Οι ακτιβιστές ακύρωσαν το σχέδιο εξόντωσης των 2.000 αδέσποτων


Με μια μεγάλη διαδήλωση στο Σότσι της Ρωσίας, ακτιβιστές ακύρωσαν τον διαγωνισμό του δήμου, που έψαχνε εταιρεία η οποία, όπως ανέφερε, θα φρόντιζε για "εξάλειψη" περισσότερων από 2.000 αδέσποτων σκύλων και γατών ως το τέλος του έτους, ενόψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014.


Το σχέδιο εξόντωσης περισσότερων από 2.000 αδέσποτων ζώων του Σότσι, της ρωσικής πόλης που θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014, προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις στη ρωσική πόλη στην Μαύρη Θάλασσα, αναγκάζοντας τις αρχές σε άτακτη υποχώρηση.
 

Ο δήμος του Σότσι προκήρυξε στο Ίντερνετ στα τέλη Μαρτίου διαγωνισμό για την επιλογή μιας εταιρείας, η οποία θα επιφορτιζόταν με την "εξάλειψη" περισσότερων από 2.000 αδέσποτων σκύλων και γατών ως το τέλος του έτους.

Οι δημοτικές αρχές διευκρίνιζαν ότι η επιχείρηση που θα επιλεγόταν όφειλε να διοργανώνει περιπολίες στην πόλη από τις 5:00 ως τις 8:00 το πρωί. Το συμβόλαιο που θα συναπτόταν ανερχόταν σε 1,7 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 41.000 ευρώ).

Ο διαγωνισμός αυτός προκάλεσε ωστόσο στη συνέχεια μεγάλη κατακραυγή. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ντόπιοι ακτιβιστές διοργάνωσαν διαδήλωση αξιώνοντας να μην εξοντωθούν τα αδέσποτα ζώα της πόλης, αλλά να στειρωθούν ή να φιλοξενηθούν σε καταφύγια.
"Αν μεταφράσετε την γλώσσα της γραφειοκρατίας στην ανθρώπινη γλώσσα, ο όρος "εξάλειψη" σημαίνει "σκοτωμό'", γράφει η εφημερίδα "Τρουντ".

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε, καμία επιχείρηση δεν δήλωσε ενδιαφέρον και ο διαγωνισμός τελικά ακυρώθηκε.

Ο διαγωνισμός "προκάλεσε πολλές επικρίσεις, αλλά δεν είμαστε κακοί, προσπαθούμε μόνον να ρυθμίσουμε το πρόβλημα αυτό", δήλωσε την Πέμπτη ένας εκπρόσωπος του δήμου του Σότσι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι αρχές εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο να κατασκευάσουν ένα καταφύγιο ζώων, το πρώτο της πόλης, και θα προκηρύξουν άλλο διαγωνισμό, ο οποίος θα ζητεί αυτήν την φορά την στείρωση των αδέσποτων, πρόσθεσε ο ίδιος.
 
Πηγή: ΑΜΠΕ

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld