Πρέβεζα: Θέλουν να ευθανατώσουν τα αδέσποτα με πρόσχημα την λύσσα!



 Οργή και αγανάκτηση για μια κατάπτυστη απόφαση με στόχο τα αδέσποτα!

Η ιστορία της αντιπαλότητας του Αντιπεριφεριάρχη με τα αδέσποτα και βασικά με την Παρέμβαση για τα Ζώα και όσους φροντίζουν για την αστική πανίδα φτάνει πλέον τα επίπεδα της υστερίας.

Εδώ και αρκετό καιρό γίνεται μια προσπάθεια να περάσει το μήνυμα ότι μια παρέα μερικών σκυλιών που είναι γνωστά και αγαπητά στους περισσότερους Πρεβεζάνους είναι ο φόβος και ο τρόμος της πόλης. 


Ξεφεύγοντας από τα όρια και δείχνοντας άγνοια και παρερμηνεία των νόμων έχει προσπαθήσει πολλές φορές έμμεσα να πετύχει τον μόνιμο εγκλεισμό των αδέσποτων στο καταφύγιο αν και γνωρίζει ότι ο νόμος επιτρέπει την προσωρινή διαμονή ενός ζώου στο Καταφύγιο προκειμένου μόνο να στειρωθεί, εμβολιασθεί κλπ. 


Τώρα συνεχίζει με μια κατάπτυστη απόφαση. Βρήκε ευκαιρία από την επίθεση –ευτυχώς χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο- συγκεκριμένου σκύλου σε παιδί 11 ετών , ο οποίος και μετά την εκδήλωση της συμπεριφοράς αυτής βρίσκεται προσωρινά στο Καταφύγιο στο Νεοχώρι. Ο συγκεκριμένος σκύλος είναι εμβολιασμένος –ο Δήμος έχει ήδη στην διάθεσή του το βιβλιάριό του- και βεβαίως οι αρμόδιοι του νομοκτηνιατρείου γνωρίζουν καλά ότι ο σκύλος μόνο …λυσύποπτος δεν είναι. 


Ο ίδιος ο κ.Αυγέρης σε πρόσφατη σύσκεψη υπό τον Εισαγγελέα Πρέβεζας είχε δηλώσει ότι παρήλθε προ πολλού ο χρόνος εκδήλωσης συμπτωμάτων, και συνεπώς δεν υπάρχει πλέον χρεία ιατρικής παρακολούθησης. Παρ’ όλα αυτά η Παρέμβαση έπιασε και μετέφερε τον σκύλο, που γαύγιζε ποδήλατα και μηχανάκια στο Καταφύγιο, προκειμένου να σταματήσουν τα παράπονα κάποιων και για την ίδια την ασφάλεια του ζώου.

Σε έγγραφο με χαρακτηρισμό ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ που απέστειλε στο Δήμο Πρέβεζας ο ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Ι. Αυγέρης , μετά από εντολές άνωθεν προφανώς, χαρακτηρίζει το σκύλο λυσσύποπτο εκ νέου ότι πρέπει να απομονωθεί για 15 μέρες , και καλά μέχρι εδώ, το πλέον εξοργιστικό και γελοίο, να απομονωθούν και όσα ζώα ήρθαν σε επαφή μαζί του. Σε περίπτωση που ο Δήμος δεν καταφέρει να τα απομονώσει άμεσα τότε θα κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από την 331/10301 ΚΥΑ , με απλά λόγια δηλαδή θα πρέπει να εφαρμοστεί ευθανασία στα ζώα.

 
Αντιλαμβάνεται ο καθένας, το πόσο στέκει νομικά, λογικά και ηθικά η εξωφρενική αυτή απαίτηση του νομοκτηνιατρείου, γιατί με την λογική αυτή θα έπρεπε να μπεί σε καραντίνα όλη η πόλη ή τουλάχιστον όλο το κομμάτι της πόλης άνθρωποι και ζώα που ήρθαν σε επαφή με το συγκεκριμένο…λυσσύποπτο ζώο.


Τώρα και όσον αφορά την απειλή της θανατικής ποινής για τα ζώα, αυτό το τελευταίο σίγουρα είναι η μύχια επιθυμία του κ. Ιωάννου. Το μεγάλο του όνειρο να δει την πόλη χωρίς ζώα. Και με στόχο να την διατηρήσει έτσι. 


Ξέρει όμως ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Στην πρόσφατη ενημέρωση του Εισαγγελέα Πρέβεζας προς υπηρεσιακούς παράγοντες σχετική με τη λύσσα η Παρέμβαση για τα Ζώα παρέδωσε όλα τα στοιχεία που αφορούν τα ζώα της πόλης , ενώ υπάρχουν και τα βιβλιάρια όλων των ζώων με τις σφραγίδες από τους κτηνιάτρους που τα έχουν κάνει. 


Όλα αυτά τα γνωρίζει ο κ. Αυγέρης και οι υπόλοιποι της Κτηνιατρικής. Ήδη η Παρέμβαση απευθύνθηκε ξανά στην Εισαγγελία για το καινούριο χτύπημα της Περιφερειακής Ενότητας που θα δικαιώσει το αυτονόητο, δηλαδή, υγιέστατα ζώα δεν θανατώνονται για να εξυπηρετηθεί μια αρρωστημένη εμμονή.

Όμως αλλού αποσκοπεί η εξάπλωση πανικού- και αυτό θα έπρεπε να το σκεφθεί πολύ σοβαρά ο κ. Αυγέρης που εκπροσωπεί την Κτηνιατρική Υπηρεσία- η ιδέα δηλαδή ότι τα αδέσποτα της πόλης είναι ύποπτα για λύσσα. Την εκκαθάριση να μην την κάνει ο κ. Ιωάννου , αλλά κάποιοι τρομοκρατημένοι πολίτες που από φόβο και παραπληροφόρηση θα ζητούν μετ’ επιτάσεως να φύγουν τα ζώα από την πόλη. Αυτό είναι πιστεύω το κρυφό σχέδιο, ένα σχέδιο που θα δείχνει τον Αντιπεριφεριάρχη να δρα κάτω από την ασφυκτική πίεση των πολιτών. Όμως και αυτό δεν θα το πετύχει αφού οι Πρέβεζάνοι δεν ζουν στον Μεσαίωνα, και ενημερώνονται και φιλόζωοι είναι.


Βέβαια εκτός από αυτό θα κινητοποιήσει και τους γνωστούς εχθρούς οποιασδήποτε μορφής ζωής που έχουν την λύση στο τσεπάκι με μια φόλα και λίγο ποντικοφάρμακο. Αυτοί και αν θα κάνουν την δουλειά του πιο εύκολη. 


Οργή προκαλεί η στάση αυτή του αντιπεριφερειάρχη και των αρμοδίων υπηρεσιών της ΠΕ Πρέβεζας, την ίδια ώρα που άλλες περιφέρειες συνδράμουν το έργο των Φιλοζωικών Σωματείων έμπρακτα και με δωρεές εμβολίων και με κάθε τρόπο. Αφού δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν τίποτε καλυπτόμενοι πίσω από το ΄΄ο Δήμος έχει την ευθύνη για τα ζώα΄΄ ας αφήσουν τουλάχιστον αυτούς που και μπορούν και θέλουν –ο λόγος για την Παρέμβαση για τα Ζώα – να κάνουν τη δουλειά τους. Οργή και Αγανάκτηση για την στάση τους. Τίποτε άλλο.


Στέλλα Κέλλη
Από Εφημερίδα Τοπική Φωνή

3 σχόλια:

  1. Δε πάτε καλα .Να κάνει ο δήμος αντιλυσυκο στα αδέσποτα του αν δεν τους εχει ήδη κάνει η του έρχεται φτηνότερα να τα ξεκανει και να καυχιέται για το έργο που κάνέι ςε σχέση με τα απορία τα αδέσποτα....Ουτε για φτύσιμο δεν κάνετε,χαμένο θα πάει το σαλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld