Μέσα σου είσαι φιλόζωος, στην πράξη όμως;


Σε σένα μιλάω που με βλέπεις αυτή τη στιγμή. Αφιέρωσε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σου να διαβάσεις αυτά τα λόγια. Δεν θα σε κουράσω. 

Η φράση αγαπάω τα ζώα δεν σε κάνει φιλόζωο. Ούτε αν έχεις σκύλο στο σπίτι σου. Τουλάχιστον αυτός είναι σε καλύτερα χέρια από ότι εμείς. Ούτε οι κοινοποιήσεις σε βάζουν σε αυτή την κατηγορία, ούτε με το να πεις είδα ένα χτυπημένο ή αδέσποτο στο δρόμο τρεχάτε φιλοζωικές να το σώσετε. Που να πρωτοτρέξουν και αυτές, είμαστε τόσα. Μέσα σου είσαι φιλόζωος μα στην πράξη; Στην πράξη είναι λίγοι ή τουλάχιστον λίγους γνώρισα εγώ. Στην απογευματινή σου βόλτα πάρε μαζί μια κονσέρβα (0,61 λεπτά κοστίζει, έχουμε σβήσει την μάρκα γιατί δεν κάνουμε διαφήμιση) ή λίγη ξηρά τροφή. Πεινάω πολύ και διψάω και φοβάμαι εδώ έξω στη βροχή μόνο μου.

Κάποτε είχα κι εγώ τη γωνίτσα μου στο σπίτι, ανθρώπους να με αγαπάνε και να με χαϊδεύουν αλλά τώρα με την κρίση λένε πρέπει να κάνουν οικονομία και με πέταξαν στο δρόμο. Όμως εγώ είμαι ακόμα εδώ και τους περιμένω να έρθουν.


Αν με δεις μπροστά σου μην με χτυπήσεις, μην με διώξεις αν κουρνιάσω κοντά σου, ίσως μου λείπουν τ΄αφεντικά μου και θέλω να νιώσω λίγο αγάπη, μην με κλωτσήσεις αν θελήσω να παίξω μαζί σου όπως μου κάνανε σήμερα. Έχω κι εγώ ψυχή και αισθήματα. Ναι καλά διαβάζεις, αισθήματα πόνου και χαράς.


Μα δεν με βλέπεις; Όταν είσαι χαρούμενος γελάω μαζί σου και παίζω μα όταν είσαι λυπημένος κουρνιάζω κοντά σου και σε κοιτάω στα μάτια. Μπορεί να μην σου μιλάω μα η ματιά μου στα λέει όλα. Γιατί λοιπόν εσύ μου φέρεσαι τόσο απάνθρωπα; Γιατί δεν με σέβεσαι; Γιατί δεν μου φέρεσαι σαν να είμαι μέλος της οικογενείας σου;


Αχ και να ΄ξερες πόσα γιατί με κόβουν μέσα μου. Μήπως φταίω εγώ σε κάτι; Δεν ξέρω. Θα παραμείνω πάλι εδώ στο κρύο και στη βροχή να σε περιμένω να έρθεις να με πάρεις ή τουλάχιστον να μου δώσεις λίγο φαΐ. Μην λυπηθείς τα 0,61 λεπτά που κοστίζει μια κονσέρβα. Εσένα δεν σε σώζουν, εμένα όμως ναι. Είναι κάτι που θα με κρατήσει λίγο ακόμα ζωντανό.


Το κείμενο αυτό αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σας για το σκηνικό που έγινε μπροστά μου. Κάθε απόγευμα στην βόλτα μου παίρνω πάντα μαζί μου μια κονσερβούλα ή ξηρά τροφή για κάποιο αδέσποτο που θα συναντήσω. Στην φωτογραφία είναι ο Blank έτσι τον έχω βαφτίσει. Προφανώς κάποιος τον παράτησε στο πάρκο και λίγο πολύ τον έχω αναλάβει. Εντύπωση μου κάνει που κάθετε κάθε μέρα στο ίδιο σημείο και περιμένει, ίσως το αφεντικό του να τον ξαναπάρει. Σήμερα λοιπόν αποφάσισε να παίξει με μια κοπέλα που περπατούσε. Το αποτέλεσμα ήταν να φάει μια κλωτσιά και μια πέτρα. Κρύφτηκε αμέσως και μετά το ξεκατίνιασμα μου με την κοπέλα πήγα να δω αν έχει χτυπήσει. Όταν με κοίταξε στα μάτια και άρχισε να με γλύφει ήταν σαν μου έλεγε αυτά τα λόγια κι έτσι πήρα την απόφαση να τα μοιραστώ μαζί σας.

Φιλόζωος λοιπόν φίλε μου δεν σε αναγκάζει κανείς να είσαι, όμως μην σηκώνεις το πόδι σου ή το χέρι σου σε αυτά. Αν έχεις τα νεύρα σου κοπάνα καλύτερα το χέρι σου στον τοίχο και μην ξεσπάς σ΄ένα σκυλί ή μια γάτα. Να σκέφτεσαι ότι και αυτό θα μπορεί να σε δαγκώσει ή να σου επιτεθεί αλλά δεν το κάνει. Εσύ λοιπόν γιατί;



4 σχόλια:

  1. δεν υπάρχουν λέξεις να σας πω το "ευχαριστω" που νιωθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....εύχομαι να σταματήσει η κακία,η παραμέληση και η βαρβαρότητα απέναντι στα ζώα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν δυο χρονια αγορασα ενα μινι πινσερ απο ενα πετ μετα απο δυο μερες το πηγα στο γιατρο ολα καλα μου ειπε ειναι και ο πρωτος σπανιο χρωμα και σκετη γλυκα .περασαν λιγοι μηνες αλλαξα γιατρο γιατι αυτος δεν μου αρεσε ο νεος γιατρος μου ειπε οτι το μικρο μου αγορι ηταν κριψωρχης και επρεπε η να το παω πισω η να του κανω χειρουργιο ασφαλως να το παω πισω δεν υπηρχε περοπτωση το μικρο μου αγορι ητν το ομορφοτερο δωρο που μου εκανε ο θεος δεν θα μπορουσα να ζησω χωρις το μωρο μου του εκανα την επεμβαση ολα πιγαν καλα το μωρο μου ειναι το πιο ομορφο του κοσμου ζω την καθε στιγμη μαζι δεν θελω να μου παθει τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld