Ασπρόπυργος: Με καραμπίνα πυροβολούν τα αδέσποτα της περιοχής




ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Πυρ με καραμπίνα εναντίον των αδέσποτων ζώων άνοιξε κάποιος παρανοϊκός συνάνθρωπός μας την Τρίτη 28 Μαϊου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένα σκυλάκι και να αγνοείται ένα δεύτερο.


Τα σκυλιά αυτά ζούσαν σε ερημική περιοχή του Ασπρόπυργου, σε ένα χωράφι ανάμεσα στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της περιοχής κοντά στην Έξοδο 4 της Αττικής οδού, και είχαν στειρωθεί με τη χορηγία της Greek Animal Rescue.
 

Ηταν στειρωμένα, υγιή και σιτίζονταν καθημερινά από την ομάδα εθελοντών «Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου», μια ομάδα που δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη περιοχή εδώ και ένα χρόνο περίπου.



Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι η περιοχή αυτή θεωρείται ο σκουπιδοτενεκές της Αθήνας καθώς καθημερινά πετιούνται στην κυριολεξία ζώα από όλες τις περιοχές της Αθήνας.
 

Το πυροβολημένο ζώο μεταφέρθηκε από την ομάδα εσπευσμένα στο Κτηνιατρικό Κέντρο του Γέρακα. Στις φωτογραφίες βρίσκονται και οι ακτινογραφίες που δείχνουν τα σκάγια που υπάρχουν μέσα στα μπροστινά πόδια.
 

Η σκυλίτσα που λέγεται Πεπίτα παρά τον πόνο της συνεχίζει να κουνάει την ουρά της και ευτυχώς τρώει κανονικά.
 



Όμως μέχρι και αυτή την ώρα η αδερφούλα της, η Blondie, που εξαφανίστηκε δεν έχει εντοπιστεί. Ίσως να είναι και εκείνη βαριά τραυματισμένη και να κρύβεται ή ήδη νεκρή.

 

Ο Ασπρόπυργος είναι μια ξεχασμένη από τους πάντες περιοχή. Εκεί, εκτός από τα σκουπίδια, πετάνε και τα ζώα που δεν θέλουν πια.
 

Η εικόνα είναι απλά τριτοκοσμική: σκουπίδια, χωματερές, μολυσμένη ατμόσφαιρα και αδέσποτα-φαντάσματα, που περιφέρονται σκελετωμένα μέσα στα σκουπίδια, ψάχνοντας τροφή.

 

Η περιοχή είναι γεμάτη από σκελετωμένα κουτάβια, από γέρικα που αργοπεθαίνουν, από βαριά άρρωστα με καρκίνους, από κακοποιημένα και από πιτ μπουλ που τα πετάνε εκεί, έπειτα από παράνομες κυνομαχίες.

 

Έτσι πριν από ένα χρόνο γεννήθηκε η ομάδα «Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου».
 

Μια ομάδα νέων κυρίως ανθρώπων από όλες τις περιοχές της Αθήνας που αποφάσισε να κάνει κάτι σε αυτή την περιοχή.
 

Οι εθελοντές δουλεύουν χωρίς καμιά οικονομική βοήθεια και με τις συνεχείς υποσχέσεις του Δήμου ότι θα τους βοηθήσει.
 

Κάθε Σάββατο, η ομάδα πηγαίνει στον Ασπρόπυργο και μεταφέρει άρρωστα ζώα σε κτηνιατρεία και κλινικές. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας οι εθελοντές προσπαθούν με αγγελίες να τα δώσουν για υιοθεσία.
 

Τα ζώα καταγράφονται και όσα δεν υιοθετούνται επανατοποθετούνται στο μέρος που ζούσαν πριν, υγιή αυτήν τη φορά.
 

Δείτε την απίστευτη δουλειά της ομάδας στο facebook  «Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου» και βοηθήστε το δύσκολο έργο τους.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld