Υποχρεωτικό το μικροτσίπ και στην Βρετανία από τον Απρίλιο του 2016


Από τον Απρίλιο του 2016, όλα τα σκυλιά στη Βρετανία θα πρέπει να φορούν μικροτσίπ, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα. Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της κυβερνητικής προσπάθειας περιορισμού του αριθμού των αδέσποτων και ενίσχυσης της ευθύνης των ιδιοκτητών απέναντι στα κατοικίδιά τους. Όσοι δεν συμμορφώνονται κινδυνεύουν με πρόστιμα ύψους έως και 500 ευρώ.



Περίπου το 60% των οκτώ εκατομμυρίων σκυλιών που ζουν στη Βρετανία έχουν ήδη μικροτσίπ, ωστόσο τον Απρίλιο του 2016 θα γίνει υποχρεωτικό. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει επίσης να καταχωρούν σε μία από τις αναγνωρισμένες βάσεις δεδομένων οποιαδήποτε αλλαγή, σε περίπτωση που δώσουν ή πουλήσουν τον σκύλο τους.
 

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης, κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο περισσότεροι από 100.000 σκύλοι εγκαταλείπονται από τα αφεντικά τους ή χάνονται, κάτι που κοστίζει 57 εκατ. στερλίνες στους φορολογουμένους και τις φιλοζωικές οργανώσεις.
 

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Περιβάλλοντος Όουεν Πάτερσον, τόνισε πως «είναι ντροπή που, σε ένα έθνος φιλόζωων, χιλιάδες σκυλιά περιπλανώνται στους δρόμους ή βρίσκονται σε κυνοτροφεία επειδή δεν μπορεί να βρεθεί ο ιδιοκτήτης τους. Είμαι αποφασισμένος να βάλω ένα τέλος σε αυτό, καθώς και να κάνω κάτι για να μειωθεί η πίεση στις οργανώσεις και τις τοπικές αρχές να βρουν νέα στέγη για τους σκύλους αυτούς».
 

«Η τοποθέτηση μικροτσίπ είναι μία απλή λύση που προσφέρει ηρεμία στους ιδιοκτήτες. Διευκολύνει τον εντοπισμό του κατοικίδιού τους αν χαθεί ή κλαπεί», πρόσθεσε ο ίδιος.
 

Το μικροτσίπ έχει μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού και τοποθετείται κάτω από το δέρμα του σκύλου ανάμεσα στις ωμοπλάτες τους. Η τοποθέτησή του από κτηνίατρο κοστίζει 20 με 30 στερλίνες. Κάποιες φιλοζωικές οργανώσεις, ωστόσο, προσφέρουν την υπηρεσία δωρεάν.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld