Έδεσσα: Σκότωσε δύο σκυλιά γιατί του έπνιξαν τις γαλοπούλες


Στις 29 Δεκεμβρίου 2012 οικιστής στο Π. Αγ. Αθανάσιο πυροβόλησε ανεπιτυχώς τα σκυλιά του γείτονα που βρίσκονταν σε περιφραγμένη αυλή επειδή τον ενοχλούσαν.


 

Στις 31 Δεκεμβρίου 2012 συμπολίτης μας πυροβόλησε και σκότωσε δύο τσομπανόσκυλα, στην περιοχή κάτω του νοσοκομείου, επειδή του έπνιξαν, τις γαλοπούλες που διατηρούσε στο κτήμα του.


Με αφορμή τα δύο ανωτέρω περιστατικά που συγκλόνισαν την φιλοζωικη κοινότητα αλλά και γενικότερα όλη την κοινωνία μας ο Σύλλογος Φιλόζωων επανέρχεται και διερωτάται.

 

Τί προωθεί σε αυτοδικία τους συμπολίτες μας; Ποιος είναι ηθικός αυτουργός αυτών των εγκληματικών πράξεων; Σε ένα κράτος που θέλει να θεωρείται σοβαρό, το οποίο σέβεται τα δικαιώματα του πολίτη η έννοια της αυτοδικίας πρέπει να θεωρείται αποκρουστέα; Αλίμονο αν γυρίσουμε στους νόμους της ζούγκλας χωρίς βέβαια να λησμονούμε ότι κύριο συστατικό ενός κράτους δικαίου είναι η υπόσχεση απονομής δικαιοσύνης. Μπορεί ο καθένας μας είτε με δηλητήρια είτε με όπλα να δίνει την όποια λύση επιθυμεί; Έχουμε κάποια μορφή εξουσίας απέναντι στα ζώα; Mπορούμε να αυτοοριζόμαστε θεοί αφαιρώντας ζωές εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα τα παιδιά μας να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο; Μήπως παίρνοντας το νόμο στα χέρια μας διαμορφώνουμε στα παιδιά εγκληματικές αντιλήψεις;
 

Θα εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος 4039/2012 που φιλοδοξεί να μπει μια τάξη στη κατοχή ζώων συντροφιάς όπου σήμερα υπάρχει πλήρη ασυδοσία και ο καθένας ακολουθεί κανόνες συμπεριφοράς αναλόγως της παιδείας του και της κουλτούρας του;
 

Τέλος ελπίζουμε να πάρουμε απαντήσεις στις δίκες που θα ακολουθήσουν αφού στόχος του Συλλόγου μας πέρα από την τιμωρία των ενόχων είναι να ξυπνήσουμε τους αρμοδίους από το λήθαργο τους.
 

Σύλλογος Φιλόζωων Έδεσσας



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld