Τρεις νεκροί σκύλοι από φόλες στην Ιστιαία - Μηνύουν τον Δήμο


Δεν έχουν τέλος οι δηλητηριάσεις ζώων από φόλες στο Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού στη Βόρεια Εύβοια. Τρία ακόμη περιστατικά σημειώθηκαν χθες στην Ιστιαία.

 

Πρόκειται για σκύλους που κυκλοφορούσαν στο κέντρο της πόλης και ήταν ιδιαίτερα αγαπητοι σε καταστηματάρχες γύρω από την κεντρική πλατεία.
 

Να σημειώσουμε ότι οι δύο σκύλοι εξαφανίστηκαν άμεσα ενώ ο τρίτος μεταφέρθηκε σε ιδιώτη κτηνίατρο αλλά δυστυχώς ήταν πλέον αργά για το άτυχο ζώο.
 

Η επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού κυρία Αναστασία Τσαρούχα κατήγγειλε τα περιστατικά στο Δήμο και στη συνέχεια προχώρησε σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Το ίδιο έπραξε και η προσωρινή πρόεδρος του υπό σύσταση Φιλοζωικού σωματείου Βόρειας Εύβοιας «Ήρα» κ. Λίλα Ευθυμιοπούλου, καταγγέλλοντας τον δήμαρχο Ιστιαίας- Αιδηψού Ζάχο Χριστοφή για αδιαφορία και αμέλεια.Να επισημάνουμε πως σύμφωνα με το νέο φιλοζωικό νόμο οι δήμοι είναι υπεύθυνοι για την προστασία των αδέσποτων ζώων της περιοχής τους και οφείλουν να είναι σε στενή και άμεση συνεργασία με τα κατά τόπους φιλοζωικά σωματεία.
 

Σε επικοινωνία μας με την κυρία Ευθυμιοπούλου μας ενημέρωσε πως από πλευράς του φιλοζωικού σωματείου θα καταβάλλονται όλες οι νόμιμες προσπάθειες για την ασφάλεια των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων. Μόλις εντοπίζεται ανάλογο περιστατικό κακοποίησης ζώου στο εύρος της Βόρειας Εύβοιας θα παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτούν στη δικαιοσύνη.
 

Να υπενθυμίσουμε πως οι ποινικές κυρώσεις περιλαμβάνουν μεγάλα πρόστιμα και ποινές φυλάκισης. Επίσης προς υπενθύμιση των πολιτών, σε περίπτωση που εντοπίσετε κακοποιημένο ή δηλητηριασμένο ζώο θα απευθυνθείτε άμεσα στα Α.Τ. της περιοχής σας και θα κάνετε την καταγγελία, από κει και πέρα τα τμήματα οφείλουν να ενημερώσουν το φιλοζωικό σωματείο.

Η σιωπή σε τέτοια εγκλήματα είναι συνενοχή!

Φώτο Αρχείου 

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld