Αλμωπία: Νεκρά δυο δεσποζόμενα σκυλιά από φόλες στην πλατεία της Δωροθέας


Άγνωστος παραμένει ο δράστης που προχθες 14.02.2013 σκόρπισε τον θάνατο με δηλητηριασμένα δολώματα στην πλατεία της Δωροθέας Αλμωπίας.


Μέχρι στιγμής δύο είναι τα θύματα αυτής της αποτρόπαιης και απάνθρωπης πράξης και τα δύο ήταν δεσποζόμενα ζώα. Δεν έχει αναφερθεί προς το παρόν θάνατος αδέσποτου.



Δεν είναι η πρώτη φορά που στην συγκεκριμένη τοπική κοινότητα σημειώνονται τέτοια περιστατικά και καλούμε όποιον έχει κάποια πληροφορία ή γνωρίζει τίποτε για την ταυτότητα του δράστη να το καταγγείλει στο αστυνομικό τμήμα και στον δήμο.
 

Γιατί και η σιωπή είναι συνενοχή.
 

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον νέο νόμο 4039 / 2012 η κακοποίηση ζώων συντροφιάς και η θανάτωσή τους με δηλητηριασμένα δολώματα επιφέρει αυστηρότατες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις, οι οποίες τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη και με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ και οι διοικητικές κυρώσεις φτάνουν τις 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό.
 

Επισημαίνουμε δε, την επικινδυνότητα αυτών των ισχυρότατων δηλητηρίων και την επίδραση που μπορεί να έχουν και στους ανθρώπους, ιδίως στα μικρά παιδιά που ανέμελα μπορούν να ακουμπήσουν το σημείο που το δηλητηριασμένο ζώο άφησε την τελευταία του πνοή λόγω των εκκρίσεων από το στόμα και τον πρωκτό , αλλά και στο περιβάλλον. Επιβάλλεται ή άμεση απολύμανση του σημείου αυτού με ισχυρά απολυμαντικά.
 

Και ας μην ξεχνάμε: O ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ!
 

Από τον Σύλλογο Φίλων Ζώων «Η Ελπίδα» 


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld