Καταγγελία της Φιλοζωικής Φωκίδας για τις φόλες σε αδέσποτα - 11 σκυλιά νεκρά


Εννέα (9) δολοφονίες αδέσποτων με φόλα στην πόλη μας, που δυστυχώς μόλις πριν από λίγο διαπιστώθηκε ότι έγιναν έντεκα (11). Άλλα τόσα περίπου σκυλιά έχουν χαθεί και δεν βρίσκονται πουθενά. Επίσης δηλητηριάστηκαν και αρκετές γάτες όπως μας καταγγέλλουν πολίτες. Όλα τα σκυλιά ήταν προστατευόμενα της ΦΟΦ, στειρωμένα με χρήματα των μελών μας, εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα με καθημερινή σίτιση και φορούσαν το ειδικό κολάρο του συλλόγου μας.


Ανάμεσά τους και η αξιαγάπητη Μπουμπού ένα υγιέστατο Λαμπραντόρ επτά (7) μηνών. Δυστυχώς το φόλιασμα έγινε την νύχτα της 09 – 02 – 2013 ξημερώνοντας Κυριακή. Έτσι δεν μπορέσαμε ούτε να τα εντοπίσουμε εγκαίρως, ούτε να τους προσφέρουμε ιατρική βοήθεια εκτός από ένα που γλίτωσε την τελευταία στιγμή. Τα άτυχα σκυλιά πέθαναν αργά, μέσα σε φριχτούς πόνους. Το θέαμα της άδειας από σκυλιά πόλης είναι θλιβερό. Σκυλιά με τα οποία έπαιζαν ακόμη και παιδιά.

Φυσικά η Φ.Ο.Φ δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Στα πλαίσια της αναζήτησης του δράστη ή των δραστών προέβει στις παρακάτω ενέργειες:

α. Καταγγελία του συμβάντος και κατάθεση μήνυσης κατ' αγνώστων στο Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας. Ομοίως την ίδια καταγγελία προς τον Διοικητή του τμήματος Ασφαλείας, έκανε και ο Δήμος Δελφών δια του αντιδημάρχου κ. Ευσταθίου Μαντζώρου.

β. Νεκροτομή περισυλλεγέντος πτώματος ζώου από την αρμόδια Διεύθυνση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Άμφισσας, μετά από εντολή της Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας. Τα  αφαιρεθέντα σπλάχνα του ζώου μαζί με ένα κομμάτι δηλητηριασμένης τροφής (μπιφτέκι), θα σταλούν μετά την παραλαβή τους από την Αστυνομία αρμοδίως (στο τμήμα τοξικολογίας) για τοξικολογική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί το είδος της ουσίας - δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε και να διευκολυνθεί έτσι η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

γ. Καταγγελία του συμβάντος στην αρμόδια Αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας, παρουσία του αντιδημάρχου του Δήμου Δελφών κ. Ευσταθίου Μαντζώρου, μελών του ΔΣ της Φιλοζωικής Ομάδας Φωκίδας, καθώς και του δικηγόρου της Φ.Ο.Φ κ. Σπύρου Κολοβατιανού.

Δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας παραβιάζουν την ισχύουσα νομοθεσία και συνεχίζουν να δηλητηριάζουν με θρασύδειλο τρόπο τα αδέσποτα, χωρίς να νοιάζονται για τον μαρτυρικό θάνατο που τους προκαλούν. Άραγε γνωρίζουν ότι το ζώο που δηλητηρίασαν είχε συναισθήματα; Γνωρίζουν ότι το ζώο που δηλητηρίασαν νοιώθει ΠΟΝΟ και πεθαίνει ΑΡΓΑ; Ο Κάρολος Δαρβίνος, στην πραγματεία του με τον τίτλο «Η Έκφραση των Συναισθημάτων στον Άνθρωπο και στα Ζώα» αναφέρει ότι τα ζώα έχουν συναισθήματα όπως: φόβο, πανικό, ενθουσιασμό, περηφάνια, ντροπή, χαρά, λύπη, ευτυχία, αγάπη, ζήλια.

Η Φιλοζωική ομάδα με όσα  μέσα διαθέτει προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά και να εκφράσουμε για άλλη μια φορά δημόσια την ευγνωμοσύνη μας στους παρακάτω:

Τον Δήμο Δελφών που είναι δίπλα μας και μας συνδράμει σε θέματα υποδομής του κτήματος  (καταφυγίου) που κατά την παρούσα περίοδο είναι υπερ-πλήρες, αλλά και για τις χορηγίες τους κ.κ. Καρυδάκη Νικόλαο Διευθυντή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άμφισσας, τον κ. Γαζή Γεώργιο έμπορο, την κ. Μαριάνθη Μπήλιου - Τζαμζή ιατρό, τον κ. Μυταρά Βαγγέλη «Αρχέτυπο», τον κ. Πάλα Δημήτρη, τους κ.κ Ταλάντη Παναγιώτη  - Λαζογιώργο Νίκο  (Κατάστημα ΑΓΡΕΦΩ), Σαπουντζή Παναγιώτη, Μαργώνη Κώστα (κατάστημα pet shop). Επίσης όλους τους ανώνυμους που ρίχνουν έστω και 10 λεπτά στους κουμπαράδες των ζώων που ο σύλλογος μας έχει τοποθετήσει σε διάφορα καταστήματα.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld