Βρήκαν τα ζωάκια τους που έχασαν μετά τον καταστροφικό τυφώνα στην Οκλαχόμα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)




Ο καταστροφικός ανεμοστρόβιλος που σάρωσε την Οκλαχόμα, αφήνοντας πίσω του 24 νεκρούς -μεταξύ των οποίων και εννέα παιδιά- δεν χώρισε μόνο τις οικογένειες αλλά και πολλά ζωάκια από τους κηδεμόνες τους.
 

Σε αρκετές περιπτώσεις, ο σκληρός χωρισμός δεν κράτησε παρά μόνο λίγες ημέρες...


Μια τέτοια περίπτωση είναι η ιστορία της Vicki Lemmings, η οποία τρελάθηκε από τη χαρά της όταν ξαναβρήκε την σκυλίτσα του γιου της, Baby. "Καλό κορίτσι, η γιαγιά σε αγαπά τόσο πολύ" της έλεγε, καθώς εκείνη τη φιλούσε.

Η οικογένεια της Lemmings είχε πάει σε ένα σωρό καταφύγια στην ευρύτερη περιοχή της Οκλαχόμα, με την ελπίδα να βρει τα πέντε σκυλάκια της, τα οποία χάθηκαν με τον ανεμοστρόβιλο.

Ο γιος της Anthony έχασε το σπίτι του στην καταστροφή και θεωρούσαν απίθανο να βρουν έστω και ένα από τα σκυλάκια τους στα συντρίμμια.

Όταν λοιπόν έμαθε ότι είχε βρεθεί η Baby, η Lemmings κατέρρευσε. "Είπα: 'Ανοίξτε το κλουβί και αφήστε με να μπω'" δήλωσε, γελώντας.



Η περίπτωση της Lemmings, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική.
 

Με τη βοήθεια του Διαδικτύου και την δράση καταφυγίων, φιλοζωικών οργανώσεων και διαφόρων εθελοντών, πολλοί κηδεμόνες ξαναβρήκαν τα αγαπημένα τους ζωάκια.
 

Η οργάνωση Central Oklahoma Humane Society συνέλεξε 90 σκύλους την Τρίτη, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.
 

"Πολλοί άνθρωποι έχασαν τα πάντα και το μόνο που τους απέμεινε είναι να επανενωθούν με τα αγαπημένα τους ζωάκια" λέει η Christy Counts της οργάνωσης στο TODAY.com.


Ο 52χρονος Mark Mills επέστρεφε στο σπίτι του από τη δουλειά, όταν αντιλήφθηκε κάτι που έμοιαζε με μικρό ανεμοστρόβιλο. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο τυφώνας είχε δυναμώσει και ο Mills αποφάσισε να απομακρυνθεί από την περιοχή, αφήνοντας πίσω τον σκύλο και τις δύο γάτες του.
 

"Έπρεπε να σωθώ. Εάν πήγαινα να ψάξω τα ζώα μου, κατά πάσα πιθανότητα θα ήμουν νεκρός" λέει στο TODAY.com.
 

Όταν μετά την καταστροφή η οικογένεια του Mills βγήκε αλώβητη, αμέσως άρχισε να αναζητά τα κατοικίδιά του. Επέστρεψε στην ρημαγμένη γειτονιά του για να τα ψάξει.

Πήγε στο σπίτι του, το οποίο είχε ισοπεδωθεί, αλλά δεν βρήκε τίποτα. Λίγο αργότερα, ήρθαν κάποιοι συγγενείς να δουν τί είχε απομείνει από το σπίτι. Τότε βρήκαν την 6χρονη γατούλα Chloe, η οποία είχε παγιδευτεί στα ερείπια.
 

Είχε σκιστεί το χειλάκι της και είχε δύο σπασμένα δόντια, αλλά ήταν ζωντανή!
 

Την άφησαν στην Laura Hasley, μια φίλη που ασχολείται με διασώσεις ζώων. Εκείνη την πήγε στο γιατρό για να εγχειρήσει το χείλος της. Το επόμενο πρωί, η κόρη του Mills πήγε να την πάρει.
 

"Τους φιλούσε και μπορούσα να δω το στρες που της είχε αφήσει αυτή η τρομακτική εμπειρία. Φοβόταν τόσο πολύ" είπε η Hasley στο TODAY.com.
 

Η οικογένεια συνεχίζει να ψάχνει τα άλλα δύο ζωάκια της.
 

Ο αστυνομικός Coy Gilbert, από την άλλη, βρήκε τον αγαπημένο του φίλο και... συνάδελφο Rocky, έναν γερμανικό ποιμενικό, ο οποίος είναι συνταξιοδοτημένος αστυνομικός σκύλος.

Ένας καλός Σαμαρίτης, ονόματι Tony Leddy, βρήκε τον Rocky λίγο πιο μακριά από το σπίτι του. Οι πατούσες του αιμορραγούσαν και έτσι το πήγε σε ένα καταφύγιο της περιοχής, που είχε στηθεί πρόχειρα, ώστε να του παρασχεθεί η κατάλληλη φροντίδα.

Χάρη στο Διαδίκτυο και τη βοήθεια φίλων αλλά και ξένων, ο Rocky ξαναβρήκε τον κηδεμόνα του. 


 "Ο καθένας ψάχνει τα ζωάκια του και πολλοί άνθρωποι βοηθούν εθελοντικά. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό αυτής της κοινότητας: όλοι δείχνουν αλληλεγγύη" λέει στο TODAY.com ο Gill Barnett του Animal Resource Center της Οκλαχόμα.


Δείτε την διάσωση του παγιδευμένου Monster 
 



 


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld