Ζάκυνθος: 2000 και πλέον τα αδέσποτα


Το θέμα με τα αδέσποτα ζώα, εξακολουθεί να απασχολεί πολιτεία και φιλόζωους. Ο αριθμός τους έχει ανέλθει στα 2000 και είναι πλέον επιτακτικό να διευθετηθεί το πρόβλημα. Ο Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων, Zomz, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, στην οποία προσδιόρισε τους τρόπους, που προτείνει προς αυτήν την κατεύθυνση.


Ο πρόεδρος του λοιπόν, Τάσος Αβούρης, προτάσσει τη στείρωση και τη σήμανση, μέσω ενός δημοτικού κτηνιατρείου και όχι με το καταφύγιο, που προτείνει ο Δήμος. 

“Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο Δήμος αντιλαμβάνεται την ανάγκη της προστασίας και περίθαλψης των ζώων και έχει πάρει πρωτοβουλίες ώστε να δημιουργήσει ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα σκυλιά της Ζακύνθου. Κάτι τέτοιο όμως, δε θα λύσει το πρόβλημα. 

Προκειμένου να βοηθήσει στην επίλυση του συνεχώς αυξανόμενου προβλήματος των αδέσποτων, ο ΖΟΜΖ σε συνεργασία με ένα δίκτυο εθελοντικών οργανώσεων και ευαισθητοποιημένων πολιτών προωθεί προγράμματα στειρώσεων ώστε να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος του αριθμού των αδέσποτων. Για να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα αυτή η προσπάθεια και να υπάρξει οριστική λύση χρειάζεται παράλληλα συντονισμένη και συλλογική δράση στείρωσης και των δεσποζόμενων. Παράλληλα με τις στειρώσεις κρίνεται αναγκαίος ο επαρκής εμβολιασμός όλων των ζώων. Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική και υποχρεωτική από το νόμο πλέον, είναι η σήμανση των ζώων (με ειδικό τσιπ), ώστε να μπορεί να ελέγχεται η κατάστασή του. ”


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld