Γιατί ο Δήμαρχος Αθηναίων συλλαμβάνει τα αδέσποτα του κέντρου;




Την οργή των φιλόζωων έχει προκαλέσει η είδηση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία ο αδέσποτος σκύλος Ρούμπη που συχνάζει στην Ερμού απομακρύνθηκε από την περιοχή με την δικαιολογία της επίθεσης σε πολίτη.

Ο Ρούμπη έχει μεταφερθεί στα Μέγαρα, στο καταφύγιο του Δήμου Αθηναίων και αναμένει την απόφαση της πενταμελής επιτροπής για την τύχη του..

Το dogw0rld.blogspot.gr επικοινώνησε με την Πανελλήνια Ένωση Φιλόζωων "Ο ΑΡΓΟΣ", η οποία επιβεβαιώνει πως ο σκύλος συνελήφθη κάτω από αδιευκρίνιστες καταγγελίες. Κάνει λόγο μάλιστα για προσπάθεια του Δημάρχου Γ. Καμίνη να απομακρύνει σταδιακά όλα τα αδέσποτα από το κέντρο. 

Να υπενθυμίσουμε πως ο Ρούμπη τον Ιούλιο του 2012 είχε απομακρυνθεί και πάλι αναίτια από το κέντρο της Αθήνας με την πρόφαση πως είχε δαγκώσει κάποιον. Όμως ο φερόμενος ως «δαγκωθείς» δεν είχε προβεί σε καμία καταγγελία. Η καταγγελία είχε γίνει υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας που βρισκόταν στην περιοχή, άκουσε το συμβάν και απαίτησε την απομάκρυνση του χωρίς όμως να είναι αυτόπτης μάρτυράς της φερόμενης «επίθεσης» του ζώου.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσηκωθούν οι φιλόζωοι και λόγω της δημοσιότητας που πήρε το περιστατικό (ακόμα και γερμανικά σωματεία επενέβησαν) ο Δήμος αναγκάστηκε να τον απελευθερώσει.



Απαιτούμε την επανατοποθέτηση του Ρούμπη, ο οποίος ουδέποτε υπήρξε επιθετικός. Στόχος κ. Καμίνη δεν είναι η ασυλοποίηση των αδέσποτων αλλά η περίθαλψη και η επανένταξη. 


Διαμαρτυρηθείτε στον Δήμο Αθηναίων

Τμημα Αστικης Πανιδας (αρμοδια για τα αδεσποτα)
Τηλ. 210 3239201-2
e-mail: astiki.panida@cityofathens.gr

Αρμοδιος Αντιδημαρχος - κ. Αγγελος Αντωνοπουλος
Τηλ. 210 5277160
e-mail: ad.prasperivallon@cityofathens.gr
 
 

1 σχόλιο:

  1. μια χαρά καλά κάνει ο δήμος. Σήμερα περπατούσα στη Βουλής (κάθετη της Ερμού) και μου επιτέθηκαν τέσσερα αδέσποτα από το απέναντι πεζοδρόμιο. Το ένα με δάγκωσε. Το περιστατικό είναι καταγεγραμμένο στον Ευαγγελισμό (πήγα για περίθαλψη). Δεν είναι δυνατόν να περπατά κανείς αμέριμνος και να δέχεται τέτοιες επιθέσεις. Τώρα, ξεκινά και η περιπέτεια, καθώς ο σκύλος θα πρέπει να παρακολουθηθεί για 10 ημέρες (πού να τον βρώ εγώ τον αδέσποτο; και τι φταίω κιόλας;). Όποιος πραγματικά νοιάζεται, να τα πάρει στο σπίτι του. ΌΛΑ. αλλιώς μόκο και έλεος με τους φιλόζωους. Βγαίνει και λέει ο κάθε ένας τα δικά του και δεν ξέρει καν τι γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld