Εξολοθρεύουν με δηλητήριο τα αδέσποτα σκυλιά του Αλμυρού


Αρρωστημένοι εγκέφαλοι έσπειραν φόλες για να εξολοθρεύσουν τα αδέσποτα σκυλιά, που κυκλοφορούσαν γύρω από την Κεντρική Πλατεία, αλλά και σε άλλους δρόμους του Αλμυρού και της Ευξεινούπολης.


Όπως δήλωσε φιλόζωος αναγνώστης μας, που προσκόμισε και τις σχετικές φωτογραφίες, παρά τις προσπάθειες άλλων φιλόζωων, του ιδίου, αλλά και ντόπιων κτηνιάτρων, τα σκυλιά δεν κατέστη δυνατόν να σωθούν και κατέληξαν με φριχτούς πόνους.


Ο ίδιος αναγνώστης έθαψε τέσσερα από αυτά, ενώ παραμένει άγνωστος ο συνολικός αριθμός των αδέσποτων ζώων που τελικά θανατώθηκαν.


Το αποτρόπαιο αυτό γεγονός, έρχεται αμέσως μετά τη ανακοίνωση του Δήμου (που δημοσίευσε η εφημερίδα μας την προηγούμενη Κυριακή), ότι τελικά θα πάρει μέτρα εγκλεισμού των αδέσποτων ζώων σε κυνοκομείο και τη στείρωσή τους.

Παρακάτω δημοσιεύουμε έκκληση την οποία μας προσκόμισαν φιλόζωοι συμπολίτες, προς δημοσίευση:

ΕΚΚΛΗΣΗ

Ο πολιτισμός κάθε κοινωνίας, όπως είναι μια μικρή κοινωνία σαν αυτή της  πόλης του Αλμυρού, φαίνεται και από τη συμπεριφορά των ανθρώπων της απέναντι στα ζώα, είτε αυτά είναι αδέσποτα είτε τα έχουμε στο σπίτι μας.

Γιατί έχουν δικαιώματα στον πλανήτη γη τα δίποδα ζώα, και δεν μπορούν να έχουν τα τετράποδα;

Τους κανόνες στο περιβάλλον και πάνω στη γη τους έχει βάλει ο Θεός, και όχι κάποιες αρρωστημένες προσωπικότητες.

Αν μας ενοχλούν τα αδέσποτα, ας μην τα αφήνουμε στη μοίρα τους, όταν θέλουμε για λίγο να τα έχουμε στην κατοχή μας.

Έχουν και αυτά ψυχή, αισθάνονται, διαισθάνονται, πονούν και, στο κάτω – κάτω είναι τα μόνα που δεν ευθύνονται για την εγκατάλειψη και την κατάντια στην οποία, τα οδηγούν οι δήθεν, πρώην λογικοί ιδιοκτήτες.

Είναι αμαρτία και χρειάζεται -ως ον λογικότερο- ο άνθρωπος να συμπεριφέρεται με σεβασμό και ευθύνη, γιατί όταν σπάει η αλυσίδα που δένει τους κρίκους της ζωής για όλα τα έμβια όντα, αυτό γυρίζει μπούμερανγκ στον άνθρωπο.

Οι φιλόζωοι του Αλμυρού θα περιπολούμε νυχθημερόν για την ασφάλειά τους.

Ας αναλάβει την ευθύνη του επιτέλους και ο Δήμος Αλμυρού, μεριμνώντας για την ασφάλεια των ζώων, αλλά και των πολιτών του, ώστε να μην φτάνουν σε ακρότητες θανατώνοντάς τα.

Η θανάτωση ζώου αποτελεί κακούργημα για τους νόμους του Κράτους, αλλά και του Θεού.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld