Βουκουρέστι: Σταματά για την ώρα η θανάτωση των αδέσποτων



Προσωρινή παράταση ζωής αν και ο Πρόεδρος της Ρουμανίας επιμένει στο πρόγραμμα ευθανασίας

Κανένα αδέσποτο σκυλί στο Βουκουρέστι δεν πρόκειται να θανατωθεί - για την ώρα. Στον απόηχο των διαδηλώσεων των τελευταίων εβδομάδων υπέρ αλλά και κατά του νόμου που προβλέπει τη θανάτωση των περίπου 65.000 αδέσποτων σκύλων της ρουμανικής πρωτεύουσας, 30 βουλευτές από όλα τα κόμματα κατέθεσαν έφεση στο Συνταγματικό Δικαστήριο. 

«Δεν θέλουμε να δούμε δεκάδες χιλιάδες πτώματα», τόνισε ο Χαραλάμπι Βοσιτοΐου, ένας από τους βουλευτές που αντιδρούν στον νόμο περί ευθανασίας.
 
Φιλόζωοι και φιλοζωικές οργανώσεις διαφωνούν κατηγορηματικά. Το πρόβλημα, τονίζουν, είναι εθνικό και όχι τοπικό. Ακόμη και αν αφανιστούν όλοι οι αδέσποτοι σκύλοι του Βουκουρεστίου, υποστηρίζουν, θα εξακολουθούν να υπάρχουν άλλοι τόσοι στην υπόλοιπη χώρα. Και οι σκύλοι - ως γνωστόν - δεν γνωρίζουν από διοικητικά σύνορα. Θα επιστρέψουν...
 
Στο μέτρο της ευθανασίας, η οργάνωση 4Pfoten αντιπροτείνει τη μαζική στείρωση, κάτι το οποίο τα μέλη της κάνουν εθελοντικά εδώ και πολύ καιρό. «Τα τελευταία χρόνια έχουμε στειρώσει σε όλη τη Ρουμανία 100.000 σκύλους, εκ των οποίων 10.600 στο Βουκουρέστι. Δεν είναι αρκετό, όμως. Πρέπει να γίνει το ίδιο σε εθνικό επίπεδο», επιμένει, εξηγώντας ότι οι φιλοζωικές οργανώσεις δεν έχουν τους οικονομικούς πόρους να αντεπεξέλθουν σε έναν τόσο μεγάλο πληθυσμό σκύλων. Ο ρουμάνος Πρόεδρος ωστόσο εμμένει σε γενικότητες που γίνονται εύκολα αποδεκτές σε μεγάλο μέρος των πολιτών και κανένας φιλόζωος - τουλάχιστον δημοσίως - δεν μπορεί να διαφωνήσει με τη δήλωσή του ότι «οι άνθρωποι είναι πάνω από τους σκύλους».


Υπογράφουμε ΕΔΩ το Petition για τον άθλιο νόμο


Αμετανόητος για την απόφασή του να ευθανατώσει τα αδέσποτα ο πρόεδρος της Ρουμανίας
Ο Mickey Rourke χτίζει καταφύγιο αδέσποτων στην Ρουμανία
Οι Θεσσαλονικείς άναψαν την φλόγα της αγάπης για τα αδέσποτα της Ρουμανίας
Η Ελλάδα πάει Ρουμανία να διαμαρτυρηθεί για τα αδέσποτα
Σιωπηλή διαμαρτυρία για τα θύματα της Ρουμανίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Ρουμανία: Ουρές στα τοπικά καταφύγια από πολίτες για να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο
Μπριζίντ Μπαρντό: «Αυτός ο τύραννος σκέφτεται μόνο τη δολοφονία»
Με 266 ψήφους η Βουλή της Ρουμανίας καταδίκασε τα αδέσποτα σε θάνατο
Ρουμανία: Οι πολίτες διαδηλώνουν ΥΠΕΡ της ευθανασίας των αδέσποτων!
Βουκουρέστι: Ο Δήμαρχος θα προβεί σε δημοψήφισμα για την ευθανασία αδέσποτων σκύλων!


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld