Αμαλιάδα: Χτύπησαν μέχρι θανάτου σκύλο και τον πέταξαν δίπλα σε κάδους σκουπιδιών

 
Δίπλα σε κάδους απορριμμάτων, δίπλα σε σωρό από ξηρά χόρτα, μέσα στα αίματα, βρέθηκε χθες το πρωί ένα πιθανόν αδέσποτο σκυλί στην Αμαλιάδα. Ο… απάνθρωπος που
βρέθηκε αντίκρυ του, φαίνεται ότι το χτύπησε μέχρι θανάτου, αφού όπως φάνηκε είχε χτυπήματα στο κεφάλι.

Το συμπαθές τετράποδο, που… αλήτευε αρκετό καιρό στις γειτονιές της Αμαλιάδας, βρέθηκε νεκρό πίσω από κάδους απορριμμάτων, χωρίς να έχει διαπιστωθεί εάν μετά τα χτυπήματα που δέχτηκε έφτασε μέχρι εκεί και ξεψύχησε ή ο ασυνείδητος το έφερε και το παράτησε εκεί, στην οδό Κουμουνδούρου.

Αρχικά, οι περίοικοι πίστεψαν ότι επρόκειτο για δηλητηρίαση από φόλα, ωστόσο κάποιοι που ήξεραν περισσότερα είπαν τα αίματα που ήταν γεμάτο το στόμα του άτυχου σκυλιού δεν οφείλονταν σε φόλα, αλλά σε χτυπήματα…

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Βαγγέλης Χριστοφόρου και μετά από λίγη ώρα συνεργείο του δήμου έφτασε στο σημείο για να παραλάβει το νεκρό σκυλί, ώστε να μην διακυβεύονταν η δημόσια υγεία.

Ο κ. Χριστοφόρου δεν παρέλειψε να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για την απάνθρωπη αυτή ενέργεια του αγνώστου, που προκάλεσε τον βασανιστικό θάνατο του συμπαθούς τετράποδου: «Αυτός που το έκανε αυτό δεν είναι άνθρωπος. Είναι ντροπή στην σημερινή, υποτίθεται πολιτισμένη κοινωνία, άνθρωποι να χτυπούν βάναυσα και να δηλητηριάζουν ανήμπορα ζώα.

Εάν κάποιος αντελήφθη κάτι ή κάποιον για το περιστατικό αυτό, να αποταθεί στον δήμο. Αυτές οι ενέργειες είναι απαράδεκτες…», δήλωσε στην εφ. «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Ήλιδας.
 

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld