Video - Σοκ: ''Εκτροφέας'' στην Θεσσαλονίκη δημοσίευε στο facebook κυνομαχίες με τα σκυλιά του




Βρώμικοι τοίχοι, μια φτηνή μοκέτα για να μην γλιστρούν οι «μαχητές» από το αίμα, λίγο νερό, πανιά και σφουγγάρια συνθέτουν την αρένα θανάτου στην οποία δύο σκυλιά, οργισμένα και πληγωμένα μάχονται προκειμένου να γεμίσουν τις τσέπες των αφεντικών τους.
 

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Το ένα ζώο ορμάει στο άλλο και αρχίζει να το δαγκώνει με μανία μέχρι ο αντίπαλος να πέσει στο έδαφος νεκρός. Ο ιδιοκτήτης του ζητωκραυγάζει και φωνάζει «μπράβο».
 

Επιβραβεύει τον ρωμαλέο σκύλο του, ο οποίος, μέσω της… «εκπαίδευσης» που του έχει κάνει, έχει μετατραπεί σε μηχανή θανάτου.
 

Πρόκειται για μία από τις πολλές περιπτώσεις παράνομων κυνομαχιών, όπου ασυνείδητοι και ασύδοτοι ιδιοκτήτες σκύλων, χρησιμοποιούν τους «καλύτερούς τους φίλους» ως όπλα με σκοπό το κέρδος.
 

Ο πρωταγωνιστής της σημερινής ιστορίας που αναδεικνύει το zougla.gr, χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Danis Yamaha» και όπως προκύπτει από το προφίλ που διατηρεί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, είναι εκτροφέας pit bull και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη.

Εκτροφέας «αλλιώτικος» από τους άλλους, καθώς δεν διστάζει να «ανεβάζει» video κυνομαχιών στο οποίο συμμετέχει ένα από τα σκυλιά του και να εισπράττει τα συγχαρητήρια των ανεγκέφαλων φίλων του.


Το video είναι ενδεικτικό του σεβασμού που τρέφει ο εν λόγω «εκτροφέας» για τα ζώα που μεγαλώνει…
 

Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες:

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
 

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω 
 
   

Όπως είναι φυσικό το video προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο φιλοζωικός σύλλογος Αλεξανδρούπολης.

Μέλη του συλλόγου επικοινώνησαν με τις αστυνομικές Αρχές, τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και κατήγγειλαν τις δραστηριότητες του εκτροφέα.
 

«Είδαμε το video και σοκαριστήκαμε. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Επικοινωνήσαμε όπως οφείλαμε με τις Αρχές και καταγγείλαμε το γεγονός. Οι κυνομαχίες είναι παράνομες και αυτοί που βάζουν σκυλιά να μαλώνουν διαπράττουν αδίκημα και πρέπει να συλλαμβάνονται» εξηγούν μέλη του συλλόγου στο zougla.gr.
 

Το παράδοξο πάντως είναι ότι, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου, όταν οι άντρες της αστυνομίας ενημερώθηκαν για τους παράνομους αγώνες απάντησαν ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αιτηθούν να κατέβει το video από το διαδίκτυο…
 

Η βαρβαρότητα του… «σπορ»
 

Κατά καιρούς, πολίτες και φιλοζωικές οργανώσεις βρέθηκαν στα ίχνη κυκλωμάτων κυνομαχιών. Αλλά, παρότι ειδοποίησαν τις αρχές και έβαλαν τα «κυνηγόσκυλα» του νόμου στο παιχνίδι, τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει.
 

Δυστυχώς, οι κυνομαχίες είναι καλά προστατευόμενες και γι’ αυτό σπάνια έρχονται και στο φως, σπανιότατα δε δικάζονται.
 

Τι γίνεται όμως με τα πιτ μπουλ και άλλες ράτσες σκύλων που χρησιμοποιούνται σε κυνομαχίες ή άλλες επικίνδυνες πρακτικές:
Γερμανία: Απαγορεύονται
Μεγάλη Βρετανία: Απαγορεύονται
Βέλγιο: Απαγορεύονται
Ιταλία: Απαγορεύονται
Δανία: Απαγορεύονται
Ισπανία: Απαγορεύονται
Πορτογαλία: Απαγορεύονται
Ελβετία: Απαγορεύονται στα περισσότερα καντόνια
Νορβηγία: Προς ψήφιση νόμος για απαγόρευση
Ολλανδία: Απαγορεύονται οι περισσότερες επικίνδυνες ράτσες
Γαλλία: Απαιτείται άδεια και αυστηρός έλεγχος
Πολωνία: Απαιτείται άδεια και αυστηρός έλεγχος
Ελλάδα: Κανένας έλεγχος




Υ.Γ. Ο ''άνδρας'' κατέβασε το προφίλ του στο Facebook αλλά έχουν καταφθάσει ήδη πολλές επώνυμες αναφορές στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.
Άλλωστε το υλικό που πρόλαβε να αποθηκεύσει το zougla είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

6 σχόλια:

  1. me ekane na to apolauso to video :P xaxuauxaxuu
    kai ego to kano stin gitonia mou alla me parapano apo 2 skilia gia na einai endiaferon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να πέσουν απάνω σου και να σε κομματιάσουν γελοίε! Είστε άρρωστοι και κακός είστε ζωντανοί. Άντε Ψόφα ρε!

      Διαγραφή
    2. eisai ena mideniko, ena tipota. se lipamai eilikrina gi auto pu eisai.

      Διαγραφή
  2. Κακομοιρηδες..ποιος ξερει τι σας εχουν κανει οι γονεις σας..Τα παιδια σας λυπαμαι ακομα πιο πολυ που σας εχουν και προτυπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ροδα ειναι και γυριζει...Οπως φερεστε σ αυτες τις ψυχουλες θα το βρειτε μπροστα σας!!ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΚΟΨΩΦΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld