Πρέβεζα: Αφαίρεσαν την σκυλίτσα από τον 65χρονο που προσπάθησε να την κρεμάσει


Εισαγγελική διάταξη εκδόθηκε για τον άτυχο σκύλο στην Ανθούσα Πάργας, τον οποίο πριν μερικές εβδομάδες προσπάθησε να συνετίσει ο ιδιοκτήτης δένοντάς τον με σύρμα και κρεμώντας τον από δέντρο.



Το άτυχο σκυλάκι σώθηκε από τον κ. Βερλέτη και το γιό του, τον ανήλικο Αλέξανδρο, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο για να το απελευθερώσουν, με αποτέλεσμα ο κτηνοτρόφος – ιδιοκτήτης του σκύλου να τους επιτεθεί με πέτρες, να προκαλέσει τον τραυματισμό του πατέρα στο κεφάλι.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο επιβάλλοντάς του την ποινή συνολικά των 22 μηνών φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.


Σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη αρ.56/2013 αφαιρείται οριστικά το ζώο από την κατοχή του δράστη και παραγγέλλεται η παράδοση και φροντίδα του σκύλου στο Φιλοζωικό Σωματείο Πρέβεζας «Παρέμβαση Για Τα Ζώα». Η Παρέμβαση Για Τα Ζώα πήγε στην Ανθούσα συνοδεία της Αστυνομίας Πάργας όπου και παρέλαβε τη σκυλίτσα. 



Η μικρή ‘Κάσι’ φιλοξενείται στο Καταφύγιο των ζώων στο Νεοχώρι Πρέβεζας και είναι καλά στην υγεία της, θα στειρωθεί, θα εμβολιαστεί, θα σημανθεί με τσίπ όπως προβλέπει ο νόμος και θα γίνει προσπάθεια για την αποκατάστασή της σε μια οικογένεια που αυτή τη φορά θα τρέφει αγάπη και στοργή απέναντί της.

Η Πρόεδρος της «Παρέμβασης Για Τα Ζώα» δικηγόρος Βάνα Ζέρβα μιλώντας στην Τ.Φ. ανέφερε «Είναι η πρώτη φορά στην Πρέβεζα που με εισαγγελική διάταξη αφαιρείται οριστικά ζώο από τον ιδιοκτήτη του και παραδίδεται στο φιλοζωικό σωματείο και αυτό ήρθε ως παρεπόμενη ποινή λόγω του ιδιαιτέρως επιβαρυντικού χαρακτήρα της πράξης του δράστη.


Εμείς, απευθύνουμε ένα μεγάλο μπράβο στην οικογένεια Βερλέτη από την Ανθούσα της Πάργας, γιατί χάρις στην έγκαιρη παρέμβασή τους η σκυλίτσα είναι σήμερα ζωντανή, φιλοξενείται στο Καταφύγιο και θα προσπαθήσουμε για την αποκατάστασή της. Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι και οι Αρχές, αλλά και οι συμπολίτες μας και αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, κινητοποιούνται για την προστασία των Ζώων και οι δράστες οδηγούνται στην Δικαιοσύνη. Αυτό είναι ένα μήνυμα για όλους εκείνους, που μέχρι σήμερα πίστευαν ότι έχουν δικαίωμα ζωής και θανάτου στα ζώα, ατιμώρητοι».


Τοπική Φωνή

1 σχόλιο:

  1. θα ήταν ιδιαίτερα τιμητικό και πρωτοπόρο για την σελιδα σας ,αν αντικαθιστούσατε τον αδόκιμο και προσβλητικό προς τα έμβια όρο "ιδιοκτήτης" , με τον όρο κηδεμόνας ,που ερμηνεύει επακριβώς την σχέση μας με τα οικόσιτα -ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld