Νέα Έρευνα: Οι σκύλοι ξέρουν πότε να ξεγελάσουν τους ανθρώπους!


Την ικανότητα των σκύλων να βλέπουν τα πράγματα από την «οπτική» των ανθρώπων και να παίρνουν ανάλογες αποφάσεις επιβεβαιώνει νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Portsmouth, με επικεφαλής την Δρ. Juliane Kaminski. 


Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα οι σκύλοι ήταν τέσσερις φορές πιθανότερο να «κλέψουν» μια απαγορευμένη λιχουδιά όταν τα φώτα έσβηναν και οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούσαν να τους δουν.

Οι επιστήμονες θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο οι σκύλοι απλά να ξεχνούσαν ότι ο ιδιοκτήτης τους βρισκόταν στο δωμάτιο όταν έσβηναν τα φώτα.

Αντίθετα πιστεύουν ότι οι σκύλοι καταλάβαιναν ότι οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούσαν να τους δουν στο σκοτάδι.

Σε δηλώσεις της η Δρ. Kaminski τόνισε ότι η έρευνα είναι «απίστευτη γιατί συμπεραίνει ότι οι σκύλοι ξέρουν πότε δεν τους βλέπουν οι άνθρωποι, γεγονός που σημαίνει ότι κατανοούν την ανθρώπινη οπτική».

Τα αποτελέσματα της μελέτης θεωρούνται σημαντικά για την κατανόηση των δυνατοτήτων των σκύλων που αλληλεπιδρούν στενά με τους ανθρώπους, όπως οι σκύλοι – οδηγοί για τους τυφλούς.

Η έρευνα, που για πρώτη φορά αποδεικνύει ότι οι σκύλοι αντιλαμβάνονται τα πράγματα από την οπτική των ανθρώπων, δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Animal Cognition.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld