Κιάτο: Βοηθήστε τον Δήμο στο πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων ζώων


Πρόγραμμα για την προστασία των αδέσποτων ζώων έχει ξεκινήσει στο Δήμο Σικυωνίων. Το Πρόγραμμα το διαχειρίζεται πενταμελής επιτροπή (η οποία παρακολουθεί τη σωστή εκτέλεσή του) και περιλαμβάνει περισυλλογή και μεταφορά των ζώων σε ιδιωτικό Κτηνιατρείο όπου υποβάλλονται σε αιματολογικές εξετάσεις (για διάγνωση ασθενειών), στείρωση, σήμανση, αποπαρασίτωση και εμβολιασμό. 

Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν στειρωθεί 130 αδέσποτα (περισσότεροι σκύλοι και λίγες γάτες). Τα υγιή εμβολιασμένα και στειρωμένα ζωάκια φέρουν κόκκινο περιλαίμιο εάν είναι θηλυκά και μπλε εάν είναι αρσενικά, με κονκάρδα που αναγράφει Δήμος Σικυωνίων και επανεντάσσονται στο φυσικό περιβάλλον. 

Πριν αφεθούν ελεύθερα φιλοξενούνται προσωρινά σε χώρους του Δήμου ή φιλόζωων Δημοτών με σκοπό να προωθηθούν για υιοθεσία σε οικογένειες που το επιθυμούν. 

Για να έχει άμεσα αποτελέσματα η προσπάθεια αυτή, ο Δήμος ζητά την συνεργασία των Δημοτών ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2742025994 και 6979798691.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld