Πέθανε ο σκύλος - ήρωας Άλεξ που έσωσε χιλιάδες στον σεισμό της Λ' Άκουιλα


O Άλεξ, ο ηρωικός σκύλος που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο, καθώς συνέβαλε καθοριστικά στις έρευνες για επιζώντες στα ερείπια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός στη Λ' Άκουιλα το 2009 - πέθανε.


Ωστόσο, η φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από αυτό το δυσάρεστο γεγονός είναι μυστηριώδης. Σύμφωνα με αυτήν, το 6χρονο ριτρίβερ πήδηξε ξαφνικά στη θάλασσα από ύψος 15 μέτρων σε μια περιοχή κοντά στη Γένοβα και τα ιταλικά ΜΜΕ δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν λόγο μέχρι και για... αυτοκτονία!

Ο διευθυντής του κλιμακίου της Πυροσβεστικής στο οποίο ανήκε ο σκύλος επιβεβαίωσε τον θάνατο και ανέφερε πως ο «Άλεξ ήταν ένας σκύλος με μεγάλη αξιοπιστία και επαγγελματισμό...», ενώ συμπλήρωσε πως πρόκειται για μία αδιαμφισβήτητα σοβαρή απώλεια.


Ο εκπαιδευτής του είπε ότι, όταν τον είδε να πηδά στη θάλασσα, σκέφτηκε ότι «αυτήν τη φορά τα πήγε καλά», όμως έπειτα από λίγη ώρα τον είδε να κείτεται άψυχος στην επιφάνειά της. Όπως δήλωσε επίσης ο ίδιος, ίσως ο σκύλος να άκουσε κάποιον ήχο σαν σφυρίχτρα που καλούσε για διάσωση και να βούτηξε βιαστικά.


Δείτε το βίντεο




0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld