Ο Δήμος Λαγκαδά ψάχνει ακίνητο για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων


Κτίριο άνω των 200 τμ σε μη κατοικημένη περιοχή του δήμου, αναζητεί ο δήμος Λαγκαδά προκειμένου να το μισθώσει για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Για το λόγο αυτό ο δήμος Λαγκαδά προκηρύσσει δημοπρασία μειοδοτική, φανερή και προφορική, καλώντας τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων να εκδηλώσουν ενδιαφέρον εντός προθεσμίας 20 ημερών, που ξεκινά από σήμερα 23 Μαΐου μέχρι και τις 11 Ιουνίου 2013.


Ο χώρος πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Το προσφερόμενο ακίνητο, θα πρέπει:

1. να βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Λαγκαδά

2. Να βρίσκεται εκτός κατοικημένης περιοχής, εκτός σχεδίου πόλεως, σε απόσταση 100 μέτρων τουλάχιστον από την πλησιέστερη κατοικία, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, παιδικές χαρές, γήπεδα αθλοπαιδιών, κήπους, εκκλησίες, νοσοκομεία ή κλινικές άνω των 20 κλινών, χώρους κοινωνικών ή πολιτιστικών εκδηλώσεων και ομαδικών εν γένει συγκεντρώσεων

3. Να υπάρχει πρόσβαση με αυτοκίνητο

4. Να υπάρχει στο χώρο κτίριο όπου θα μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να περιλαμβάνει – σύμφωνα με το άρθρο 3 Π.Δ. 463/1978 (ΦΕΚ 96Α΄), την παρ. 5 του άρθρου 14 του ν. Ν. 3170/03, (ΦΕΚ-191 Α’ ), την παρ. 14γ του άρθρου 20 του ν.3399/05 (ΦΕΚ-255 Α’)-. τους κάτωθι χώρους:

α) Γραφείο Διοίκησης και διαχείρισης

β) Αίθουσα προσωπικού

γ) Αποθήκη τροφών και υλικού

δ) Αίθουσα παρασκευής ή προετοιμασίας της τροφής των ζώων, μετά των σχετικών σκευών και ειδών εστιάσεως των ζώων ως και πλυντηρίου αυτών.

ε) Αίθουσα απομονώσεως ασθενών ζώων

στ) Ατομική αίθουσα διαμονής φιλοξενούμενων σκύλων

ζ) Αίθουσα διαμονής φιλοξενούμενων γαλών και λοιπών ζώων.

η) Ατομικό προαύλιο άσκησης σκύλων

θ) Εγκαταστάσεις θερμού - ψυχρού ύδατος, αφοδευτηρίου.

Οι χώροι που αναφέρονται στις περιπτώσεις α΄ έως και ε΄ της προηγούμενης παραγράφου πρέπει να έχουν συνολική επιφάνεια τουλάχιστον εξήντα τετραγωνικών μέτρων και οι χώροι που αναφέρονται στις περιπτώσεις στ΄ και ζ΄ της ίδιας παραγράφου να έχουν επιφάνεια ανάλογη με τον αριθμό των ζώων που φιλοξενούνται, έχοντας υπόψη ότι για κάθε σκύλο απαιτείται ξεχωριστός χώρος φιλοξενίας και άσκησης με ελάχιστες διαστάσεις επιφανείας 1,00 τ.μ. και όγκου 10,00 κ.μ. , ενώ για τις γάτες χώρο επιφανείας 0,50 τ.μ. και όγκου 2,00 κ.μ.. Οι χώροι αυτοί πρέπει να είναι απαλλαγμένοι από υγρασία, να εξαερίζονται καλώς, να είναι ασφαλείς με φυσικό φωτισμό και ηλιασμό, να εξασφαλίζουν την προστασία των ζώων από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να είναι κατάλληλοι για φιλοξενία περίπου 200 ζώων.

5. Το κτίριο να έχει σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης

Γενικά οι προδιαγραφές του ακινήτου θα πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες και το σκοπό που γίνεται η μίσθωση και να πληροί τους όρους προστασίας της υγείας των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld