Οι πολίτες διέσωσαν σκυλάκι που πάλευε 3 ώρες στα νερά του Κηφισού!




Χτες το απόγευμα 29/5, στην περιοχή του Ν. Φαλήρου, ύστερα από κινητοποίηση πολύ κόσμου και τη συμβολή της Πυροσβεστικής, εντοπίστηκε και διασώθηκε αυτό το μικρόσωμο σκυλάκι (γκριφον-κανις) που είχε παγιδευτεί μέσα στο ποτάμι.


Από την Πυροσβεστική δήλωσαν ότι βάση των κλήσεων που είχαν λάβει, το σκυλάκι πάλευε για τη ζωή του μέσα στα νερά του Κηφισού από το ύψος του Ρέντη μέχρι το Ν. Φάληρο και για πάνω από 3 ώρες! Ανά διαστήματα έχανε τις δυνάμεις του και βούλιαζε, αλλά κατάφερνε να ξαναβγεί στην επιφάνεια.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής προσπαθούσαν με απόχες να το βγάλουν, χωρίς αποτέλεσμα, ώσπου τελικά κάποιοι φιλόζωοι πολίτες βούτηξαν στα νερά καταφέρνοντας να το πιάσουν και να το βγάλουν στη στεριά!


Το ζώο παγωμένο, τρομοκρατημένο και φανερά εξαντλημένο, δεν μπορούσε ούτε να σταθεί στα πόδια του, ενώ ανέπνεε με δυσκολία. Νοσηλεύτηκε με υποθερμία σε τοπικό κτηνιατρείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διέφυγε τον κίνδυνο.

Όπως αποδείχτηκε, το σκυλάκι είχε πέσει από ατύχημα μέσα στο ποτάμι στο Ρέντη και αναζητείτο αγωνιωδώς από τους ιδιοκτήτες του, οι οποίοι έχουν από σήμερα επανασυνδεθεί μαζί του.





Να και μια ιστορία με αίσιο τέλος που αξίζει να γίνει γνωστή και να μας γεμίσει χαρά μέσα στη μαυρίλα των περιστατικών κακοποίησης.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους που νοιάστηκαν και συνέβαλαν στη διάσωσή του. Μακάρι τέτοιες πράξεις ανθρωπιάς να υιοθετηθούν από όλο τον κόσμο!





1 σχόλιο:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld