Άμπι: Η τυφλή σκυλίτσα που κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι της από τα βουνά της Αλάσκας


Η επιστροφή της Αμπι στο σπίτι της ήταν το καλύτερο δώρο αυτές τις γιορτινές μέρες για την οικογένειά της. «Ενα θαύμα», όπως λένε τα αφεντικά της, ο «Αϊ-Βασίλης» που ήρθε νωρίτερα… 

Επειτα από μια πολυήμερη περιπλάνηση στα παγωμένα μονοπάτια του Φέρμπανκς, στην Κεντρική Αλάσκα, η τυφλή Αμπι κατάφερε πρώτα απ' όλα να επιζήσει. Κι ύστερα, χρησιμοποιώντας την αλάνθαστη όσφρησή της, να ανταμώσει ξανά τους δικούς της. 

Η Αμπι χάθηκε στις 13 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια μιας φοβερής χιονοθύελλας.  Αφού δεν έδωσε σημεία ζωής τις πρώτες μέρες, η οικογένειά της, και κυρίως τα παιδιά - δύο αγόρια κι ένα κορίτσι - νόμισαν πως έχασαν για πάντα την αγαπημένη τους σκυλίτσα, την οποία υιοθέτησαν οι γονείς τους όταν ήταν κουτάβι ακόμη, πριν από οκτώ χρόνια, από ένα καταφύγιο αδέσποτων σκύλων. Αν και φρόντισαν από νωρίς να δώσουν τη φωτογραφία της παντού, ήξεραν καλά πως είχαν ελάχιστες πιθανότητες να τη βρουν. Οχι μόνο γιατί η Αμπι είναι τυφλή, αλλά διότι δεν είχε επάνω της ούτε  κονκάρδα ούτε μικροτσίπ. «Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα επιστρέψει σώα και αβλαβής», εξομολογείται η ιδιοκτήτριά της ΜακΚένζι Γκράπενγκετερ. 

Η Αμπι όμως τα κατάφερε. Εστω και εξαθλιωμένη, χωρίς νερό, χωρίς τροφή και κυριολεκτικά στα τυφλά, συνέχισε να ψάχνει. Εξι ημέρες μετά την εξαφάνισή της, ένας ντόπιος κτηνίατρος και ιδιοκτήτης έλκηθρων με σκύλους, ο Μαρκ Μέι, διέσχιζε το δάσος με τους σκύλους του. Ξαφνικά, κάπου μέσα σε ένα μονοπάτι, διέκρινε ένα καφέ σκυλί με άσπρες πινελιές. «Είχε σκάψει μια λακκούβα, το κακόμοιρο. Ετρεξε μαζί μας για περίπου ενάμισι χιλιόμετρο, μέχρι που έμεινε πολύ πίσω. Είχα μια πολύ μεγάλη ομάδα σκύλων και δεν μπόρεσα να την πάρω μαζί μου», διηγείται ο Μέι στην τοπική εφημερίδα «The Fairbanks Daily News Miner». Την επομένη, τη βρήκε να στέκεται έξω από τον κήπο του. Κρύωνε, πεινούσε, αλλά παραδόξως δεν είχε πάθει κρυοπαγήματα. «Ηταν καταπληκτικό. Ούτε τα αυτιά της ούτε τα πόδια της είχαν παγώσει», προσθέτει.

Εμενε ωστόσο να βρεθούν τα αφεντικά της, το οποίο δεν ήταν και τόσο εύκολο χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο επάνω της. Ετσι, ο Μέι ανέβασε τη φωτογραφία της Αμπι σε κάποιο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, όπου την είδε και την αναγνώρισε ένα γείτονας της οικογένειας. Οι γιορτές τούς βρήκαν όλους μαζί, ευτυχισμένους ξανά, πλάι στο χριστουγεννιάτικο δένδρο.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld