10χρονο αγόρι σε κώμα κινδυνεύει να χάσει τον πιστό του σκύλο


Ο Dylan είναι 10 χρονών και ζει σε κατάσταση ''φυτού'' από τότε που γεννήθηκε. Είναι συνδεμένος με μηχανήματα που παρακολουθούν τα ζωτικά σημεία και την κατάσταση της υγεία το. Το αγόρι όμως, έχει και ένα πιστό φίλο, που δεν είναι άλλος από ένα 6χρονο Staffordshire Bull Terrier.

Κάθε πρωί, ο σκύλος Tascha πηγαίνει στο δωμάτιο του Ντίλαν και τραβά απαλά τη κουβέρτα στην άκρη. Στη συνέχεια γλείφει τρυφερά τα πόδια του και κουλουριάζεται πάνω σε αυτόν για μια αγκαλιά.

Παρότι ο Dylan δεν μπορεί να μιλήσει και να κάνει κάποια χειρονομία, οι γονείς του υποστηρίζουν ότι η αγάπη που του προσφέρει ο σκύλος έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία του.


"Κάθε φορά που ο σκύλος είναι μαζί του, η αναπνοή του γίνεται πιο ήσυχη και ο καρδιακός ρυθμός του πέφτει'', αναφέρει ο 59χρονος πατέρας του αγοριού.



Τώρα η οικογένεια βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τρομερό αδιέξοδο. Μετακόμισαν στο
Βραδεμβούργο (Γερμανία), όπου ισχύει ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για κάποιες φυλές σκύλων οι οποιές έχουν χαρακτηριστεί ως επιθετικές.

Κι ενώ μέχρι πρόσφατα δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τις αρχές, ένα ατυχές περιστατικό άλλαξε το σκηνικό.

Όλα συνέβησαν όταν ο σκύλος τσακώθηκε με τον σκύλο του γείτονα, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις και συνεπώς την παρέμβαση των αρχών και τον κίνδυνο επιβολής του νόμου.

Ο γιατρός του αγοριού αναφέρει πως ο σκύλος λειτουργεί ως σκύλος θεραπείας και η απομάκρυνσή του θα έχει επιπτώσεις στην υγεία του παιδιού.

''Είναι μια μικρή σπίθα ευτυχίας για το παιδί και την οικογένειά του'', αναφέρει.

Τώρα η οικογένεια επιδιώκει δημόσια στήριξη και ζητά νομική βοήθεια για να κρατήσει τον σκύλο με τον Ντύλαν .



2 σχόλια:

  1. μακαρι να μην του στερησουν τον φιλο του θα ηταν τρομερη αμαρτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να μετακομισουν καπου που δεν θα ειναι προβλημα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld