Κεφαλλονιά: Οδηγός ΚΤΕΛ αρνήθηκε την επιβίβαση ζώου και εγκατέλειψε φοιτήτρια στο λιμάνι!



Ο Σύλλογος ζωόφιλων Δήμου Κεφαλλονιάς ''ΝΤΟΡΙΣ'' απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας - καταγγελία για τη μη ορθή αντιμετώπιση ζώου συντροφιάς κατά τη μεταφορά του με τη χρήση υπεραστικού λεωφορείου της εταιρείας ΚΤΕΛ Κεφαλληνία. 


Όπως αναφέρει στην επιστολή του, οδηγός του ΚΤΕΛ της γραμμής Πόρου -Ληξουρίου αρνήθηκε την επιβίβαση φοιτήτριας στο λεωφορείο εφόσον δεν δεχόταν να τοποθετήσει το σκυλάκι της στο χώρο των αποσκευών! Παρότι η κοπέλα τον ενημέρωσε για όσα ορίζει ο νόμος, ο οδηγός την εγκατέλειψε  στο λιμάνι του Πόρου και συνέχισε το ταξίδι του προς το Ληξούρι!


Ακολουθεί η επιστολή:
 

Κύριοι
 1.   Ο σύλλογος μας την Δευτέρα 9/12/2013 δέχτηκε καταγγελία, περιστατικού μη ορθής αντιμετώπισης ζώου συντροφιάς που ταξίδευε με την ιδιοκτήτρια του στην γραμμή Πόρου -Ληξουρίου  στο λεωφορείο που ερχόταν από την Αθήνα.

    Πιο συγκεκριμένα η κυρία Π.Κ. φοιτήτρια στα ΤΕΙ Ληξουρίου επιβιβάστηκε το μεσημέρι της ίδιας μέρας στο πλοίο της γραμμής Κυλλήνη-Πόρος με σκοπό στο λιμάνι του Πόρου να επιβιβαστεί στο  παραπάνω λεωφορείο με οδηγό τον κο Κ.Σ..Ο  οδηγός αρνήθηκε την επιβίβαση της κυρίας και του ζώου συντροφιάς στην καμπίνα επιβατών, παρόλο που το ζώο ταξίδευε στο κλουβί μεταφοράς του ,είχε όλα τα προαπαιτούμενα που ορίζει ο νόμος και επιπλέον η επιβάτης είχε μαζί της και αντίγραφο του νόμου 4039/12  που προσπάθησε να του το δείξει αλλά αυτός αρνήθηκε να το διαβάσει, έθεσε βέτο να τοποθετηθεί το σκυλάκι στο χώρο των αποσκευών, η  συνοδός του σαφώς αρνήθηκε και έτσι προς έκπληξη της ο οδηγός σας την εγκατέλειψε στο λιμάνι του Πόρου με τις αποσκευές της και το ζωάκι και συνέχισε το ταξίδι του προς το Ληξούρι!!!!!
Ευτυχώς το λεωφορείο που ήταν δρομολογημένο από τον Πόρο για Αργοστόλι  εξυπηρέτησε άμεσα την καταγγέλλουσα οποία επιβιβάστηκε κανονικά στην καμπίνα των επιβατών μαζί με το σκυλάκι της, έφτασε στο Αργοστόλι ,πήγε φορτωμένη με τις αποσκευές της και το κλουβί μεταφοράς με το ζώο στην προβλήτα του φέρυ –μπωτ  που εκτελεί την γραμμή Αργοστόλι-Ληξούρι για να φθάσει αργά το βράδυ ,ταλαιπωρημένη και παγωμένη λόγω του ψύχους στο σπίτι της στο Ληξούρι.
   Η καταγγέλλουσα μας ενημέρωσε ότι αυτό ήταν το δεύτερο περιστατικό που της έχει συμβεί ,αφού στις 26/11/2013 ,στην ίδια διαδρομή με οδηγό τον κο Ε.Ν,ο οδηγός τοποθέτησε ετσιθελικά το σκυλάκι της στο χώρο των αποσκευών ,για να δεχτεί τηλεφώνημα διαμαρτυρίας από την οικογένεια της καταγγέλλουσας κατά την διαδρομή ,με αποτέλεσμα στη στάση της Σάμης να δεχθεί την επιβίβαση του ζώου στην καμπίνα των επιβατών όπως σαφέστατα ορίζει ο νόμος ,και στην συνέχεια οδηγήθηκαν στο Α.Τ.Ληξουρίου .
  Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα της καταγγέλλουσας σε άλλο ταξίδι της από το Ληξούρι προς το Πόρο με το λεωφορείο της γραμμής Ληξουρίου –Αθηνών δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα .

2. Σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους, τις εγκυκλίους, τα έγγραφα των αρμόδιων φορέων και των προεδρικών διαταγμάτων τους οποίους αναφέρουμε, το συνοδευόμενο ζώο συντροφιάς για κανένα λόγο δεν θα έπρεπε να μπει κάτω. Όλες οι εταιρείες αστικών – υπεραστικών λεωφορείων καθώς και όλοι οι ιδιοκτήτες λεωφορείων όπως επίσης και οι μισθωμένοι οδηγοί είναι ενήμεροι για τις οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου και θα πρέπει να συμμορφώνονται με αυτές.

3. Σύμφωνα με τις διατάξεις  του Ν. 2963/2001(268Α’) «Οργάνωση και λειτουργία των δημόσιων επιβατικών μεταφορών με λεωφορεία….», άρθρο 15, παράγραφος 1.ιδ, καθώς και τις διατάξεις της Υ.Α Β36934/2805/2002(Β’862) «Έκδοση χάρτη υποχρεώσεων προς τον καταναλωτή (Χ.Υ.Κ.) των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου του ν.2963/2001(Α΄268)», άρθρο 1, παράγραφος 1.1.δ., προβλέπεται στις υποχρεώσεις των συγκοινωνιακών φορέων  και των οργάνων τους, (ΚΤΕΛ Α.Ε και ΚΤΕΛ):
«να  απαγορεύουν τη μεταφορά ζώων, πλην των περιπτώσεων ζώων συνοδείας αναπήρων ή μικρών κατοικίδιων ζώων, που μεταφέρονται με κατάλληλα για το σκοπό αυτόν μέσα»

4. Η άρνηση μεταφοράς μικρών κατοικίδιων ζώων που μεταφέρονται με κατάλληλα μέσα,  αποτελεί παράβαση που τιμωρείται  με  διοικητικό πρόστιμο ύψους από 800  έως 1500 ευρώ από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Π.Δ 170/2003(140 Α΄) «Καθορισμός διοικητικών κυρώσεων, οργάνων και διαδικασία επιβολής τους στα διοικητικά όργανα των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου και στους ιδιοκτήτες λεωφορείων του Ν.2963/2001».

5. Με το Προεδρικό Διάταγμα υπ' αρίθμ. 246/2006(261 Α΄) καθορίζεται η συμπεριφορά, οι υποχρεώσεις, οι πειθαρχικές ευθύνες και  ποινές που επιβάλλονται σε όλο το προσωπικό των ΚΤΕΛ, (τακτικό και έκτακτο), καθώς επίσης και στους οδηγούς των λεωφορείων.

6. Με την 218524/2004 εγκύκλιο, της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, ανακοινώθηκε το πλαίσιο και δόθηκαν οδηγίες σχετικά με τους υγειονομικούς όρους και όρους ταυτοποίησης οι οποίοι διέπουν τη μεταφορά μη εμπορικού χαρακτήρα ζώων συντροφιάς με μέσα μαζικής μεταφοράς κατά την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 998/2003.

7. Με το έγγραφο  Δ.ΥΓ1γ/Γ.Π./65626/11-10-2006,  η Διεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αναφέρει ότι δεν υπάρχει σχετική υγειονομική απαγορευτική διάταξη με την οποία να προκύπτει η απαγόρευση της μεταφοράς των ζώων συντροφιάς με λεωφορεία με δικαιολογίες του τύπου ότι απειλείται η Δημόσια Υγεία ή γενικότερα.

8. Σύμφωνα με τον Ν.1197/1981 «Περί Προστασίας των Ζώων» παρ.3 «επί κακομεταχειρίσεως ζώων κατά την διάρκεια της μεταφοράς των, με σιδηροδρόμους και αυτοκίνητα, ευθύνη υπέχουν ως συναυτουργοί αυτής της πράξης αντίστοιχα οι προϊστάμενοι των αμαξοστοιχιών και οι οδηγοί των αυτοκινήτων, τιμωρούμενοι με τις προβλεπόμενες ποινές.»

9. Παρακαλούμε όπως το Δ.Σ. του ΚΤΕΛ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  Α.Ε συγκαλέσει πειθαρχικό συμβούλιο σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 170/2003 (Α’140) και επιβληθούν όλες οι απαραίτητες προβλεπόμενες κυρώσεις της παραγράφου 3(η) του άρθρου 2 του ιδίου Προεδρικού Διατάγματος στους καταγγελλόμενους οδηγούς, με σκοπό τέτοια περιστατικά να μη δυσφημούν τις υπηρεσίες του ΚΤΕΛ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ Α.Ε.  καθώς σε αυτές τις δύσκολες περιόδους όλοι και περισσότεροι επιβάτες θα αναζητήσουν τον ασφαλέστερο τρόπο για τη μεταφορά αυτών με τα κατοικίδια τους σε τόπους επιθυμίας τους και η παραπάνω καταγγέλλουσα συμπεριφορά  σίγουρα δεν συνάδει με το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών από πλευράς σας προς το επιβατικό κοινό του νησιού μας που εξυπηρετείται με το λειτούργημα σας επί σειρά ετών .


Η παραπάνω επιστολή θα σας σταλεί άμεσα με ηλεκτρονικό τρόπο και με ταχυδρομική υπηρεσία, και θα περιμένουμε να μας ενημερώσετε για τον χειρισμό  της υπόθεσης από την  πλευράς σας .


5 σχόλια:

  1. Να φαει το προστιμο ο μαχαλομαγκας οδηγος που αψηφα τους νομους και το παιζει γελαδαρης(ή αγγλιστι καου-μποης) και μετα να δουμε πως θα φερεται! Με το σεις και με το σας θα μιλαει! Οσο δεν εφαρμοζουμε τους νομους στην χωρα μας, τοσο θα παραμενουμε ΟΥΓΚΑΝΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ίδιο ακριβώς περιστατικό αντιμετώπισα και εγώ σήμερα με το ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ. Ειναι απαράδεκτοι...Μου ζήτησαν να βάλω τη σκυλίτσα μου στις αποσκευές και όταν αρνήθηκα ο οδηγός μου είπε ότι θα φύγω με το επόμενο δρομολόγιο στο οποίο εποτρέπονται τα κατοικίδια... Όταν τους μίλησα για νόμους με έγραψαν κανονικά...ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δυνατόν να βάλεις ζωντανό σκύλο στις αποσκευές ;;;; που κουνάει στις στροφές, που ζήτημα αν έχει οξυγόνο εκεί κάτω, που έχω ψοφόκρυο;;; μα καλά μαλάκες είναι;;

      Διαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld