Μπριζίτ Μπαρντό: Ζητά από την Ε.Ε. να παρέμβει κατά του μακελειού της Ρουμανίας


Η Μπριζίτ Μπαρντό ζήτησε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, να παρέμβει, μετά την υιοθέτηση από τους ρουμάνους βουλευτές νόμου που επιτρέπει τη θανάτωση των αδέσποτων σκύλων. Η γαλλίδα ηθοποιός παρακάλεσε τον πρόεδρο της Κομισιόν «να αναλάβει δράση κατά του μακελειού αυτού».


«Κύριε πρόεδρε, υπολογίζω στην άμεση παρέμβασή σας στην Ρουμανία. Θα πρέπει να ενθαρρυνθεί η στείρωση των αδέσποτων ζώων, το κάνουμε σε πολλές χώρες με επιτυχία» ανέφερε η Μπαρντό σε επιστολή της, η οποία δημοσιοποιήθηκε από το ίδρυμά της για την προστασία των ζώων.

«Σας εκλιπαρώ να μας βοηθήσετε, να δράσετε κατά του μακελειού αυτού, που αποτελεί ντροπή και αμαυρώνει την εικόνα της Ευρώπης» πρόσθεσε.

Η Μπαρντό επέστησε την προσοχή του Μπαρόζο στην γραπτή διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία υιοθετήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 2011, για την διαχείριση του πληθυσμού των σκύλων στην ΕΕ.

Η διακήρυξη αυτή καλεί τα κράτη μέλη να υιοθετήσουν μέτρα «όπως νόμους όσον αφορά τον έλεγχο του πληθυσμού των σκύλων και κατά της απάνθρωπης συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα».

Σύμφωνα με τον νόμο που υιοθέτησε η Ρουμανία, οι αδέσποτοι σκύλοι τους οποίους δεν θα αναζητήσει κανείς εντός χρονικού διαστήματος 14 ημερών μετά την αιχμαλωσία τους θα υποβάλλονται σε ευθανασία.

Ο νόμος θα πρέπει για να τεθεί σε ισχύ να επικυρωθεί από τον πρόεδρο Τραϊάν Μπασέσκου.


Αμετανόητος για την απόφασή του να ευθανατώσει τα αδέσποτα ο πρόεδρος της Ρουμανίας
Ο Mickey Rourke χτίζει καταφύγιο αδέσποτων στην Ρουμανία
Οι Θεσσαλονικείς άναψαν την φλόγα της αγάπης για τα αδέσποτα της Ρουμανίας
Η Ελλάδα πάει Ρουμανία να διαμαρτυρηθεί για τα αδέσποτα
Σιωπηλή διαμαρτυρία για τα θύματα της Ρουμανίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Ρουμανία: Ουρές στα τοπικά καταφύγια από πολίτες για να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο
Μπριζίντ Μπαρντό: «Αυτός ο τύραννος σκέφτεται μόνο τη δολοφονία»
Με 266 ψήφους η Βουλή της Ρουμανίας καταδίκασε τα αδέσποτα σε θάνατο
Ρουμανία: Οι πολίτες διαδηλώνουν ΥΠΕΡ της ευθανασίας των αδέσποτων!
Βουκουρέστι: Ο Δήμαρχος θα προβεί σε δημοψήφισμα για την ευθανασία αδέσποτων σκύλων!

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld