''Κάντε ευθανασία στα κυνηγόσκυλα όταν δεν σας κάνουν πια!''


Αυτή είναι η άποψη του Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, η οποία αντικατοπτρίζει το πως αντιμετωπίζουν οι κυνηγοί τα ζώα τους.

Η Πανελλαδική φιλοζωική και περιβαλλοντική ομοσπονδία σε ανοιχτή της επιστολή αναφέρεται στις εκκωφαντικές παραδοχές των κυνηγών περί εγκατάλειψης των ζώων και στην ''τρεχάτε ποδαράκια μου μην χάσουμε καμιά ψήφο'' πολιτική του ΥΠΕΚΑ.

Άμεση, ρητή  και κυνική  η παραδοχή εγκατάλειψης κυνηγόσκυλων από τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσπρωτίας σε άρθρο  στο περιοδικό «Το Κυνήγι στα Γιάννενα»  περί του θέματος.

Χρόνια τώρα οι φιλοζωικές  οργανώσεις αναφέρονται  στα χιλιάδες παρατημένα κυνηγόσκυλα, όταν αυτά παύουν να έχουν τις απαιτούμενες επιδόσεις. Γεμάτα τα φιλοζωικά  σωματεία και τα  κυνοκομεία  από αδέσποτα μεγάλης ηλικίας κυνηγόσκυλα η «άχρηστα» κατά την διάλεκτο των κυνηγών.

Αλλά  η  κυνική  άποψή του  Προέδρου  προχωρά  ένα βήμα  παραπέρα. Ένα βήμα  προς τον θάνατο. Ευθανασία, όταν δεν τους κάνουν. Οι κυνηγοί  αποφασίζουν, ως άλλοι θεοί, για το πότε θα αφαιρέσουν ζωές, είτε  όταν κυνηγούν είτε όταν τα σκυλιά τους είναι  «προβληματικά». Αυτή είναι η κυνηγετική πραγματικότητα στην Ελλάδα.

Και μιας και αναφερόμαστε στο ζήτημα αυτό, οφείλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

α. Η πλειοψηφία των κυνηγόσκυλων δεν φέρουν ηλεκτρονική σήμανση. Παρόλα αυτά και αντίθετα με την νομοθεσία κατά την ανανέωση της άδειας, η έλλειψη σήμανσης περνά στο ντούκου. Πού να ξοδεύονται τώρα,  ημέρες που είναι, οι άνθρωποι!!!

β. Μεγάλος αριθμός αυτών δεν είναι εμβολιασμένα ή εμβολιάζονται όταν και όποτε το ενθυμούνται οι κάτοχοί τους.

γ. Τα εμβόλια, όσα ζώα έχουν, γίνονται πολλές φορές από τους ίδιους. Πού να ξοδεύονται  τώρα,  ημέρες που είναι, οι άνθρωποι!!!

δ. Τα κουτιά μεταφοράς τους και τα κλούβια προπαραμονής παράνομα στις πλείστες των περιπτώσεων. Πού να ξοδεύονται τώρα, ημέρες που είναι, οι άνθρωποι!!!

ε. Μετά δε τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου, τα σκυλιά τους  παραμένουν, δίκην καταδίκου,  μέσα  σε αυτά τα  στενά κλουβιά.

ζ. Λίγο δε πριν τη νέα περίοδο, τα σκυλιά υπόκειται σε ειδική δίαιτα. Τη δίαιτα  της ασιτίας.
Για να αδυνατίσουν επαρκώς, ώστε να τρέχουν γρηγορότερα από το θήραμα.
Αυτός είναι ο κόσμος μεγάλης μερίδας κυνηγών. Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος; Εμείς θα λέγαμε, βρώμικος κόσμος κυνηγετικά πλασμένος. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.
Η απόδειξη στα δικαστήρια. Μας έχουν συνηθίσει εξάλλου σε μηνύσεις, αλλά είναι χασοδίκες.

Οφείλουμε βέβαια να σταθούμε  και στη νέα ρυθμιστική του ΥΠΕΚΑ. Ακόμη δεν στέγνωσε το μελάνι της απόφασης του ΣτΕ και ο υπουργός έσπευσε  εν μια νυκτί  να «διορθώσει» τα αδιόρθωτα. Δέσμιος σάπιων και καταδικασμένων πολιτικών χειρισμών ακολούθησε την πεπατημένη ρουσφετολογική-πελατειακή αντίληψη που βύθισε την Ελλάδα στο σκότος.

Από την κοινότητα των  πολιτών, που ασχολούνται με την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων, εκατοντάδες χιλιάδες περισσότεροι από αυτή των κυνηγών, θα πάρουν την ανοιχτή παλάμη μας στις επερχόμενες εκλογές.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld