Οι δημοφιλέστερες φυλές το 2012


Σύμφωνα με τα νέα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν στην Αμερική, το Λαμπραντόρ (Labrador) κατέχει για άλλη μια φορά τον τίτλο του πιο δημοφιλή σκύλου της Αμερικής, συνεχίζοντας από το 1991 και για 22 χρόνια σερί να παραμένει στην κορυφή.

Τα Γκόλντεν Ριτρίβερ (Golden Retriever) ανναριχήθηκαν στην τρίτη θέση, από την τέταρτη που βρίσκονταν.

Τα μπόξερ (Boxer), τα Ροτβάιλερ (Rottweilers) και τα κανίς (Poodles) βρίσκονται μέσα στην δεκάδα, σύμφωνα με τα στατιστικά.

Οι μεγαλόσωμες φυλές φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα. Τα μικρόσωμα σκυλιά, που ήταν μέχρι τώρα δημοφιλέστερα, παρέδωσαν την σκυτάλη στις μεγαλόσωμες φυλές. Μην ξεχνάτε εξάλλου, πως φυλές όπως τα Λαμπραντόρ και τα
Γκόλντεν Ριτρίβερ, είναι οι δημοφιλέστερες για οικογένειες με παιδιά.


Ο Γερμανικός Ποιμενικός (German shepherd) διατήρησε την δεύτερη θέση, αλλά τα Μπιγκλ (Beagle) ''γλίστρησαν'' από την τρίτη θέση στην τέταρτη. Και ενώ το Γιορκσάιρ τερριέ (Yorkshire terrier) βρισκόταν στην τρίτη θέση πριν από δύο χρόνια, η δημοτικότητά τους έχει εξασθενίσει και κατατάσσεται πλέον στην έκτη θέση. Άλλες μικρόσωμες φυλές που βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις πριν από μια δεκαετία, όπως τα Τσιουάουα (Chihuahuas) και τα Πίνσερ (Pinschers), δεν τα συναντάμε καν στη πρώτη δεκάδα.
 

Παρόλα αυτά, τα κανίς (Poodle) εξακολουθούν να κατέχουν την όγδοη θέση φέτος, αν και η συγκεκριμένη φυλή ήταν η δηλοφιλέστερη για 22 ολόκληρα χρόνια από το1960 έως το 1982.
 

Φυλές όπως τα Μπουλμαστίφ (Bullmastiff), τα Κάνε Κόρσο (Cane Corso) και τα Μαστίφ Ναπολιτάνο (Neapolitan Mastiff), γίνονται όλο και πιο δημοφιλής κατά την τελευταία δεκαετία. Επιπλέον, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έλκονται από φυλές, όπως τα Μπουλ τερριέ (Bull Terrier).


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld