Ο Δήμαρχος Καλαμάτας παρακαλεί τους πολίτες να μην ταΐζουν τα αδέσποτα ζώα!


Την παράκληση – και μάλιστα από έναν φιλόζωο, όπως τόνισε, καθώς ο ίδιος διαθέτει οικιακό ζώο – να μην ταΐζουν οι πολίτες της Καλαμάτας τα αδέσποτα ζώα, ιδιαιτέρως τους σκύλους, εξέφρασε σήμερα ο Δήμαρχος, όπως διαβάζουμε στο tharrosnews. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και στο Ανατολικό Κέντρο, όπου περίοικοι παρέχουν ευκαιριακά τροφή σε αδέσποτα σκυλιά, τα οποία συγκροτούν αγέλες και όταν δεν βρουν κάτι να φάνε, γίνονται επιθετικά, με αποτέλεσμα να δαγκώνουν ανυποψίαστους περαστικούς.


Το γεγονός οφείλεται στην εγκατάλειψη των ζώων από τους ιδιοκτήτες τους, αλλά και στη συνήθεια ορισμένων συμπολιτών να παρέχουν στα αδέσποτα τροφή ευκαιριακά σε κάποια σημεία της πόλης.


Ο Δήμαρχος προσέθεσε πως ο Δήμος βρίσκεται σε επαφή με τις φιλοζωικές οργανώσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος και εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία ενός κέντρου αδέσποτων ζώων στη δυτική πλευρά της πόλης. Σε λίγες εβδομάδες θα ετοιμασθούν οι αναγκαίες υποδομές για ένα κέντρο φροντίδας αδέσποτων ζώων, σε δημοτικό χώρο 10 στρεμμάτων, του οποίου η διαμόρφωσή θα γίνει σταδιακά. Στο χώρο αυτό θα διαμορφωθεί άμεσα το υπάρχον οίκημα, θα εγκατασταθούν ηλεκτροφωτισμός και παροχές νερού, θα τοποθετηθεί περίφραξη και θα δημιουργηθεί αποθήκη τροφίμων. Θα υπάρχει ακόμη χώρος για επεμβάσεις στείρωσης.


ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΣΑ

Τα ζώα που θα συλληφθούν, ακόμη και αν θανατωθούν λόγω επιθετικότητας, πρέπει να παρακολουθούνται επί 15ήμερο για να διαπιστωθεί μήπως πάσχουν από λύσσα. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, επιβάλλεται να εμβολιασθούν όλα τα σκυλιά, είτε κυνηγετικά είτε όχι, κατά της λύσσας, καθώς η ασθένεια αυτή έχει κάνει απειλητική την εμφάνισή της στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, έχοντας «κατέβει» μέχρι τα Τρίκαλα.


Εμείς θέλουμε να επισημάνουμε ότι η σίτιση των αδέσποτων ΔΕΝ απαγορεύεται, βάση του ν. 4039/2012 (άρθρο 9 - παρ. 1). Επειδή όμως ο Δήμος της Καλαμάτας δεν καταφέρνει να διαχειριστεί το θέμα των αδέσποτων ζώων, προτιμά να κινδυνολογεί και να εφεύρει τέτοιου είδους ανόητες ''λύσεις''. Ας μάθει λοιπόν ο Δήμαρχος στους κατοίκους της Καλαμάτας, που δημιούργησαν τα αδέσποτα, τι σημαίνει η λέξη στείρωση και εγκατάλειψη και ας αφήσει τέτοιου είδους δηλώσεις.


Διαβάστε σχετικά: Καλαμάτα: Ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης του καταφυγίου αδέσποτων ζώων  
Καλαμάτα: Οι πολίτες το ζήτησαν και ο Δήμαρχος αποφάσισε την δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων  
Καλαμάτα: 163 δημότες ζητούν από τον Δήμαρχο κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων  

5 σχόλια:

  1. Και μεχρι να γινουν οι υποδομες θα ειναι νηστικα? αγαπη θελουν μονο τιποτα αλλο..δεν ζω στην καλαματα αλλα δεν νομιζω οτι επιτιθενται χωρις λογο! ουτε το να τους δειχνεις αγαπη και να τα ταιζεις ειναι προβλημα! καντε τις απαραιτητες ενεργειες χωρις να ταλαιπωρουνται τα ζωντανα! σε μια κοινωνια απανθρωπων καλο ειναι να ειμαστε ανθρωποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  2. Τα σκυλιά κατά το Δήμαρχο λοιπόν, όταν δεν έχουν τροφή γίνονται επιθετικά, άρα να μην τα ταΐζουν οι άνθρωποι...??? Εκτός του ότι είναι άσχετος από νόμους οι οποίοι το επιτρέπουν, ακούει τι λέει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειμαι μια απο αυτους που τα φροντιζουν εδω και ποσους μηνες και ζητησαμε βοηθεια και απο την φιλοζωικη και απο τ δημο κ αδιαφορησαν ειναι παρα πολυ φιλικα κ δεν τρεφονται περιστασιακα αλλα καθημερινα κ με σταθερο ωραριο γινονται επιθετικα μονο εαν τα πειραξουν και συγκεκριμενα ενα που εχει τραβηξει πολλα και τ απομακρυναμε! ο δημος δεν ενδιαφερθηκε ποτε να περασει να δει που ζουν αυτα τ σκυλακια κ πως συμπεριφερονται πριν βγαλει τις ανακοινωσεις του οι οποιες δν ειναι οι παραπανω γιατι ανεθεσε σε αρμοδια εταιρια την ευθανασια αυτων των σκυλιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι δεν είναι καθόλου μα καθόλου σωστό.... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld