Τέσσα: Το τυφλό σκυλί που δεν μπορούσε να περπατήσει θα σας κάνει να πιστέψετε στα θαύματα





Εσείς πιστεύετε στα θαύματα; Θαύματα που γεννάει η ψυχή και η αγάπη.... 

Η Tessa εγκαταλείφθηκε από τους ιδιοκτήτες της σε καταφύγιο του Λος Άντζελες, όταν ξαφνικά έμεινε τυφλή. Το καταφύγιο δεν είχε τα μέσα να την βοηθήσει και την άφησαν σε ένα κλουβί φοβισμένη και μπερδεμένη.  


Λίγες ώρες πριν της κάνουν ευθανασία, εμφανίστηκε ο άγγελός της που της έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Ένας άνθρωπος ξεχωριστός..

 
Η γυναίκα σε συνέντευξή της δήλωσε ότι έμαθε για την περίπτωση της Tessa από έναν εργαζόμενο του καταφυγίου. Αν και περίμενε ότι θα αντίκρυζε ένα ζώο σε πολύ άσχημη κατάσταση,  τελικά η κατάσταση της Tessa ήταν πολύ χειρότερη απ' ό, τι είχε φανταστεί.

 Η Τessa έτρεμε, ήταν αφυδατωμένη και υποσιτισμένη. Και το χειρότερο ήταν ότι δεν ήταν μόνο τυφλή μα δεν μπορούσε να περπατήσει καθόλου. Υπέφερε πραγματικά.

Η γυναίκα αποφάσισε να την πάρει σπίτι και έπειτα από πολλές εξετάσεις ανακάλυψαν πως η γλυκιά κουταβίτσα έπασχε από υδροκεφαλία (νερό στον εγκέφαλο).

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το ζώο είχε αναπτύξει πιθανότατα την ασθένεια αυτή στη μήτρα της μαμάς της και εκδηλώθηκε τώρα. Η υδροκεφαλία οδήγησε σε τύφλωση  και σε μια οφθαλμολογική πάθηση που την κάνει να αισθάνεται ζάλη, κάτι που πιθανότατα συνέβαλε στην αδυναμία της Τέσσα να περπατήσει. 

Παρότι η πρόγνωση για την υγεία της Τέσσα ήταν άσχημη, η γυναίκα αρνήθηκε να παραιτηθεί και αποφάσισε να υποβάλλει την Τέσσα σε βελονισμό παράλληλα με φαρμακευτική αγωγή.

Και τότε έγινε το απίστευτο! Η Tessa έδειξε σημάδια βελτίωσης την 3η μόλις μέρα θεραπείας της! Όταν ανταποκρίθηκε στο φως! 

'' Ήταν τόσο μαγική η στιγμή που εγώ και ο σύζυγός μου κλαίγαμε με αναφηλιτά'', αναφέρει η γυναίκα. '' Πιστεύαμε πως δεν υπάρχει ελπίδα αλλά ήμασταν αποφασισμένοι να προσπαθήσουμε''.
 

Από τότε η Τέσσα άρχισε να περπατά, να τρέχει, να σκαρφαλώνει! Και παρότι είναι ακόμη σε μεγάλο βαθμό τυφλή έμαθε να χρησιμοποιεί τις άλλες αισθήσεις της, για να κινείται και να τρέφεται μόνη της. 

Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι. Κανένας δεν περίμενε να σημειώσει τόσο μεγάλη πρόοδο. Χαρακτήρισαν την Τέσσα "μαγική"!

Η Tessa θα δοθεί για υιοθεσία όταν βρεθεί η κατάλληλη οικογένεια για αυτήν.
 

Η ιστορία της μας υπενθυμίζει ότι μπορούμε πάντα να βρούμε έναν τρόπο να ζήσουμε ότι κι αν μας συμβεί. Αν η Τέσσα μπορεί να ξεπεράσει την εγκατάλειψη, την τύφλωση και να ζει χαρούμενη γιατί εμείς να μην μπορούμε;;  

Υ.Γ. Σκεφτείτε να υιοθετήσετε ένα ζώο με ειδικές ανάγκες. Η επιθυμία τους για ζωή είναι ίδια με ένα ''φυσιολογικό'' ζώο και η αγάπη που θα σας δώσουν πολύ μεγαλύτερη...

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ




0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld