1,5 εκατ. Ευρώ θα διατεθεί από το Δημόσιο για την ίδρυση και την λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων


Στις 5 Φεβρουαρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, υπόγραψε την κατανομή των πιστώσεων έτους 2013 για τη χρηματοδότηση των εθνικών προγραμμάτων, που θα υλοποιηθούν από το συγκεκριμένο υπουργείο.


Το ποσό των 1.520.000 ευρώ (από τα 36.694.000 ευρώ) θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Στο πλαίσιο του προγράμματος 33.000.000 ευρώ θα διατεθούν για την πληρωμή, μέσω του ΕΛ.Γ.Α., των προγραμμάτων Π.Σ.Ε.Α. που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ενώ 1.800.000 ευρώ θα δοθούν για τη χρηματοδότηση του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών βοοειδών, αιγών και προβάτων λόγω ασθενειών.

Τέλος 374.000 ευρώ θα δοθούν για τη χρηματοδότηση του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου για την εφαρμογή του προγράμματος των επισκοπήσεων (ελέγχων) για την παρακολούθηση των φυτοϋγειονομικών κινδύνων, με στόχο την εξασφάλιση της υποστήριξης των εξαγωγών και της ασφαλούς διακίνησης των φυτών και των φυτικών προϊόντων της χώρας μας.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld