Ζητά από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου 4.000€ γιατί τον δάγκωσε αδέσποτος σκύλος!


Το ποσό των 4.000 ευρώ διεκδικεί από τον Δήμο Αμαρουσίου να του καταβάλει ηλικιωμένος κάτοικος της περιοχής που τον δάγκωσε στο πόδι ένα από τα αδέσποτα ζώα που λυμαίνονται στους δρόμους του δήμου γιατί όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος δεν φρόντισε ως όφειλε εκ του νόμου  τα κεντρικά σημεία της πόλης.

Το επίδικο περιστατικό συνέβη πριν από λίγο καιρό καθώς ο 65χρονος βάδιζε σε κεντρικό δρόμο κατευθυνόμενος προς το σταθμό του ΗΣΑΠ. Στο δρόμο του βρέθηκαν τρεις αγριεμένοι σκύλοι που άρχισαν να τον κυνηγούν. Ένα από τα τετράποδα του επιτέθηκε και τον δάγκωσε στο δεξί πόδι.

Περίοικοι που είδαν τον ηλικιωμένο σοκαρισμένο και πεσμένο στο οδόστρωμα κάλεσαν το ΕΚΑΒ όπου και πληροφορήθηκαν ότι εφημερεύει το ΚΑΤ και ο άνδρας μεταφέρθηκε εκεί από τον γιο του.

Σύμφωνα με όσα εξιστορεί ο ηλικιωμένος στην αγωγή του, στην συγκεκριμένη περίπτωση συντρέχει παράνομη παράλειψη των οργάνων του εναγομένου Δήμου να προβεί στην περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων και στη φύλαξη τους στα ειδικά καταφύγια, από το κεντρικό σημείο της πόλης.

Στην αγωγή του ακόμα περιγράφει ότι ενώ λάμβανε ισχυρή φαρμακευτική αγωγή επί δεκαπενθημέρου, για να αντιμετωπίσει το δάγκωμα του σκύλου, είχε επιπλέον περιέλθει και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση για αρκετές μέρες μετά το περιστατικό, καθώς ο σκύλος ήταν αδέσποτος υπήρχε αδυναμία εξετάσεως του για να διαπιστωθεί εάν είχε το μικρόβιο της λύσσας ή άλλη ασθένεια.

Η ανησυχία του αυτή παρατάθηκε για αρκετό διάστημα, κατά το οποίο ήταν ενδεχόμενο να εκδηλωθούν τα συμπτώματα της νόσου.

Η αγωγή του συνταξιούχου θα συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας τον επόμενο μήνα.


2 σχόλια:

  1. Με δάγκωσε σήμερα ένα αδεσποτο σκυλι στο παραδεισο αμαρουσιου στη φραγκοκλησιας...
    Τι πρεπει να κανω;?!!!
    ποσο θα μου κοστισει να κινηθω δικαστικα;?!!!!
    τα εμβολια για τη λυσσα κοστιζουνε πανακριβα διαβασα.....
    εαν γνωριζει κανεις τα στοιχεια αυτου του κυριου ας μου τα στειλει ή οποισδηποτε αλλος ξερει κατι....
    Τι να κάνω;?!!!
    Εκανα αντιτετανικο στο κατ....αντιλυσσικο δεν ειχανε λεει....αρκει αυτο;?!!!
    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;?!!!!
    Εχει συμπτωματα η λυσσα στον ανθρωπο;?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα επιζήσεις
    Ο μπάρμπας έχει χαμένη από χέρι την αγωγή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld