Η απάντηση της φιλοζωικής κοινότητας στον καλαθοσφαιριστή Δημήτρη Παπανικολάου



Με επιστολή της η ΠΑΦΟ και η ΠΣΕΖΣ δίνουν την δική τους απάντηση στον καλαθοσφαιριστή Δημήτρη Παπανικολάου, για την επίθεση που εξαπέλυσε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, προς την φιλοζωική κοινότητα αλλά και το ΥΠΑΑΤ. 

Αφορμή στάθηκε η απόφαση του ΥΠΑΑΤ να απαγορεύσει την μεταφορά σκύλων σε κουτιά πίσω από τα ΙΧ (διαβάστε σχετικά εδώ). Ο καλαθοσφαιριστής μάλιστα εναντιώθηκε και στην εγγραφή των κουταβιών στο ΚΟΕ αλλά και στην απαγόρευση ακρωτηριασμού της ουράς τους.

Συγκεκριμένα έγραψε:

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ -ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΚΟΥΤΑ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 2.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΚΟΕ ΚΑΙ ΚΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΘΑ ΚΟΒΩ ΟΥΡΕΣ ΘΑ ΕΧΩ ΣΚΥΛΟΚΟΥΤΑ [ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ] ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΥΤΑΒΙ ΣΤΟΝ ΚΟΕ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΛΟΝΑΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ. ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΙΠΤΕΙ ΡΑΒΔΟΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΜΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΑΝΤΕ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΜΕ ΑΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΚΕΡΒΕΛΕΔΩΝ.


Ακολουθεί η επιστολή της ΠΑΦΟ και ΠΣΕΖΣ:

Κύριε Παπανικολάου,


Με έκπληξη αναγνώσαμε αυτό το εξαιρετικό πόνημα ελληνικών, σύνταξης και απόψεων, το οποίο είχατε την σπουδή να εκσφενδονήσετε ένθεν κακήθεν, από το ΥΠΑΑΤ έως τους οργανωμένους και μη φιλόζωους αυτής της χώρας. Θεωρείτε άραγε πως η ειδική ικανότητα κάποιου να χειρίζεται μία μπάλα, του επιτρέπει την υπέρβαση των νόμων ή και των απόψεων των λοιπών κοινωνικών ομάδων;

Φαίνεται – εξ αιτίας των γραφομένων σας – ότι ακριβώς αυτό νομίζετε, αγνοώντας πως τέτοιου είδους απόψεις συνιστούν ολίσθηση από την άθληση στην αθλιότητα. Ως Ομοσπονδία και εν πρώτοις, σκεφθήκαμε να προσφύγουμε στο Δικαιικό μας Σύστημα για να θεραπεύσει την περιπτωσή σας. Δευτερογενώς, ωστόσο, συναποφασίσαμε πως δεν αξίζει τον κόπο, καθώς δεν διαθέτετε προφανώς οποιοδήποτε υπόβαθρο που θα επιδεχόταν βελτίωσης. Επειδή όμως όλοι εσείς που ασχολείστε με μπάλες συχνά πυκνά και με την απόσταση που σας εξασφαλίζουν τα ΜΜΕ καταλήγετε οιωνεί είδωλα για την απροστάτευτη νεολαία, σας προειδοποιούμε ότι αν συνεχίσετε να συμπεριφέρεσθε με περιφρόνηση προς θεσμοποιημένους και θεσμοθετημένους φορείς, θα σας σύρουμε στα αστικά δικαστήρια, προς τα οποία έχετε, αν μη τη άλλο, την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθετε.

Όποιος «κόβει αυτιά, κόβει ουρές» και γενικώς παρεμβαίνει ετσιθελικά προς έμβια όντα των οποίων ουδέποτε απέσπασε την άδεια, αναδεικνύει ένα εκπληκτικό προφίλ αναίδειας και ασέβειας που δεν γεφυρώνεται ανταποδοτικά από οποιοδήποτε σκόρ ή διεθνή επιτυχία. Επιτυχία στο κάτω κάτω της γραφής υψηλά εξαργυρώσιμη με αμοιβές που δεν συνάδουν προς το λοιπό χειμαζόμενο μέρος του πληθισμού αυτής της χώρας. Και η οποία δεν κατάφερε ούτε καν να αποτελέσει διαβατήριο των απόψεών σας στην κοινοβουλευτική αρένα, όπου αναδειχθήκατε ολίγιστος, όταν χρειάστηκε να στοιχηθήτε απέναντι σε όλους τους πολυπληθείς μη ομονοούντες προς την πρωτόγονη συλλογιστική σας. Επισημαίνουμε δε την ιδιαίτερη αηδία και αγανάκτηση που εξέφρασε για τα γραφομενά σας ικανή μερίδα φοιτητών προς την Επιστημονική μας Συντονίστρια, η οποία και έχει άμεση σχέση μαζί τους.

Σας καλούμε λοιπόν, αν όχι να αναθεωρήσετε – πράγμα καταφανώς δύσκολο για τις διανοητικές σας δομές -  τουλάχιστον να σιωπήσετε, γιατί δεν προσβάλετε απλώς τις συμβάσεις της καθημερινοτητάς μας, αλλά πάνω απ’ όλα την στοιχειώδη κοινωνική αισθητική.


24 σχόλια:

  1. απορία ... υπάρχει έστω και μία πιθανότητα στις εκατό να καταλάβει τι γράφει η επιστολή ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλο μαλακίες γράφετε εσείς οι ζωοφιλικές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώς εσύ φίλε απ'ότι φαίνεται δε μένεις στα λόγια τις μαλακίες τις κάνεις πράξη...

      Διαγραφή
    2. είσαι μαλάκας πολλών μποφώρ.
      σα βγεις στον πηγεμό για την Ιθάκη, είσαι τόσο μαλάκας που θα βρεθείς στη Θράκη.

      Διαγραφή
  3. Είναι αδιανόητο να αποδεικνύεται ότι εσείς που αποτελείτε φορείς εθνικού βεληνεκούς σχετικούς με τα ζώα:

    A. Δε γνωρίζετε στοιχειώδη κυνολογικά θέματα, όπως π.χ.η ωφέλεια της μεθοδικής(κτηνιατρικής) (ανώδυνης) εκτομής της ουράς ή/και των πτερυγίων των αυτιών των εργασιακών σκύλων. Τέτοιες διαδικασίες αποσκοπούν στην αποφυγή σοβαρών τραυματισμών κατά την εργασία των σκύλων (από μόλυνση έως σηψαιμία και ανάγκη μετ'έπειτα επώδυνου ακρωτηριασμού του ζώου σε ανεξέλεγκτο σημείο προκειμένου να επιβιώσει). Δεν τίθεται θέμα ανθρώπινης παρέμβασης στη φυσική αρτιότητα/αρτιμέλεια του ζώου, επειδή οι περισσότερες φυλές αποτελούν ανθρώπινα δημιουργήματα, η ψυχοσύνθση των οποίων διαφέρει από φυλή σε φυλή. (Σαφέστατα τα "ψαλιδίσματα" είναι ωφέλιμο να απαγορεύονται όπως και η υποβολή του ζώου σε κάθε επίπονη διαδικασία, όχι όμως η ανωτέρω πράξη της μεθοδικής (κτηνιατρικής) (ανώδυνης) εκτομής.) Υπάρχουν τρόποι να σταματήσουν τα "ψαλιδίσματα", χωρίς να "παίρνει η μπάλα" όλους ανεξέλεγκτα, υπεύθυνους και ανεύθυνους. Δε νομίζω να είναι πιο φιλοζωικό να βλέπει κανείς το σκύλο του να ματώνει επανελειμμένα. Αν μη τι άλλο, το καλό των ζώων θέλουμε...
    Β. Βγάζετε συμπεράσματα για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται κάποιες αξίες ο Κος Παπανικολάου, βλέποντας μόνο μία του απάντηση η οποία ήταν προϊόν απογοήτευσής του. Καθένας μπορεί να (κατά-)κρίνει τη στάση, όχι όμως την προσωπικότητά του. Φυσικά και η οικονομική κατάσταση του καθενός δεν προδίδει την προσωπικότητα, ούτε βεβαίως και το χαρακτήρα του. Ευνόητο είναι ότι οι προσωπικές επιθέσεις παραπέμπουν σε ελλειπή επιχειρηματολογία.
    Γ. Όπως προκύπτει βασίζεστε σε προκαταλήψεις, στερεότυπες αντιλήψεις και γενικεύσεις, στοιχεία που κάθε άλλο παρά ανοιχτά μυαλά και καλές προθέσεις φανερώνουν. Φυσικά, οι αντιλήψεις αυτές δεν ταιριάζουν στην εποχή που ζούμε και αδυνατούν να ωφελήσουν την κατάσταση... Κάθε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι η σχετική με τα ζώα κατάσταση, είναι απελπιστική για τη χώρα μας κι όχι μόνο (αδέσποτα, ανεξέλεγκτο - -η εμπόριο - αναπαραγωγή σκύλων, κακοποιήσεις).

    Πρέπει πιστεύω να δούμε την ουσία. Η Ελλάδα αξίζει κάτι καλύτερο. Τα ζώα αξίζουν κάτι καλύτερο!! Αφήστε τις έριδες κατά μέρος... Έτσι γινόμαστε οπισθοδρομικοί.

    Σας ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ''Τέτοιες διαδικασίες αποσκοπούν στην αποφυγή σοβαρών τραυματισμών κατά την εργασία των σκύλων''

      κα Πολυχρονιάδη από πότε οι σκύλοι έχουν βγει στην αγορά εργασίας και δεν το έχουμε αντιληφθεί; Πέρα από συγκεκριμένα ανατομικά χαρακτηριστικά (ουρές, αυτιά κτλ) απαιτείται να κατέχουν και κάποια πτυχία ή να γνωρίζουν και κάποιες γλώσσες;

      Διαγραφή
    2. Eγώ θα ρωτήσω κάτι άλλο την κυρία Αναστασία προχωρώντας λιγάκι το σκεπτικό της...
      Το μεγαλύτερο ποσοστό - μεγαλύτερη πιθανότητα καρκίνου για μας είναι ο καρκίνος του μαστού.
      Μήπως θα πρέπει προληπτικά να αφαιρέσουμε το στήθος μας... just in case?
      Eπειδή βρε αδελφέ θέλουμε κι εμείς το καλό μας... μην πάθουμε τίποτα.
      Δε σας βλέπω όμως κυρία μου να το κάνετε...
      Με τα ίδια μυαλά το έκανε προληπτικα η Αντζελίνα Τζολί... εσείς γιατί όχι?
      Μήπως δεν έχετε τα κότσια? Η μήπως έχετε δυο μετρα και δυο σταθμά?

      Διαγραφή
  4. Και σ' αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι λέγοντας "φιλόζωος" στην πραγματικότητα εννοούμε φιλόσκυλος και φιλόγατος, διότι είναι επιεικώς χυδαίο να χρησιμοποιούμε τον όρο φιλόζωος για ανθρώπους που ούτε ενδιαφέρονται ούτε ασχολούνται με τις κτηνωδίες και τις φρικαλεότητες που λαμβάνουν χώρα σε ένα σφαγείο, για να φάει ο φιλόζωος την μπριζόλα του. Οδύρονται και ουρλιάζουν για το κομμένο αυτί του σκύλου ή το μικρό κλουβί του παπαγάλου, και τρέχουν να πιέσουν για τη δημιουργία νέων νόμων, αλλά στην ουσία των πραγμάτων, παίρνουν μηδέν. Εκατομμύρια αθώα πλάσματα βρίσκουν το χειρότερο δυνατό θάνατο καθημερινά, σε σφαγεία-κολαστήρια όπου εργάζονται τερατόμορφοι μισάνθρωποι, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε την light γαλοπούλα μας σε λεπτές φετούλες ή για να φοράνε οι φιλόζωες κυρίες μας δερμάτινη ζωνούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ χίλια τα εκατο με τον προλαλήσαντα..οσο για τον μπασκετμπολιστα καλά τα λέτε αλλά αμφιβάλλω αν θα καταλάβει λέξη απο αυτα που γραφετε.

      Διαγραφή
  5. Κι εγώ Συμφωνώ με τους 2 τελευταίους Χρήστες...γελοιοι ειναι ΟΛΟΙ φιλοζωοι και μη....μονο οι σκυλοι αξιζουν τα υπόλοιπα δεν αξιζουν ΟΥΤΕ καν για τους φιλοζωους...για γελια ειναι ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν δεν κόψετε τα αυτιά του Παπανικολάου δεν είστε σωστοί φίλαθλοι. Είναι πολύ εύκολο να τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια της εργασίας του, και ένας από τους κινδύνους είναι οι φανατικοί που ορμούν και δαγκώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμμμ.... καλα τα λεει ο αθλητης, εαν μαλιστα κανει τα δεοντα θα γινει και καλυτερος ανθρωπος εργασιας. δεν θα αποσπαται πια η προσοχη του:
      ( Εκτομίας )
      http://www.e-horse.gr/site/articles/horsepedia/876-2009-06-18-20-37-50.html

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα σας,Κε/Κα "Animal", με την ειρωνεία και την άγνοιά σας επιβεβαιώνετε τα λεγόμένά μου. Όσον αφορά την εργασία των σκύλων, εννοείται η χρησιμότητά τους η οποία αποτελεί και το λόγο ύπαρξης των φυλών, εκτός της συντροφικότητας (ποιμενική/κυνηγετική χρήση, φύλαξη κ.ο.κ.). Σκύλοι που ανήκουν σε φυλές, βάσει ψυχοσύνθεσης είναι ευτυχισμένοι όταν εκτελούν τα εργασιακά τους καθήκοντα (το στοιχείο τους) και είναι κρίμα να υποφέρουν επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν πήραν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Συνεπώς, σκύλοι που δε χαίρουν άκρας υγείας και δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα των φυλών τους βάσει προτύπου, δεν είναι ηθικό να αναπαράγονται επειδή οι γεννήτορες μπορεί να μεταδώσουν κληρονομικές παθήσεις κ.ο.κ., στοιχεία που θα καταδικάσουν τους απογόνους να ζουν φέροντας το τυχόν πρόβλημα το οποίο μπορεί βεβαίως να κάνει το ζώο να υποφέρει.
    Όσο για τη φιλοζωική συνείδηση, κατά εμένα ο νοήμων άνθρωπος σέβεται κι αγαπά κάθε ζώο. Το να είναι κάποιος κυνηγός δεν αντιτίθεται στη φιλοζωική συνείδησή του, επειδή ο άνθρωπος από τη φύση του ήταν, είναι και θα είναι παμφάγος. Καλύτερα λοιπόν να ζει με το κρέας που κυνηγά/παράγει ο ίδιος, αποφεύγοντας και κατηγορώντας την κατανάλωση του κρέατος που προέρχεται από κακοποιημένα ζώα. Κακοποιημένα είτε με τη χορήγηση φαρμάκων που τα παραμορφώνουν, είτε με τις συνθήκες των κτηνοτροφείων και των σφαγείων όπου περνούν ολόκληρη τη ζωή τους. Με τον τρόπο της παραγωγής και της ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ θήρας, το ζώο δεν κακοποιείται, δε πέφτει θύμα ασέβειας παρά υποκύπτει "μία κι έξω". Πιστεύω λοιπόν (και αποδεικνύω) ότι η θήρα δεν αναιρεί το φιλοζωικό θεσμό.

    Κα "'λιακάδα", είναι άκυρο το επιχείρημά σας επειδή όσον αφορά τους σχετικούς σκύλους που έρχονται σε επαφή με τη φύση (ευτυχείς) δε μιλάμε για ενδεχόμενα τραυματισμού, αλλά για σίγουρο τραυματισμό που μπορεί να βασανίσει το ζώο, λόγω ψυχοσύνθεσης και πιο συγκεκριμένα τρόπου φέρμας... Όχι μόνο κατά την εργασία, αλλά και το παιχνίδι!

    Φυσικά, υπάρχουν και πάλι προσωπικές επιθέσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κα Πολυχρονιάδη, αν εννοείτε τις φυλές που αναπτύχθηκαν από τους ανθρώπους για συγκεκριμένους σκοπους και για να εξυπηρετούν συγκεκριμένες ανθρώπινες ανάγκες, με συγχωρείτε αλλά δεν μπορώ να διακρίνω καμία φιλοζωική συνείδηση στα λεγόμενά σας. Ούτε μπορώ σε καμία περίπτωση να δεχθώ ότι οποιουδήποτε ζώου σκοπός της ύπαρξής του είναι η υπηρεσία του ανθρώπου. Αυτές οι αντιλήψεις είναι ξεπερασμένες και καταδικαστέες από το σύγχρονο κίνημα υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων και απέχουν απο κάθε έννοια αγάπης και σεβασμού προς τα ζώα. Γνωρίζουμε πως εκπαιδεύονται οι κυνηγετικοί σκύλοι για να αναπτύσσουν συγκεκριμένες συμπεριφορές και όχι για να είναι ευτυχισμένοι, γνωρίζουμε ποιες είναι οι συνθήκες διαβίωσής τους (εδώ να δείτε ευτυχία), όπως γνωρίζουμε πως είναι και συνήθως το τέλος τους. Τα υπόλοιπα περί κυνηγιού και ζωοφιλίας, περί κυνηγιού και ανάγκης επιβίωσης, ανάγκης κρεοφαγίας και λοιπές μπούρδες, με συγχωρείτε αλλά είναι τόσο γελοία που δεν μπαίνω καν στον κόπο να τα σχολιάσω.

      Διαγραφή
  10. 'Η θήρα δεν αναιρεί το φιλοζωικό θεσμό' Αρες μαρες κουκουναρες. Αν ειστε φιλοζωη πατε στο δασος για περπατημα.Δεν σας επιασε ο πονος ξαφνικα για τα κακοποιημενα ζωα στα σφαγεια,αλλα λογω συμφεροντος ψαχνετε για αλλοθι. Αν ο ανθρωπος ειναι σαρκοβορος,βαλτε το παιδι σας σε ενα κλουβι με ανα μηλο και ενα κουνελι,κ'αν φαει το κουνελι και παιξει με το μηλο,οπως θα εκανε καθε σαρκοβορο ζωο ακολουθωντας το ενστικτο του,τοτε θα βαλω τον εαυτο μου σε ενα τρειλερ κυνηγων και θα καθισω να μου κοψουν τη μυτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ''Όσο για τη φιλοζωική συνείδηση, κατά εμένα ο νοήμων άνθρωπος σέβεται κι αγαπά κάθε ζώο' ....Τοση αγαπη που τιναζει τα μυαλα του στον αερα για 'σπορ' οπως οι ιδιοι υποστηριζουν ...Σπορ σημαινει διασκεδαση By the way. Αρες μαρες κουκουναρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το τι νιώθω ξέρω καλύτερα εγώ. Δε σας προσβάλλω. Ο άνθρωπος πάντα κυνηγούσε. Δε μιλάω για άθλημα, αλλά για τρόπο ζωής. Να χρειάζεσαι ό,τι κυνηγάς, να ζεις απ'αυτό. Ο άνθρωπος έχει μία παραπάνω συναίσθηση της διευκόλυνσης, από ότι τα ζώα. Εκτός αυτού, είπα ότι είναι παμφάγος, άρα γιατί να μην έτρωγε το μήλο και να ΕΠΡΕΠΕ να φάει το κουνέλι; Άρα, άκυρο και αυτό το επιχείρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απαράδεκτη η στάση και το ύφος του αθλητή . Απαράδεκτοι όλοι όσοι καμαρώνουν στο fb και αλλού με "κυνήγι" και με φωτογραφίες σκύλων που φοβίζουν και απειλούν . Απαράδεκτοι και όλοι όσοι βασανίζουν γείτονές τους ειδικά με σκυλιά που ενοχλούν , δεν εφαρμόζεται ΚΑΝΕΙΣ ΝΟΜΟΣ και δεν υπάρχει καμιά κατανόηση . Όποιος ενοχλεί είναι φυσιολογικός και όποιος διαμρτύρεται είναι ιδιότροπος και ψυχοπαθής.

    Τα σκυλιά σε διαμερίσματα είναι ενόχληση . Στην εξοχική κατοικία, στη μονοκατοικία (με φροντίδα και έλεγχο)ίσως και απαραίτητα . Αλλά τί σημασία έχει ο άνθρωπος που ενοχλείται ; Άς ψοφήσει!

    "Σαλονάτα" ή "αιμοβόρα" , τα ζώα δεν φταίνε.Φταίνε οι ...."ιδιοκτήτες" τους (τί κατάλληλη λέξη! )

    Σε μιά εποχή που η Ελλάδα υπερθεματίζει στον ναζισμό και οι άνθρωποι γαυγίζουν και δαγκώνουν , ας ανοίξουμε τις πόρτες των διαμερισμάτων να δραπετεύσουν οι αιχμάλωτοι σκύλοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ελπίζω να του απαγγελθούν οι κατηγορίες που επισύρουν οι αναίσχυντες δηλώσεις του και να αντιμετωπίσει τον Νόμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld