Tι λέει ο Γ. Καμίνης για το κλείσιμο του καταφυγίου του Δήμου Αθηναίων



 Έπειτα από την δημοσίευση του dogw0rld.blogspot.gr σχετικά με το κλείσιμο του καταφυγίου του Δήμου Αθηναίων (δείτε ΕΔΩ) ο Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων, δίνει την δική του απάντηση.

'' Τις τελευταίες μέρες έχω δεχτεί πολλές ερωτήσεις για το θέμα του κλεισίματος του καταφυγίου αδέσποτων ζώων. Καθώς οι όροι και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν τα καταφύγια ζώων συντροφιάς καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, έχω επικοινωνήσει με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιαυτάρη, ζητώντας του να προχωρήσει σε τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ για τα δημοτικά καταφύγια, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν περισσότεροι αδέσποτοι σκύλοι, με όρους που δεν θα επηρεάζουν την ευζωία τους. 
Ο Δήμος Αθηναίων έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτήν την τροποποίηση, καθώς έχει δεχτεί δωρεά χώρου και εγκαταστάσεων για να χρησιμοποιηθούν ως καταφύγιο και η συγκεκριμένη υποδομή έχει διαμορφωθεί εξ αρχής έτσι ώστε τα ζώα να συμβιώνουν ομαδικά. Για αυτούς τους και με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό των καταγεγραμμένων αδέσποτων σκύλων στην Αθήνας (μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί, σημανθεί και στειρωθεί 5.000 αδέσποτοι σκύλοι) έχουμε ζητήσει το αίτημά μας να ικανοποιηθεί επειγόντως για να μην υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία του καταφυγίου.
Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που συνάντησε ο Δήμος με το χώρο που του παραχωρήθηκε ως δωρεά, δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι δεν κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να λειτουργήσει το καταφύγιο όσο πιο σύντομα αλλά και όσο πιο ουσιαστικά γίνεται.
''

κ. Καμίνη το αν κάνατε κάτι ουσιαστικό κι ό,τι ήταν δυνατόν ενάμιση χρόνο τώρα που λειτουργεί το καταφύγιο, φάνηκε εκ του αποτελέσματος..


Άλλωστε είναι γνωστή η θέση σας, όταν σε συνάντηση που έγινε το καλοκαίρι προκειμένου η δωρήτρια κ. Ανδρέου - Wynne να σας ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατούσε στο καταφύγιο, η απάντησή σας ήταν ''Αν σας αρέσει, αν δεν σας αρέσει να κάνετε ανάκληση της δωρεάς''! 

Αδιάψευστοι μάρτυρες για τις συνθήκες του καταφυγίου οι φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε την ''ιστορική'' δήλωσή σας ως υποψήφιος για πρώτη φορά Δήμαρχος της Αθήνας "Αδέσποτα ζώα και σκουπίδια πρέπει να μαζεύονται γιατί θίγουν την αισθητική της πόλης μας''!



6 σχόλια:

  1. Αν και δεν τον γουστάρω καθόλου τον γελοίο τα αδέσποτα δεν μπορούν να κάνουν αγέλες στους δρόμους της Αθήνας.Όσο για το καταφύγιο αν δεν υπάρχουν δημοτικοί υπάλληλοι για άλλες σοβαρότερες υπηρεσίες για τα σκυλιά θα διατεθούν;Ας έρθουμε λίγο στα ίσια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tα ζωα αξιζουν αυτα που τους πρεπει ανωνυμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tha eprepe na vrethei uparxei enas dhmotikos upalhlos na skotwnei anegefalous sa kai tou logou sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα επρεπε να θπαρχει εναε δημοσιος υπαλληλος να σκοτωνει ανεγκεφαλους σα και του λογου σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μμμμμμμ,ωραία μπούρδα είπες το σκέφτηκες πολύ ώρα;Α μάλλον θα ήσουν απασχολημένος να κάνεις ακτιβισμό απο το ίντερνετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΊΠΕΔΟ ΔΑΠΈΔΟΥ .........ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld