Η απάντηση του συλλόγου Tierfreunde Kreta e.V. για την μεταφορά σκυλιών με προορισμό την Γερμανία που εμποδίστηκε


Ο σύλλογος Tierfreunde Kreta e.V που ιδρύθηκε το 2003 ενισχύει το έργο της Γερμανίδας Silke Wrobel στα Χανιά Κρήτης. Η κυρία Silke Wrobel έχει πάρει παγκοσμίως πολλά βραβεία μέσα στα 25 χρόνια που κάνει φιλοζωικό έργο, συμπεριλαμβανομένου και το βραβείο PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), καθώς και την σημαντική διάκριση, την απονομή του Ομοσπονδιακού Σταυρού Αξίας τον Φεβρουάριο του 2004 ως αναγνώριση του έργου της για την προστασία των ζώων στην Ελλάδα.
 

Ο σύλλογος Tierfreunde Kreta e.V είναι ένας κοινωφελής σύλλογος, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος συντηρείται αποκλειστικά από τις συνδρομές και τις δωρεές των μελών του. )εν λαμβάνουμε δημόσια χρήματα και ελεγχόμαστε τακτικά και αυστηρά από την εφορία.
 

Πέρα από την οικονομική ενίσχυση ο σύλλογος Tierfreunde Kreta e.V υποστηρίζει τον σύλλογο της Silke Wrobel με φαρμακα καθώς και με τροφές. Μόνο τον περασμένο χρόνο εστάλησαν με ελληνική μεταφορική εταιρεία 30 τόνοι ζωοτροφές στα Χανιά.

Τα έξοδα του συλλόγου Tierfreunde Kreta e.V για την ενίσχυση του συλλόγου της Silke Wrobel ξεπέρασαν τον τελευταίο χρόνο τα 100.000 ευρώ.
 

Χρήματα, τα οποία εμείς πληρώσαμε για καθήκοντα, τα οποία σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των ελληνικών δήμων.
 

Τα ζώα, τα οποία φιλοξενούνται στο καταφύγιο της Silke Wrobel είναι τις περισσότερες φορές άρρωστα και όχι κοινωνικοποιημένα.
 

Η κυρία Silke Wrobel αναλαμβάνει μόνο τραυματισμένα, κακοποιημένα η άρρωστα ζώα. Ζώα, τα οποία δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνα τους στον δρόμο. Πέρα από αυτό παίρνει ζώα για να τα στειρώσει και να τα αφήσει μετά από 3 έως 6 μέρες θεραπείας ξανά στο περιβάλλον τους.

Εξ αιτίας της κρίσης αποτελούν τα άλλοτε δεσπόζομενα ζώα αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο αριθμό ζώων , που αναλαμβάνονται από την κυρία Silke Wrobel.


Δημόσιες υπηρεσίες όπως η αστυνομία , το λιμενικό, η πυροσβεστική, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες και ο στρατός απευθύνονται στην Silke Wrobel και την παρακαλούν για την βοήθεια της με τα ¨ενοχλητικά αδέσποτα ¨.
 

Εξ αιτίας όλων αυτών των γεγονότων είναι αναπόφευκτη η αύξηση του αριθμού των ζώων στο οικόπεδο της Silke Wrobel.
 

Υπάρχουν μόνο λίγες οικογένειες στην Ελλάδα που είναι σε θέση να υιοθετήσουν ένα ζώο, λόγω της κρίσης που αναφέρθηκε προηγουμένως.
 

Και ακόμη λιγότερες , που με την υιοθεσία ενός ζώου, θα μπορέσουν να εξισορροπήσουν την γρήγορη και ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή τους.
 

Για να μπορέσουμε να παρέχουμε μια προσωρινή ανακούφιση του προβλήματος, μεταφέρουμε ζώα στη Γερμανία και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη .
 

Σε αυτά τα κράτη τα κατοικίδια στειρώνονται εδώ και χρόνια και δύσκολα βρίσκει κανείς ημίαιμα ζώα στα κυνοκομεία. Μια νέα οικογένεια, η οποία ψάχνει ένα κουταβάκι, για να μεγαλώσει με τα παιδιά της, έχει μόνο την δυνατότητα να αγοράσει ένα από κάποιον εκτροφέα, το οποίο πολύ πιθανό να τους κόστιζε και κάποιες χιλιάδες ευρώ. Εδώ έχουμε την ευκαιρία να τους προσφέρουμε ένα ζώο από την Ελλάδα και έτσι να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής και των δυο. 

Σε ζώα, τα οποία έχουν μόνο ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσουν στους ελληνικούς δρόμους, προσφέρεται στην Γερμανία ένα καινούργιο σπίτι. Εδώ ενσωματώνονται και σε μερικές περιπτώσεις και με την βοήθεια του συλλόγου μας κάποια σκυλιά από αυτά εκπαιδεύονται σε σκυλιά διασώστες ή σκυλιά θεραπευτές.

Στις 16 Οκτωβρίου 2013 αρνήθηκε η Κτηνιατρική Υπηρεσία Χανίων , κατόπιν εντολής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα, να μας παραδώσει τα εγκεκριμένα πιστοποιητικά μεταφοράς (TRACES), τα οποία είχαν εκδοθεί την προηγούμενη μέρα, κι εφόσον είχε γίνει λεπτομερής έλεγχος των εγγράφων που προσκομίσαμε, άδειες, δηλώσεις, πιστοποιητικά υγείας και διαβατήρια. Η άρνηση να μας δώσουν τα απαραίτητα αυτά έγγραφα μας γνωστοποιήθηκε 40 λεπτά πρώτου ξεκινήσουμε να φορτώνουμε το αυτοκίνητο. Το φορτηγό μας έπρεπε να γυρίσει άδειο στην Γερμανία.


Δεν πρόκειται εδώ για την πρώτη μας μεταφορά με τα επίσημα έγγραφα TRACES. Πολλές φορές στο παρελθόν είχαν εγκριθεί μεταφορές του συλλόγου Tierfreunde Kreta e.V με τα TRACES.

Ως τώρα δεν έχουμε λάβει κάποια επίσημη γραπτή διευκρίνιση, ούτε από την Κτηνιατρική Υπηρεσία αλλά ούτε και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τον λόγο, για τον οποίο αρνήθηκαν να μας δώσουν τα έγγραφα.

Τις ημέρες που ακολούθησαν μας κατηγόρησαν στο διαδίκτυο και σε κάποια ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ότι κάνουμε παράνομο εμπόριο ζώων, με σκοπό το κέρδος και όχι την ευζωια των ζώων.


Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες (πιθανών από μεταφορές ζώων στην Κίνα), οι οποίες δήθεν έδειχναν την μεταφορά την δική μας. Μια κυρία ονόματι Γεωργία Στεφανάκη ισχυρίστηκε πως εξ αιτίας των δικών της ενεργειών και σε συνεργασία με το Υπουργείο, κατάφεραν να σταματήσουν μια ¨εμπορική μεταφορά ζώων ¨ .

Με το παρόν θέλουμε με όλη μας την αποφασιστικότητα να αποστασιοποιηθούμε από τους ισχυρισμούς της κυρίας Στεφανάκη.
 

Είμαστε λοιπόν αναγκασμένοι να ζητήσουμε νομική βοήθεια.

Οι δημόσιες δηλώσεις της κυρίας Στεφανάκη είναι πράξη δυσφήμησης και συκοφαντίας. Είναι προσπάθεια να βλάψουν την φήμη και το έργο του συλλόγου μας, καθώς και τον άλλων ξένων συλλόγων που παρέχουν την βοήθεια τους στην Ελλάδα.


Ο σύλλογος Tierfreunde Kreta e.V. έχει στη διάθεση του ένα όχημα μεταφοράς, το οποίο έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες γερμανικές υπηρεσίες καθώς και από την Κτηνιατρική Υπηρεσία στα Χανιά.
 

Το όχημα διαθέτει κλουβιά, που εύκολα μπορούν να απολυμανθούν, τρεχούμενο νερό και διπλή εγκατάσταση κλιματιστικού με ανεξάρτητη παροχή ρεύματος. Οι μεταφορές γίνονται από ειδικά εκπαιδευμένους οδηγούς.

Ο σύλλογος έχει όλες τις απαραίτητες άδειες για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων και είναι καταχωρημένος στο ευρωπαϊκό σύστημα TRACES.


Η άρνηση να μας δώσουν τα έγγραφα TRACES, τα οποία είχαν ήδη εκδοθεί και εγκριθεί, αποτελεί μια φανερή προσβολή του Ευρωπαϊκού )ικαίου και αυτό θα γίνει αντικείμενο δικαστικής διαμάχης σε ελληνικά κι αν χρειαστεί και σε ευρωπαϊκά δικαστήρια.


Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο είναι οι )ήμοι υπεύθυνοι για τα αδέσποτα ζώα. Είναι ¨ιδιοκτησία¨ των Δήμων τα αδέσποτα , όπως σωστά επισημαίνει η Γεωργία Στεφανάκη.


Αυτό όμως που παρέλειψε να πει είναι το γεγονός ότι οι διατάξεις των νόμων αυτών
ποτέ ως τώρα δεν έχουν τηρηθεί.


Ο νόμος απαιτεί να έχουν τα αδέσποτα ή εγκαταλελειμμένα ζώα microchip και να καταχωρούνται στους )ήμους. Με αυτόν τον τρόπο θεωρούνται επίσημα αδέσποτα ζώα.

Αν λάβουμε υπόψη μας αυτόν τον νόμο, τότε δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ αδέσποτο στα Χανιά, μόνο 6000 αδέσποτα στην Νομαρχεία και καθόλου αδέσποτα στις περισσότερες, αν όχι όλες τις περιοχές της Ελλάδας.


Όσον αφορά στην υπεύθυνη προστασία ζώων ο σύλλογος μας υποστηρίζει τα εξής
κύρια σημεία :


- τα αδέσποτα ζώα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε τροφή και καταφύγια, που τα
προστατεύουν


- πρέπει να έχουν πρόσβαση σε μια βασική κτηνιατρική φροντίδα π.χ. εμβόλια, αποπαρασιτώσεις, θεραπείες κροτώνων κτλ
 

- αν χρειαστεί πρέπει να υπάρχει πρόσβαση και σε πιο δαπανηρή κτηνιατρική περίθαλψη π.χ. αν τραυματιστεί ή αν αρρωστήσει

- πρέπει να καταχωρούνται και να επιβλέπονται


- πρέπει να στειρώνονται


Η πραγματοποίηση αυτών των σημείων θα έλυνε μακροπρόθεσμα τα προβλήματα, για τα οποία εμείς τώρα βρισκόμαστε εκτεθειμένοι.
 

Αυτές οι δραστηριότητες που αναφέρθηκαν προηγουμένως, πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια τόσο από ξένες όσο και από ελληνικές φιλοζωικές ομάδες.

Αυτές οι ομάδες, οι οποίες έχουν αναλάβει ουσιαστικά τις υποχρεώσεις που εναπόκεινται στις τοπικές διοικήσεις, έρχονται αντιμέτωπες με την εχθρότητα και την άσχημη μεταχείριση από τις ίδιες τις διοικήσεις αυτές και από άλλους κύκλους.


Το τελευταίο συμβάν να σταματήσουν χωρίς λόγο την δική μας μεταφορά είναι ένα ακόμη παράδειγμα μιας τέτοιας συμπεριφοράς.


Ο ισχυρισμός ότι κάνουμε ¨εμπόριο ζώων για το κέρδος, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας την ευημερία των ζώων ¨ είναι παράλογος.


Οι οικογένειες που υιοθετούν ένα ζώο δίνουν στον σύλλογο μας ένα συμβολικό ποσό των 200-250 ευρώ. Μέχρι την στιγμή όμως που θα παραδοθεί ένα ζώο στην οικογένεια του έχουν γίνει έξοδα (αποπαρασίτωση, εμβόλια, διαβατήριο, chip), τα οποία υπερβαίνουν αυτά τα χρήματα.


Φιλοζωικοί σύλλογοι στη Γερμανία ζητούν αύξηση του συμβολικού αυτού ποσού. Το ποσό αυτό δίνει στο ζώο μια αξία. Εξασφαλίζει ότι ο καινούργιος του ιδιοκτήτης είναι διατεθειμένος και σε θέση να δαπανήσει χρήματα για το ζώο του π.χ. για τα ετήσια εμβόλια και για κτηνιατρικές θεραπείες.
 

Όσον αφορά τον σύλλογο Tierfreunde Kreta e.V. θέλουμε σε αυτό το σημείο να καταστήσουμε σαφές:

Κάθε cent που παίρνουμε από το συμβολικό αυτό ποσό επενδύεται άμεσα πάλι στην Ελλάδα!

Αυτά τα χρήματα χρησιμοποιούνται για τα καθημερινά έξοδα της κυρίας Wrobel στην Ελλάδα. Αυτό αποδεικνύεται ανά πάσα στιγμή με νόμιμες αποδείξεις που συμπεριλαμβάνονται στα λογιστικά μας βιβλία και ελέγχονται από την γερμανική δημόσια οικονομική υπηρεσία.


Επανειλημμένα έχουμε εξηγήσει ότι δουλεύουμε με διαφάνεια και έχουμε καλέσει να μας επισκεφθούν όσοι μας αμφισβητούν για να σχηματίσουν μια δική τους άποψη. Ως τώρα κανείς δεν δέχθηκε την πρόταση αυτή.


Αυτές οι πρόσφατες αναξιόπιστες επιθέσεις περιφρονούν εντελώς το έργο μας και φανερώνουν την αβασιμότητα των κατηγοριών. Θα μπορούσε κανείς να πιστέψει ότι πίσω από όλα αυτά τα τελευταία γεγονότα υπάρχουν άλλα κίνητρα.


Εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα μπορούμε να κατανοήσουμε ότι η προστασία των ζώων έχει έναν δευτερεύοντα ρόλο.


Όμως είναι ακατανόητο και πλέον ανυπόφορο να δυσφημείται η ειλικρινής μας βοήθεια αλλά και να παραβιάζεται το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.


Αυτοί, οι οποίοι πρέπει να λαμβάνουν επισήμως και κατ¨ εντολήν της κυβερνήσεως τους αποφάσεις, ας αναλογιστούν ποιος κατέχει τελικά την εξουσία στη χώρα τους : οι ίδιοι οι υπάλληλοι ή κάποιοι αναρμόδιοι, στους οποίους κατ¨ ουσία οι εκλεγμένοι και διορισμένοι στο σύστημα δεν θα έπρεπε να δίνουν καμία σημασία.

Dr. Gerhard Henisch
Πρόεδρος του συλλόγου
Tierfreunde Kreta e.V.



Διαβάστε σχετικά: Σταμάτησαν παράνομη μεταφορά 50 αδέσποτων σκύλων από τα Χανιά!

5 σχόλια:

  1. μένω πολύ κοντά στο φιλοζωικό. παλιά πήγαινα εκεί συχνά. σταμάτησα πριν πολλά χρόνια, λόγω των φημών πως δίνουν τα σκυλιά για πειραματόζωα. δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια ή όχι και πολύ συχνά εδώ οι άνθρωποι βγάζουν βρώμες για οποιονδήποτε κάνει κάτι διαφορετικό. δυστυχώς στο ίδιο χρονικό διάστημα έμαθα να μην εμπιστεύομαι γερμανούς που σου λένε όλα καλά... ίσως οι κύριοι να είναι φιλόζωοι, ίσως φιλοχρήματοι. τα 200.000 ευρώ από εισφορές μου φαίνονται εξωφρενικό ποσό. από Έλληνες δεν μπορεί να έχει συγκεντρωθεί. τώρα, αν οι γερμανοί μπορούν να είναι και φιλόζωοι και μισάνθρωποι την ίδια στιγμή? ίσως... αλλά προσωπικά, δεν το πιστεύω. εύχομαι να κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ;;; ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ !! ΕΠΕΙΔΗ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ : ΤΑ TRACES ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΖΩΩΝ !!!! ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΠΕΙΔΗ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμείς οι άσχετοι όμως θα θέλαμε να μάθουμε για να γίνουμε σχετικοί!!! Βλέπουμε ζώα να φεύγουνε έξω σε φιλοζωικές και δεν ξέρουμε τι/που/πως γιατί. Δεν κατηγορώ κανέναν, δεν δικαιολογώ κανέναν!! Θα ήθελα όμως να μάθω ποιά είναι η σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί απο ενα φιλοζωικό σωματείο.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld