Πρόγραμμα εκπαίδευσης κι ενημέρωσης μαθητών ως προς τις ανάγκες των ζώων ξεκίνησε από το Νοέμβριο στα σχολεία της Λέσβου η «Κιβωτός».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που απευθύνεται σε μικρές ηλικίες και συγκεκριμένα σε μαθητές νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού, έχει καταρτίσει η πρώην δασκάλα Ζήνα Σάλτα.



Με την έγκριση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, η ίδια και άλλες τρεις εθελόντριες του σωματείου, οι κ.κ. Φωτεινή Μήτσου, Μαρία Αδαμοπούλου και Χριστίνα Ζούπη, επισκέπτονται σχολεία και κάνουν στους μαθητές μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση με διαφάνειες και βίντεο, που αφορά στις ανάγκες των ζώων, τον υπεύθυνο ιδιοκτήτη και το θέμα των αδέσποτων, με στόχο το να μειωθούν όσο γίνεται τα τελευταία.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί παρουσιάσεις σε σχολεία της Μυτιλήνης και των γύρω από αυτήν περιοχών, όπως η Μόρια, τα Πάμφιλα, η Παναγιούδα, ο Χάλικας, το Καγιάνι και η Βαρειά, ενώ μετά τις γιορτές οι επισκέψεις θα συνεχιστούν και σε άλλα χωριά, με τις εθελόντριες να ευελπιστούν να καλύψουν όλο το νησί.

«Τα παιδιά ανταποκρίνονται πάρα πολύ στο πρόγραμμα και δείχνουν ότι τους αρέσει», λέει η κ. Σάλτα. «Κάνουμε προβολές πολλών εικόνων και συζητάμε μαζί τους δίνοντάς τους συμβουλές για το πώς να αποφύγουν τα δαγκώματα και πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν τα άγνωστα ζώα, ενώ τους διανέμουμε και φυλλάδια που έχει εκδώσει η αθηναϊκή οργάνωση SAPT Hellas, η οποία επίσης πραγματοποιεί επισκέψεις σε σχολεία. Όλα γίνονται με δικά μας έξοδα, θέλοντας να βοηθήσουμε στο να εξαλειφθεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Και η ανταπόκριση που υπάρχει τόσο από τα παιδιά, όσο και από τους εκπαιδευτικούς, τους οποίους προμηθεύουμε επίσης με υλικό, είναι ενθουσιώδης.»

Σύμφωνα πάντως με την κ. Σάλτα, είναι ευπρόσδεκτη κάθε προσφορά βοήθειας από άλλους εθελοντές.