Οι αγρότες της Ελβετίας τρώνε σκύλους και γάτες


Μια ειδεχθής πρακτική που μόνο ανατριχίλα προκαλεί: Η φρικιαστική συνήθεια να τρώει κανείς σκύλο ή γάτα συναντάται κυρίως στις χώρες της Άπω Ανατολής, στην Κίνα και το Βιετνάμ.
Στην Ευρώπη, όμως;


Όπως η εφημερίδα The Tages Anzeiger αποκαλύπτει, στην Ελβετία τα συμπαθέστατα τετράποδα αποτελούν εκλεκτούς μεζέδες στη διατροφή των αγροτών! Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι αγρότες στις περιοχές Appenzell και St. Gallen areas σκοτώνουν σκύλους και γάτες για να τα φάνε ή να κάνουν δώρο το κρέας τους σε φίλους!

«Δεν υπάρχει τίποτα το παράξενο σε αυτό» δηλώνει αγρότης στο δημοσιογράφο. «Το κρέας είναι κρέας! Αρέσει ιδιαίτερα μάλιστα τους εργάτες στην οικοδομή»

Κάποιος άλλος αγρότες περιέγραψε πώς μεγάλωσε τα ζώα κι έπειτα κάλεσε έναν χασάπη για να τα σφάξει! Η εφημερίδα μάλιστα υπογραμμίζει ότι στην περιοχή υπάρχει ένα είδος μεζέ, το mostbröckli, που συνήθως κατασκευάζεται από βοδινό ή χοιρινό μαριναρισμένο κρέας, τώρα όμως το φτιάχνουν από γάτα ή σκύλο. «Κανείς δε γνωρίζει τι είναι όταν το μαγειρεύεις με αυτόν τον τρόπο» προσθέτει ένας ακόμη μάρτυρας.

Και μπορεί το κρέας αυτό να μην κυκλοφορεί στην αγορά, η πρακτική από μόνη της μόνο τρόμο προκαλεί στις οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων αλλά και στον απλό κόσμο. Αρκεί να έχει κανείς συνείδηση- προσθέτουμε εμείς.

Στην Ελβετία το άτομο που θέλει να σκοτώσει γάτα ή σκύλο μπορεί να συλληφθεί μόνο εφόσον το σκοτώσει με βίαιο τρόπο.

Όσοι μίλησαν στην εφημερίδα το έκαναν υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί η ανωνυμία τους φοβούμενοι τις σφοδρές αντιδράσεις των ζωώφιλων.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld