Εμβολίασαν τα αδέσποτα της Αρχαία Ολυμπίας


Με επιτυχία και χωρίς ιδιαιτέρα προβλήματα  έγινε, την Κυριακή 21 του μηνός,  εμβολιασμός  αδέσποτων ζώων στην Αρχαία Ολυμπία. Μετά από απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας και βάση του Νόμου 40/39 που ορίζει ως «υπεύθυνους για την διαχείριση και την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων τους εκάστοτε δήμους», ξεκίνησε η διαχείριση των αδέσποτων ζώων στο πλαίσιο του καλλικρατικού δήμου.
   
 
Η κτηνίατρος Ευτυχία Φωτιάδη,  της οποίας  έχει ανατεθεί το έργο από πλευράς δήμου, σε συνεργασία με τον κτηνίατρο Φώτη Μπρη και την εθελοντική οργάνωση Rommel, έχοντας γνώση και έχοντας τα απαραίτητα υλικά για την περισυλλογή των ζώων πραγματοποίησαν:  Ηλεκτρονική σήμανση,  εμβολιασμό, εφαρμογή εξωπαρασιτοκτόνου και παρασιτοκτόνου αγωγής στα ζώα. Ακόμα κατόπιν σχεδιασμού αναγκαίο  κρίθηκε να γίνει στον θηλυκό  πληθυσμό στείρωση και σε 2ο πλάνο το ίδιο και στα αρσενικά.

Η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Εκ μέρους των επιστημόνων και των λοιπών εμπλεκομένων στο έργο δόθηκε η αντίστοιχη προσοχή χωρίς να προξενήσει  σωματική ή ψυχική βία στα ζώα.

Αναφερόμενος στο θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλέξης Κατσάνης μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «θα θέλαμε να ζητήσουμε από τους συμπολίτες μας την στήριξή τους και την συμβολή τους στην προσπάθεια μας. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως και η σωστή συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι δείκτης πολιτισμού μια σύγχρονης κοινωνίας. Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ανταποκρίθηκε και θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του μέσα πάντοτε στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του και της δεδομένης οικονομικής συγκυρίας».
 

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld