Ο πανέμορφος και ιδιαίτερος Panda ψάχνει έναν παντοτινό φίλο


Αυτός ο κούκλος είναι ο Πάντα. Βρέθηκε από δύο υπέροχα κορίτσια όταν ήταν περίπου 45 ημερών στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Τώρα είναι περίπου 4 μηνών. Ο Πάντα έχει ένα σοβαρό πρόβλημα στο περπάτημα. 

Το πίσω μέρος του σώματός του είναι σαν παράλυτο. Έχει κανονικότατο έλεγχο κύστης και εντέρου, νιώθει πόνο, τα αισθητήρια νεύρα του λειτουργούν κανονικά, και παρόλα αυτά δε μπορεί να περπατήσει με τα πίσω πόδια. Αντιθέτως τα σέρνει Τα κορίτσια που τον βρήκαν του έκαναν όλες τις εξετάσεις που πρότειναν οι κτηνίατροι!

Οι εξετάσεις που έγιναν είναι:
- ακτινογραφίες (σπονδυλική στήλη και πόδια)
- μυελογραφία
- βιοψία στους μύες των ποδιών
- μαγνητική τομογραφία σπονδυλικής στήλης
 



Δυστυχώς, καμία δεν έδειξε απολύτως τίποτα παθολογικό με το ζώο! Υπάρχουν υποθέσεις, όπως ότι ίσως χτυπήθηκε όταν ήταν πολύ μικρότερος, καταστράφηκε κάποιο νεύρο, που όμως μεγαλώνοντας η συμπίεση της σπονδυλικής στήλης πλέον δεν είναι ορατή, αλλά η καταστροφή παρέμεινε. Μία άλλη υπόθεση είναι ότι το ζώο απλά έχει αυτό το πρόβλημα εκ γενετής.

Στο ζώο έγινε και αγωγή που έκανε με clindavet για 2 εβδομάδες με τη λογική ότι μπορεί να οφειλόταν σε μικρόβιο η παράλυση (τοξόπλασμα κτλ).

Ο Πάντα επισκέφτηκε τους κορυφαίους κτηνιάτρους της πόλης μας και της Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ. Δυστυχώς, πλέον έχουμε πάρει απόφαση ότι διάγνωση δε θα υπάρξει. Παρόλα αυτά, το ζωάκι έχει πρόβλημα Η μόνη ίσως ελπίδα είναι ότι με έντονες φυσιοθεραπείες, ίσως έχει τη δυνατότητα να καταφέρει να αποφύγει το πρόβλημα που κάνει τα πίσω του πόδια να στρέφονται προς τα μέσα. Η επόμενη (και τελευταία κίνηση) είναι να το δει και ακόμα ένας ειδικός της Πανεπιστημιακής, για να εξηγήσει ακριβώς τι φυσιοθεραπείες (αν επιδέχεται) πρέπει να γίνουν.

Ο Πάντα μας έχει τόση δύναμη και τόση κουταβίσια επιμονή, που έχει καταφέρει με τη δύναμη των μυών του μπροστινού μέρους να "σηκώνει" και το πίσω κάποιες φορές, δίνοντας την εντύπωση ότι μπορεί να σταθεί.




Μετά από επικοινωνία με τα κορίτσια, το σωματείο μας αποφάσισε να διαθέσει τον τραπεζικό του λογαριασμό, για λόγους διαφάνειας, για όποιον τυχόν θέλει και μπορεί να συνδράμει στον αγώνα που δίνουν οι κοπέλες για τον Πάντα. Όπως καταλαβαίνετε, ήδη το περιστατικό, παρά τις φιλικές τιμές που έγιναν από τους κτηνιάτρους, στοίχισε στα κορίτσια πάνω από 450 ευρώ, κόστος που αυξάνεται μέρα με τη μέρα!

Ο Πάντα αναμένεται να γίνει περισσότερο από 40 κιλά. Παράλληλα, προσπαθούμε εναγωνίως να του βρούμε σπίτι.


Σας παρακαλούμε, κοινοποιήστε την αγγελία του, προωθήστε όπου πιστεύετε ότι μπορεί να έρθει είτε η πολυπόθητη οικογένεια, είτε μία στήριξη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των κοριτσιών που, παρότι έχουν ήδη μεγάλο αριθμό ζώων υπό την προστασία τους, ουδέποτε του γύρισαν την πλάτη, αντίθετα χρεώθηκαν και συνεχίζουν να χρεώνονται, για να βοηθήσουν αυτό το πλάσμα.


Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986292901 Λίνα και 697702346 Χαρά ή στο Φβ.

Βίντεο: 1o και 2ο
 

Παρακαλώ, όποιος ενδιαφέρεται να καταθέσει, να αναγράφει ως αιτιολογία του περιστατικού το όνομα "Πάντα".

Φιλοζωικό Σωματείο "ΦΡΟΝΤΙΖΩ" με έδρα τον Δ.Νεάπολης-Συκεών (Θεσσαλονίκη) - Αρ.Πρωτοδικείου: 9216/13.02.2012

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld