Κρήτη: Υπέφερε 5 μέρες με το σύρμα να σφίγγει το κορμί της, εξαιτίας αυτοσχέδιας παγίδας κυνηγών


H σκυλίτσα της φωτογραφίας ζει αδέσποτη στην περιοχή Καλλιθέας στο Ηράκλειο Κρήτης. Πριν λίγες ημέρες (16/12) είχε την ατυχία να πιαστεί σε αυτοσχέδια παγίδα κυνηγών. Το αποτέλεσμα ήταν να υποφέρει για 5 ολόκληρες ημέρες, με το χοντρό σύρμα να της σφίγγει το σώμα.


Στις 20/12 το Κυνοκομείου Ηρακλείου προσπάθησε να την πιάσει, χωρίς αποτέλεσμα όμως μιας και η σκυλίτσα είναι φοβική. Την επόμενη ημέρα εθελοντές της Ζωόφιλης Δράσης κατάφεραν την πιάσουν και να την μεταφέρουν στο κτηνίατρο κ. Κων/νο Μηλαθιανάκη που την φρόντισε και την φιλοξένησε αφιλοκερδώς. 



Η σκυλίτσα βρίσκεται πλέον στο Κυνοκομείο. Δεν κινδυνεύει η ζωή της μιας και είχε την τύχη, μέσα στην ατυχία της, να μην πειραχθούν τα ζωτικά της όργανα. Παρόλα αυτά θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα για να αναρρώσει πλήρως.


4 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει νομοθεσία για αυτές τις αυτοσχέδιες παγίδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπέρα, χρονια πολλα
    Νομιζω οτι ειναι απαγορευμένο το κυνήγι με παγιδες στην χώρα μας, αρα μιλάμε για λαθροκυνηγους ή καλύτερα απάνθρωπα όντα.....
    Άλλωστε θηλια μεγέθους σκύλου στην Ροδο γιατι να στήσουν;;;; για να πιάσουν αρκούδες και αγριογουρουνα που δεν εχει;;;; ισως για αλεπούδες, που θα τις έβαζαν πολλοι στην επαρχία προς προστασία κοτετσιών τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρεπει αυτος ο ανθρωπος να βασανιστει χιροτερα και να πεσει θυμα της ιδιας του της παγιδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αχχ παναγια μου το καημενοοο -,- καλα ειναι ωρα ζειιιι ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld