Σπάρτη: Συνελήφθη γιατί έκοψε με αιχμηρό και κοφτερό αντικείμενο την ουρά ενός κουταβιού (VIDEO)




Δυστυχώς άλλο ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου συνέβη την Τετάρτη (17 Ιουλίου) στην Σπάρτη, όπου ένας δράστης έκοψε με αιχμηρό και κοφτερό αντικείμενο την ουρά ενός κουταβιού.

Τα ουρλιαχτά του έσωσαν την ζωή, αφού μια γυναίκα η οποία διέμενε στην ίδια πολυκατοικία κάλεσε αμέσως την αστυνομία και τον φιλοζωικό σύλλογο Σπάρτης.


Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και ο δράστης συνελήφθη. Τόσο η γυναίκα όσο και ο πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Σπάρτης κ. Γιώργος Τσακρακλίδης, κατέθεσαν για το περιστατικό. 

Ο πρόεδρος του συλλόγου ζήτησε την τιμωρία του δράστη, την αφαίρεση του σκύλου από τον ιδιοκτήτη καθώς και την αφαίρεση του δικαιώματος να αποκτήσει ξανά σκύλο στο μέλλον.


Η κτηνίατρος Μαργαρίτα Δάνα που παρέλαβε το κουτάβι, ηλικίας 2-3 μηνών και ράτσας ροτβάιλερ, ανέφερε πως το σκυλάκι θα πέθαινε από αιμορραγία εάν δεν είχε μεταφερθεί άμεσα στο κτηνιατρείο.

Το σκυλάκι πλέον βρίσκεται υπό την φροντίδα του συλλόγου και αναμένεται η απόφαση του Εισαγγελέα.

Ωστόσο ο κ. Γιώργος Τσακρακλίδης κατήγγειλε ακόμα δυο φρικτά περιστατικά κακοποίησης. Όπως ανέφερε κάποιος άνδρας την προηγούμενη ημέρα βρήκε στην περιοχή της Τραπεζοντής τρία σκυλιά κρεμασμένα. Επιπλέον, σε βενζινάδικο της περιοχής βρήκε ένα σκυλάκι με καρφιά στα πόδια.

Στην κάμερα του ΕΛΛΑΔΑ μίλησαν μεταξύ άλλων και για άλλα φιλοζωικά θέματα, όπως την σίτιση των αδέσποτων ζώων, καθώς και για την ανάγκη υιοθεσίας τους.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ




0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld