Κυπαρισσία: Συνελήφθη 59χρονος που πετροβόλησε και κακοποίησε με ξύλο αδέσποτο σκυλί




Ενας 59χρονος συνελήφθη στην Κυπαρισσία και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο την Τρίτη, με την κατηγορία ότι χτύπησε έναν αδέσποτο σκύλο.

Το συμβάν συνέβη το βράδυ της 25ης Μαρτίου στην περιοχή των εργατικών κατοικιών στο Ροντάκι Κυπαρισσίας, όταν ένας κάτοικος της περιοχής έκανε μήνυση εναντίον του 59χρονου για κακοποίηση του αδέσποτου. Όπως υποστηρίζει ο μάρτυρας, ο 59χρονος πετροβόλησε το ζώο και έπειτα, επειδή εκείνο μπήκε στην αυλή του, πήρε ένα ξύλο και το χτυπούσε. Στην συνέχεια έπιασε το σκυλί και το πέταξε έξω από την αυλή του.


Στο σημείο έσπευσε αμέσως η Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας, η οποία κάλεσε την αστυνομία. Το άτυχο ζώο δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Του χορηγήθηκαν 2 ενέσεις και εφόσον δεν είχε εξωτερικά τραύματα κρατήθηκε για παρακολούθηση για τυχόν αιμάτωμα.

Ευτυχώς η σκυλίτσα είναι πλέον μια χαρά και είχε υποστεί απλά σοκ.

Να σημηειώσουμε πως όταν η αστυνομία ζήτησε εξηγήσεις από τον 59χρονο εκείνος απάντησε:
''Σιγά με το κοπρόσκυλο που τριγυρνάει εδώ 6 μήνες...Έπρεπε να το είχα σκοτώσει με το όπλο εδώ και καιρό και ντρέπομαι για τα σώματα ασφαλείας που κάθονται και ασχολούνται με τέτοια θέματα.''

Όταν ο αστυνομικός του απάντησε "Ευχήσου να μην πεθάνει το σκυλί", εκείνος είπε : "Σιγά μη χάσουμε το σπόρο".

Ο 59χρονος συνελήφθη από άνδρες του ΑΤ Κυπαρισσίας και την Τρίτη οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Το δικαστήριο του όρισε τακτική δικάσιμο.

dogw0rld.blogspot.gr

Τελευταία Ενημέρωση

Δυστυχώς τα νέα για την μικρή σκυλίτσα τελικά, δεν είναι πολύ καλά. Ενώ είχε επανενταχθεί και είχε γυρίσει στις εργατικές κατοικίες στο Ροντάκι, χρειάστηκε να μεταφερθεί και πάλι στον κτηνίατρο.
 

Το σκυλί ήταν ξαπλωμένο και δεν σηκωνόταν. Κάτοικος των εργατικών κατοικιών, ειδοποίησε την Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας που έσπευσε στο σημείο και μετέφερε αμέσως την σκυλίτσα στον κτηνίατρο, η οποία ήταν σε χειρότερη κατάσταση απ' ότι μετά το συμβάν.


Έγιναν ακτινογραφίες και αιματολογικές εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν πως έχει κάποιο νευρολογικό πρόβλημα καθώς δεν μπορεί να περπατήσει καλά, γέρνει μόνιμα απο την μία πλευρά και έχει απλανές βλέμμα. Όπως μπορείτε να δείτε και στην φώτο το σκυλί είναι φανερά υποσιτισμένο.
dogw0rld.blogspot.gr 

Τελευταία Ενημέρωση 30/03
 
Τελικά η άτυχη σκυλίτσα δεν τα κατάφερε. Η δημοτική κτηνίατρος που την είχε εξετάσει δυο ημέρες μετά το περιστατικό, απεφάνθη πως το σκυλί ήταν μια χαρά και έτσι επανατοποθετήθηκε. 

Όμως δυο ημέρες μετά, όπως δημοσιεύσαμε και χθες, το σκυλί βρέθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση, με αποτέλεσμα την μεταφορά του σε κτηνίατρο. Η δεύτερη κτηνίατρος βρήκε πως η σκυλίτσα είχε σοβαρό αιμάτωμα και δεν ήταν καθόλου αισιόδοξη. Τελικά η άτυχη σκυλίτσα κατέληξε σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης πρόκεται να συλληφθεί σήμερα και θα προφυλακιστεί μέχρι τις 21/05 που έχει οριστεί η δίκη του.

  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/24523-kakopoiisi-skylou-kyparissia

1 σχόλιο:

  1. να κρατηθεί να και τιμωρηθεί το πατσαβούρι που λέγεται και άνθρωπος. ντροπή στον ίδιο και στην οικογένεια του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld