Δικαιώθηκαν μετά από 2 χρόνια τα τρία άτυχα ζώα που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ στην Κερατέα




Δικαίωση για τα τρία άτυχα ζώα που βρήκαν τραγικό θάνατο στις 23 Φεβρουαρίου του 2012, όταν ο Ι.Κ. τα σκότωσε με το αυτοκίνητό του σε οικισμό της Κερατέας (δείτε ΕΔΩ).

Έπειτα από την ταλαιπωρία δύο αναβολών η υπόθεση εκδικάστηκε στις 15 Ιανουαρίου στο εφετείο στο Β' τριμμελές. Η πρόεδρος, η εφέτης και η εισαγγελέας έδωσαν την πρέπουσα σημασία στην υπόθεση και χωρίς να δώσουν κανένα ελαφρυντικά στο δράστη, τον καταδίκασαν με ένα χρόνο φυλάκιση με 3ετή αναστολή και 5.000 ευρώ πρόστιμο συν 110% προσαύξηση (όπως η πρωτόδικη απόφαση) συν 570 ευρώ τα διαδικαστικά έξοδα.

Να σημειώσουμε ότι αντιμετώπιση του δικαστηρίου ήταν παραδειγματική, κάτι το οποίο δεν συνηθίζεται σε περιστατικά κακοποίησης ζώων.

Χαρακτηριστικό ήταν πως όταν η  εισαγγελέας σηκώθηκε όρθια για να διατυπώσει την απόφασή της, ανέφερε ότι ένιωσε κόμπο στη καρδιά και έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο.



4 σχόλια:

  1. να ναι καλα η εισαγγελιας αργησαμε αλλα τουλαχιστον κανουμε τμια αρχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόστιμο και η φυλάκιση θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερα...αν και κανονικά δεν αξίζει να ζουν τέτοιοι "άνθρωποι"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είμαι ούτε δικαστής ούτε εισαγγελέας, όμως νομίζω ότι λόγο ύπαρξης της αναστολής συνεχίζονται και γίνονται τέτοια αδικίματα. Αν σκοτώναμε έναν άνθρωπο δεν θα μπαίναμε μέσα? Στο ζώο γιατί όχι επειδή είναι ζώο. Και εμείς ζώα είμαστε, ανώτερα θηλαστικά, αλλά από εγκέφαλο μερικοί έχουν μείνει στην αμοιβάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η τιμωρία τους έπρεπε να είναι ακριβώς η ίδια πράξη με εκείνη που έκαναν στα ζώα έτσι για να νιώσουν ακριβώς τον ίδιο πόνο. Μόνο αυτό τους αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld