ΠΦΠΟ: Παράδειγμα προς μίμηση οι Σέρρες - Στειρώθηκαν 531 αδέσποτα σε 21 ημέρες!



Παράδειγμα Προς Μίμηση Το Επιτυχές Πρόγραμμα Στειρώσεων Του Φ.Ο.Σ. Στις Σέρρες

Στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες ένας μεγάλος αριθμός στειρώσεων σε αδέσποτα ζώα της πόλης από τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών στο εκεί υπάρχον κυνοκομείο.

Θέλουμε σαν Ομοσπονδία να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνεργάστηκαν για να υλοποιηθεί αυτός ο αριθμός ρεκόρ μέσα μάλιστα σε 21 ημέρες και κυρίως το Σωματείο μας τον Φ.Ο.Σ. και τους ακούραστους εθελοντές του.

Η έννοια της στείρωσης τόσο στα αδέσποτα ζώα αλλά κυρίως στα δεσποζόμενα πρέπει να γίνει συνείδηση τόσο στους Δήμους για ένα εκτεταμένο και μαζικό πρόγραμμα στειρώσεων όσο και στους κηδεμόνες ζώων συντροφιάς, σκύλων και γατών, ώστε σε βάθος χρόνου η χώρα μας να συνοδοιπορήσει με τις άλλες προηγμένες χώρες της Ε.Ε. , όπου δεν υπάρχουν αδέσποτα ,καθότι η στείρωση είναι μέσα στο DNA του κηδεμόνα ζώων συντροφιάς.

Επίσης θέλουμε να επισημάνουμε ότι η καλή συνεργασία των διαφόρων εμπλεκόμενων φορέων αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τον περιορισμό του «φαινομένου» των αδέσποτων.

Στα πλαίσια αυτά επίσης θα πρέπει να ξεπεραστούν παλιομοδίτικες απόψεις και μέθοδοι , που δεν είναι προς το συμφέρον κανενός και κυρίως των ζώων , που δημιουργούν ένα κλίμα αντιδικίας μεταξύ των εθελοντών Ελλήνων και Ευρωπαίων.

Ο υπερπληθυσμός των αδέσποτων στην χώρα μας δεν επιτρέπει τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις αντίθετα επιβάλλει ένα πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των εθελοντών κτηνιάτρων , προς όφελος ζώων και ανθρώπων.

Ακολουθεί βίντεο, όπου δίνονται απαντήσεις από τον Φ.Ο.Σ. στις καταγγελίες του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου





1 σχόλιο:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld