Ξάνθη: 64 κάτοικοι συνυπέγραψαν επιστολή επειδή συμπολίτης τους ταΐζει τα αδέσποτα

 

64 συνολικά κάτοικοι της περιοχής του Σαμακώβ στην Ξάνθη συνυπέγραψαν επιστολή ζητώντας την παρέμβαση της πολιτείας, καθώς συμπολίτης τους ταΐζει τα αδέσποτα προκαλώντας, όπως λένε, τεράστια προβλήματα.

Συγκεκριμένα κάτοικοι των οδών Σπάρτης, Αγίου Δημητρίου, Κατσώνη, Παναγίας, καθώς και των παρόδων Σπάρτης και Αγίου Δημητρίου, κάνουν λόγο για προβλήματα ρύπανσης, πρόκλησης θορύβου και διαρκείς επιθέσεις σε ανήλικους και ενήλικους περίοικους.

Τονίζουν ότι με την επιστολή τους δεν αποσκοπούν να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των ζώων, αλλά να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να μεριμνήσουν για τα αδέσποτα, όπως ορίζει ο νόμος.

Εμείς θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους 64 κατοίκους ότι η σίτιση των ζώων δεν απαγορεύεται.  Αντιθέτως είναι νόμιμο και υποχρέωση μας να φροντίζουμε τα αδέσποτα.


Ο νόμος 4039/2012 προβλέπει, ότι το τάισμα και το πότισμα των αδέσποτων ζώων πρέπει να γίνεται από τους δήμους και φιλοζωικά σωματεία, συγκεκριμένα στο άρθρο 9 και στην παράγραφο 10 τονίζεται πως:

«Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν από κοινού οι ∆ήμοι οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις».

Ακολουθεί η επιστολή των κατοίκων από το adesmeuti-thrakis.blogspot.gr
 
Αγαπητέ κύριε συντάκτα,
 
Η παρούσα, συνυπογράφεται από κατοίκους των οδών Σπάρτης, Αγίου Δημητρίου, Κατσώνη, Παναγίας, καθώς και των παρόδων Σπάρτης και Αγίου Δημητρίου. Σκοπός της εν λόγω επιστολής αποτελεί η προσπάθεια πρόκλησης δημοσίου ενδιαφέροντος επί ενός πολύ σημαντικού προβλήματος που αντιμετωπίζουμε στις οδούς που βρίσκονται οι οικίες μας και πέριξ αυτών, και η αντιμετώπιση του οποίου ως σήμερα δε κατέστη δυνατή από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
 
Στους δρόμους τους οποίους διαμένουμε, εμφανίζεται το εξής πρόβλημα: δεκάδες αδέσποτοι σκύλοι  που ταΐζονται από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος δεν έχει αρμοδιότητα προς τούτο, συνωστίζονται στους δρόμους δημιουργώντας τεράστια προβλήματα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κινούνται στους παρακάτω τρεις άξονες: i) ρύπανση, ii) πρόκληση θορύβου και iii) διαρκείς επιθέσεις σε ανήλικους και ενήλικους περίοικους.
 
Καθημερινά και ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οι διάφοροι αδέσποτοι σκύλοι ρυπαίνουν τη γειτονιά μας, είτε με τα φυσικά τους απεκκρίματα, είτε με τις εφορμήσεις τους σε οποιοδήποτε απόρριμμα πιθανόν να περιέχει τροφή για αυτά, δημιουργώντας μία κατάσταση αφόρητη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Επίσης, όπως είναι φυσικό τα ζώα εκφράζονται προκαλώντας θορύβους. Είναι αυτονόητο ότι αυτοί οι θόρυβοι επαυξάνονται όταν τα σκυλιά βρίσκονται σε αγέλες, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα σε όλους εμάς. Πάμπολλα μεσημέρια και νύχτες έχουμε απολέσει τον ύπνο μας από καβγάδες, ουρλιαχτά και κάθε άλλου είδους ήχο που φυσιολογικά παράγεται, εφόσον πρόκειται για ζώα.
 
Τέλος, διαρκείς είναι οι επιθέσεις που υφιστάμεθα εμείς και τα παιδιά μας καθημερινώς από τα αδέσποτα που τριγυρίζουν στη γειτονιά μας. Δυστυχώς, η επικρατούσα κατάσταση μπορεί να χαρακτηρισθεί άκρως επικίνδυνη, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αποτρέψαμε τους εν λόγω σκύλους από το να επιτεθούν σε κάποιον γείτονα, ή σε κάποιο περαστικό. Πρέπει να αναφέρουμε ότι οι επιθέσεις αυτές γίνονται και στα παιδιά και στα εγγόνια μας, δημιουργώντας φόβους για πιθανή αποστέρηση ζωής, ή δημιουργία μόνιμης αναπηρίας, όπως αυτή φυσιολογικά δύναται να προκληθεί από επίθεση ενός σκύλου σε ένα παιδί μικρής ηλικίας.
 
Θα θέλαμε σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους, να τονίσουμε ότι με την παρούσα επιστολή καθώς και με το σύνολο των ενεργειών μας δεν αποσκοπούμε στο να βλάψουμε τη ζωή και την υγεία οποιουδήποτε ζώου. Μόνο στόχο μας, αποτελεί η αφύπνιση των αρμοδίων με σκοπό να επιληφθούν της μέριμνας των ζώων με τον τρόπο που προβλέπεται από το νόμο, προστατεύοντας τόσο εμάς, όσο και τα ζώα.
 
Συνοψίζοντας, με την παρούσα διατυπώνουμε μία έκκληση σε όλους όσους μπορούν να μας βοηθήσουν, να πράξουν τούτο, καθώς καθημερινά κινδυνεύει η ζωή η δική μας και των παιδιών μας.
 
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ: Σπάρτης, Αγίου Δημητρίου, Κατσώνη, Παναγίας, πάροδος Σπάρτης, πάροδος Αγίου Δημητρίου.
 
Σημ.: Επειδή σκοπό της παρούσης αποτελεί η δημοσιοποίηση του προβλήματος και όχι των προβληματιζόμενων, σας ενημερώνουμε πως οι υπογραφές και τα ονοματεπώνυμα των υπογραφόντων την παρούσα, βρίσκονται στο γραφείο του Δικηγόρου Ξάνθης Πατεράκη Μιχάλη και στα οποία δύναται να έχει πρόσβαση κάθε ενδιαφερόμενος.
(ακολουθούν οι υπογραφές 64 κατοίκων της περιοχής)
 

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld