Σητεία: Συνεδρίασαν για τα αδέσποτα (Video)


Συνεδρίασε η τοπική κοινότητα Σητείας με φορείς της πόλης, αστυνομία, δημοτική αστυνομία, φιλοζωικες οργανώσεις και κυνηγετικό σύλλογο Σητείας αναφορικά με το ζήτημα του περιορισμού των αδέσποτων ζώων αλλα και του ηλεκτρονικού τρόπου ελέγχου των ζώων.

Σημαντικός ηταν ο απολογισμός εργασίας του φιλοζωικού συλλόγου Σητείας καταφέρνοντας να στηρίζουν κατά το τελευταίο έτος 250 σκυλιά και 80 γάτες που αν γίνονταν από ιδιώτες κτηνίατρους θα στήριζε πάνω από 40.000€ που όμως έγινε δωρεάν μέσα από το εθελοντικό έργο Γερμανών κτηνιατρων. Σήμερα στη Σητείας υπάρχουν περισσότερα απο 120 αδέσποτα που έχει περιορίσει ο φιλοζωικός σύλλογος.

Τραγικές ηταν οι διαπιστώσεις του φιλοζωικού συλλόγου για το μέλλον των αδέσποτων ζώων στη Σητεία αφού σε μηνιαία βάση κυνηγοί και ιδιώτες αφήνουν περισσότερα από 20 ζώα το μήνα. Με αυτούς τους ρυθμούς είναι αδύνατον να μπορέσει κάποιος να συγκρατήσει το ζήτημα της εγκατάλειψης.

Στο σημείο αυτο η εκπρόσωπος του φιλοζωικού συλλόγου επισήμανε ότι η Σητεία βρίσκεται σε οριακό κίνδυνο και κινδυνεύει άμεσα. Ο πρόεδρος της Δημοτικής ενορίας; σητειάς κ. Γιάννης Σφενδουρακης δήλωσε προς όλους ότι η ευθύνη είναι τεράστια κι αν ο κόσμος δεν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα του προβλήματος πρέπει να επιβληθούν πρόστιμα.

Ο διοικητής του Α.Τ. Σητείας κ. Μανώλης Βουτηράκης στάθηκε ιδιαίτερα στο έργο που είναι υποχρεωμένος ο κυνηγετικός σύλλογος και στην αναγκαιότητα να υπάρξει άμεσα εφαρμογή του νομού ενώ ειδικά προς το φιλοζωικό σύλλογο να ενημερώνει άμεσα την αστυνομία για φαινόμενα κακομεταχείρισης ζώων είτε από ιδιώτες είτε από κτηνοτρόφους.

Στη παρέμβαση του ο πρόεδρος του κυνηγετικού σύλλογου τόνισε την παθογένεια του συστήματος την αδυναμία άμεσων δράσεων και την άμεση ανάγκη επιβολής μέτρων πειθαρχικού χαρακτήρα. Οι παρεμβάσεις απ' όλους τους φορείς δείχνουν ότι το πρόβλημα είναι πλέον πολύ μεγάλο.

Το ζήτημα των λύσεων είναι ένα ζητούμενο αφού η ευαισθητοποίηση του κοινού είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Από τη μεριά του ο δήμος Σητείας έδειξε αποφασισμένος να επιβάλει πρόστιμα, ο κυνηγετικός σύλλογος δήλωσε ότι θα ξεκινήσει ενημέρωση των μελών του, η αστυνομία ενημέρωσε ότι επίσημα θα ξεκινήσει δράσει ενώ προσκάλεσε σύλλογο καταστημάτων εστίασης και κυνηγετικό σύλλογος να ενισχύσει οικονομικά το φιλοζωικό σύλλογο, ενώ κάλεσε τα μέσα γενικής ενημέρωσης να συμβάλουν στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης. 


Δείτε το βίντεο



sitiapress.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld