Πώς τα ξερά φύλλα γίνονται η πιο ζεστή κουβερτούλα για τα αδέσποτα (Φώτο)

 
Στην χώρα μας είναι συνηθισμένη η εικόνα των αδέσποτων ζώων. Χιλιάδες σκύλοι και γάτες περιφέρονται στους ελληνικούς δρόμους χωρίς να έχουν ιδιοκτήτη.
Ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα τα αδέσποτα δίνουν το δικό τους αγώνα επιβίωσης, αφού εκτός από την καθημερινή αναζήτηση τροφής πασχίζουν να βρουν κι ενα ζεστό απάγκιο.


Δημόσιες εορταστικές φάτνες, χαρτοκούτια, χαλάκια και κάθε είδους αντικείμενα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατάλυμα, ''κατάσχονται'' από τα κορμάκια των αδέσποτων ζώων. 

Η σκυλίτσα της φωτογραφίας σκέφτηκε πως τα ξερά φύλλα μπορούν να γίνουν η πιο ζεστή κουβερτούλα για τις παγωμένες νύχτες. Όπως αναφέρει η Πόλυ Ι. η σκυλίτσα είναι γνωστή αδέσποτη του κέντρου της Δράμας.

Είναι αυτή που δυο φορές οι ''υπευθυνοι '' την ''μετέφεραν'' έξω από την πόλη πριν δυο χρόνια, αλλά αυτή ξαναγύρισε. Αυτή που λένε πως δαγκάνει ''γέρους'', αλλά έχει τον λόγο της... Αυτή που την ξέρουν όλοι.. Αυτή που όλα τα νεαρά παιδιά την κερνάνε τυρόπιτα και χάδια. Αυτή που επιβιώνει στο κρύο, στη ζέστη, στην μοναξιά και ελπίζουμε να τα καταφέρει για πολύ ακόμη...

Μην γυρνάτε την πλάτη.. Ένα χαμόγελο, ένα τρυφερό χάδι, λίγο φαί, λίγο νεράκι, λίγη κατανόηση και ένα ζευγάρι υγρά μάτια θα σας κοιτάζουν κάθε μέρα με ευγνωμοσύνη...


1 σχόλιο:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld