Αδέσποτη Φωνή: Η νέα εφημερίδα των αδέσποτων ζώων σύντομα κοντά σας!

 

Η Εφημερίδα των Αδέσποτων αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία που οργανώθηκε από την Σταυρούλα Φλώκου και την Νόρα Τσιουμπρη, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα αδέσποτα.

Η μηνιαία εφημερίδα, που θα ονομάζεται ''Αδέσποτη Φωνή'', θα περιλαμβάνει σε κάθε τεύχος 40 περίπου αγγελίες από αδέσποτα ζωάκια που έχουν ανάγκη ένα σπίτι. Επιπλέον, θα φιλοξενούνται ενημερωτικά άρθρα με ''θέματα- φωτιά'' για την φιλοζωική κοινότητα, όπως τα δημοτικά κυνοκομεία, οι κακοποιήσεις, τα puppy mills και πολλά ακόμα.


Σε κάθε τεύχος μάλιστα ένα ζωάκι θα έχει την ''τιμητική'' του, αφού θα παρουσιάζεται αναλυτικά η ιστορία του σε μια δική του σελίδα. Στο πρώτο τεύχος που θα κυκλοφορήσει σύντομα, το ζωάκι αυτό θα είναι ο Άργος (φώτο), που ενώ σώθηκε λίγο πριν πεθάνει 3 χρόνια τώρα βρίσκεται στα αζήτητα..

Η εφημερίδα θα διανέμεται δωρεάν από εθελοντές φιλόζωους εντός Αττικής, σε σημεία όπως το μετρό, pet shops (που δεν εμπορεύονται ζώα) κι άλλες pet friendly επιχειρήσεις.

Η Σταυρούλα Φλώκου εξηγεί ποιο ήταν το έναυσμα για την δημιουργία αυτής της εφημερίδας:

'' Όσο και να θέλουμε να το αρνηθούμε, όσο και να το απορρίπτουμε ή να μας θυμώνει, ο κόσμος εκτός facebook είναι ανημέρωτος όσο αφορά τα αδέσποτα, τις κακοποιήσεις και τις υιοθεσίες. 

Ο λόγος είναι γνωστός.. Δεν τα βλέπει μπροστά του.. Πιστεύουν ότι ένα αδέσποτο μπορεί να ζήσει και να γεράσει στο δρόμο. Ότι φαγητό κάπου θα βρει, κάποιος θα το ταΐσει και ότι αποκλείεται να το πειράξει κανένας. Αυτά που βλέπουμε εμείς καθημερινά δεν τα ξέρουν.. ούτε καν τα φαντάζονται. 

Ακόμα και αν λυπούνται ένα σκυλί ή ένα γατάκι στο δρόμο ,η σκέψη να το μαζέψουν τους φαίνεται ..δύσκολη. Άλλωστε η ενημέρωση που έχουν από τις τηλεοράσεις ή τις εφημερίδες είναι όχι απλά μηδαμινή αλλά και παραπλανητική.


 Αποφάσισα λοιπόν να δείξουμε και στον έξω κόσμο, στον πραγματικό κόσμο, τις μουσουδίτσες που βλέπουμε εμείς κάθε μέρα. Πως?΄Με την δική τους εφημερίδα. Μια μηνιαία 16σέλιδη έγχρωμη εφημερίδα 2000 αντιτύπων. ''

Αν επιθυμείτε κι εσείς να γίνετε χορηγός αυτής της προσπάθειας ή να τοποθετήσετε μια αγγελία στην εφημερίδα (με μια μικρή επιβάρυνση) επικοινωνήστε στο email: adespotifoni@yahoo.gr.



2 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld