Ξυλοκόπησε κουτάβι και έπειτα το έβαλε σε τσουβάλι για να το πετάξει


Οι σπαρακτικές φωνές ενός κουταβιού, κατά τις μεσημεριανές ώρες, αναστάτωσαν γειτονιά της τ.κ. Δωροθέας Αλμωπίας, την περασμένη Δευτέρα 25.02.2013.



Με την δικαιολογία ότι το 2 μηνών κουταβάκι - το οποίο είχε εγκαταλειφτεί στην συγκεκριμένη γειτονιά μαζί με τα άλλα τέσσερα αδελφάκια του από άγνωστο - του έφαγε δύο κότες, ο δράστης, κάτοικος Δωροθέας, χτυπούσε το κουτάβι, το οποίο ούρλιαζε.



Γείτονες βγήκαν αναστατωμένοι έξω να δουν τι συμβαίνει και μία εξ αυτών, ακούγοντας τις κραυγές του κουταβιού έτρεξε προς τα εκεί απαιτώντας να μάθει τι του είχε κάνει και αν το είχε σκοτώσει. Ευθαρσώς εκείνος δήλωσε πως «ναι, το σκότωσα».
 

Η κυρία ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία και τον φιλοζωικό σύλλογο Αριδαίας, ο οποίος με την σειρά του ειδοποίησε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Αναμένοντας το περιπολικό της αστυνομίας, ο δράστης ετοιμάστηκε να φύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.





Μέλη του συλλόγου τον σταμάτησαν και απαίτησαν να τους δώσει το κουτάβι για να μάθουν ποια ήταν η τύχη του. Τότε εκείνος αποκάλυψε πως δεν το είχε σκοτώσει, αλλά το είχε βάλει σε ένα τσουβάλι για να το πετάξει, άγνωστο πού, γιατί όπως είπε το κουτάβι του είχε φάει δύο κότες.
 

Το ζωάκι βρισκόταν μέσα σε πλαστικό τσουβάλι για λιπάσματα, δεμένο με σύρμα. Ήταν παγωμένο, ακίνητο και τρομοκρατημένο. Βγάζοντάς το από την σακούλα, το μόνο που ήθελε ήταν να προστατευτεί δαγκώνοντας όποιον το έπιανε. Μετά από λίγο ηρέμησε και αφέθηκε στην ζεστή αγκαλιά εθελοντή.
 

Μάρτυρες και εθελοντές του συλλόγου κατευθύνθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αριδαίας όπου και κατέθεσαν εναντίον του δράστη και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της.

 

Από πολύ νωρίς λοιπόν, ακόμα ένα ζώο, γνώρισε την σκληρότητα των ανθρώπων. Ήρθε σε αυτή την ζωή σαν ανεπιθύμητο προϊόν γέννας, εγκαταλείφτηκε, πείνασε, κρύωσε και στο τέλος κακοποιήθηκε.
 

Αυτός είναι ο πολιτισμός μας…
 

Σύλλογος Φίλων Ζώων «Η Ελπίδα»

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld