Τρίκαλα: Πρόστιμο σε οδηγό ΚΤΕΛ που έβαλε σκύλο στις αποσκευές


Με χρηματικό πρόστιμο ίσο με δύο ημερομίσθια τιμωρήθηκε οδηγός των ΚΤΕΛ Τρικάλων που τοποθέτησε σκύλο στο χώρο των αποσκευών του λεωφορείου, παρά τον σαφή νόμο που έχει απαγορεύσει τέτοιες πρακτικές και ορίζει ότι τα μικρόσωμα ζώα ταξιδεύουν υποχρεωτικά εντός του χώρου των επιβατών.

Μάλιστα, ο συνοδός του ζώου είχε επιλέξει ειδικό δρομολόγιο που έχει καθορίσει η εταιρεία, όπου επιτρέπονται ζώα, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος. Ο οδηγός, ωστόσο, λόγω διαμαρτυρίας ενός επιβάτη, τοποθέτησε παράνομα το ζώο στον χώρο των αποσκευών, παρά τις διαφωνίες του συνοδού του ζώου και τις προβλέψεις τις εγκυκλίου του υπουργείου Μεταφορών.

Ο φιλοζωικός σύλλογος «Αργος» προχώρησε άμεσα στην καταγγελία του συμβάντος και το διοικητικό συμβούλιο των ΚΤΕΛ Τρικάλων κάλεσε τον οδηγό σε απολογία.

Η επιβολή του νόμου ήταν άμεση, καθώς ο οδηγός τιμωρήθηκε μόλις ενάμιση μήνα μετά το περιστατικό. Πρόκειται για το πρώτο πρόστιμο που επιβάλλεται για παραβίαση των νομικών προβλέψεων περί μεταφοράς ζώου συντροφιάς σε ΚΤΕΛ.

Η χρηματική ποινή που επεβλήθη στον οδηγό του υπεραστικού λεωφορείου έχει περισσότερο τον χαρακτήρα του παραδειγματισμού, ώστε στο μέλλον κανείς οδηγός να μην αναγκάσει μικρόσωμα ζωάκια να ταξιδέψουν στους χώρους των αποσκευών, καθώς τα πολύωρα ταξίδια σε χώρους που δεν αερίζονται σωστά μπορούν να προκαλέσουν ασφυξία στα ζώα.



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld